suchy ss Napisano 28 Sierpień 2007 Autor Napisano 28 Sierpień 2007 mniemam ze prusak ale od czego?od plecaka?
szczepciu Napisano 28 Sierpień 2007 Napisano 28 Sierpień 2007 Mnie to zidentyfikowano jako hak pruski do podtrzymywania pasa.Pozdrowieniaszczepciu
suchy ss Napisano 28 Sierpień 2007 Autor Napisano 28 Sierpień 2007 a to wykopales taka sama?;] DZIEKI;] a nie wiesz czasem co to za pierscien?
banderas Napisano 29 Sierpień 2007 Napisano 29 Sierpień 2007 Witam.Widziałem identyczny sygnet u kumpla , po czyszczeniu wyglądało to na mosiądz lub brąz. Od wewnętrznej strony była wygrawerowana koślawo data 1921.Karpikowi żle zidentyfikowali rodzaj krzyża na sygnecie,jest to krzyż kawalerski.Gratuluje fanta. pzdr.
karpik Napisano 29 Sierpień 2007 Napisano 29 Sierpień 2007 Ja zawsze myślałem, że maltański i kawalerski, to to samo:)Twój suchy ss jest miedziany(osobiście bym nie czyścił).Było tego wiele wzorów i wykonane były z różnych materiałów-miedź, srebro, złoto(znalazłem miedziany i srebrny)
karpik Napisano 29 Sierpień 2007 Napisano 29 Sierpień 2007 Tu link dla Banderasa:http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzy%C5%BC_malta%C5%84skiPozdro.
karpik Napisano 29 Sierpień 2007 Napisano 29 Sierpień 2007 Mnie taki sygnet zidentyfikowano jako:sygnet z krzyżem maltańskim, noszony w czasie I wojny (przez kombatantów zdaje się).Pozdrawiam.
suchy ss Napisano 29 Sierpień 2007 Autor Napisano 29 Sierpień 2007 aha, a nie wiesz czasem z jakiego worzywa" one byly robione?bo nie wiem czy ten moj ma tylko taki nalot..i nie wiem czy go dalej czyscic bo boje sie ze go zniszcze..
Pytanie
suchy ss
Prosilbym o identyfikacje:]
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.