m701 Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 odlew znaleziony w tamtym roku, jedynie go umyłem, boję się go czyścić, bo nie wiem jak najlepiej to zrobić by go nie zniszczyć,. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joch Napisano 13 Wrzesień 2007 Share Napisano 13 Wrzesień 2007 Witam,na ukázku posílám malou část z mojí sbírky odznaků stráží.Joch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joch Napisano 13 Wrzesień 2007 Share Napisano 13 Wrzesień 2007 a tady jsou odznaky, které nabízím na výměnu za jiné.Kontakt na mě: vk.home@seznam.cz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 14 Wrzesień 2007 Share Napisano 14 Wrzesień 2007 Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Wrzesień 2007 Share Napisano 14 Wrzesień 2007 Wzór z wczesnych lat 50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Witam, jakiś czas temu coś takiego wpadło mi w ręce. Numery od stycznia do września z 1928r.Pozdro z Pyrlandi, Yard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommyfinger Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Dziadek mojej żony był leśniczym.Niewiele jednak zostało po nim pamiątek gdyż po wojnie ciągle się przenosili aż w 47 roku dopadła go władza ludowa.Nie wytrzymał przesłuchań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommyfinger Napisano 18 Wrzesień 2007 Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Nie wiadomo skąd to się wzieło.Prawdopodobnie przechowywane w leśniczówce z innymi rzeczami jakiegoś AK-owca.Nie zgłosił się nigdy po odbiór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yano Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 Żeby wątek nie popadł w zapomnienie, to i ja dodam coś od siebie:) Coś takiego leżało u mnie w domu pod podłogą, wyciągnąłem to kilka lat temu (tzn. obydwa przedmioty ze zdjęcia, z tym że nie były razem pod jedną podłogą, ale w jednym budynku, już 100-letnim), nawet ich nie czyściłem- warto zapewne by było to chociaż troszkę przemyć. Przy okazji może dowiem się, co to może być za tarczka z jeleniem, wg mnie mógł być to jakiś element na drzewce sztandaru pruskiego koła łowieckiego (dom na terenie byłych Prus Wschodnich) lub coś w tym stylu, ale to tylko nieśmiałe przypuszczenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yano Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 I rewers tarczki i 10-złotówki. TArczka ma otworek centralnie umieszczony w gónrj jej części w promieniach słońca (widać na poprzednim zdjęciu), uważam że na jakiś mały gwożdzik.Pozdrawiam serdecznie i liczę na jakieś podpowiedzi co do jej przeznaczenia.yano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 Moje fanty zwiazane z leśnictwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterskrzek Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 witam ja trafiłem jakiś numerator chyba do drzewa z drewnianą rękojeśćią ;.jak kogoś interesuje to jest na zbyciu.foty mogę dać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 dawaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 9 Grudzień 2007 Share Napisano 9 Grudzień 2007 ja jakos tak za bardzo nawet patrzeć nie moge na klupe ryszpak albo toporek xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avena Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 zdobyłem ostatni taką odznakę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 No miód...... !!!!Do kolekcji czy do zbycia ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 18 Wrzesień 2008 Share Napisano 18 Wrzesień 2008 a ja przedmiotów związanych z leśnictwem nie mam, ale za to mam dwie odznaki związane z myślistwemtakiego jelonka -> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 18 Wrzesień 2008 Share Napisano 18 Wrzesień 2008 i takiego jelenia-> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 18 Wrzesień 2008 Share Napisano 18 Wrzesień 2008 Ładne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 18 Wrzesień 2008 Share Napisano 18 Wrzesień 2008 ja kiedys takie odznaki zdobyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 18 Wrzesień 2008 Share Napisano 18 Wrzesień 2008 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.