jaharc Napisano 22 Sierpień 2007 Autor Napisano 22 Sierpień 2007 w trakcie tegorocznej wizyty w Bieszcadach natknęliśmy się na szlaku granicznym na takie oto obrazki, w sumie osiem dołów z powywalanymi resztkami mundurów, czasem nawet kości na zewnątrz, a przy każdym takim dole pozostałość po szczęśliwym" poszukiwaczu, szkoda gadać :(
jaharc Napisano 22 Sierpień 2007 Autor Napisano 22 Sierpień 2007 a tu własnie wspomniane pozostałości po poszukiwaczach"
jaharc Napisano 22 Sierpień 2007 Autor Napisano 22 Sierpień 2007 a teraz coś co nas zaskoczyło taki oto ładny wzorek na kawalku munduru, ciekawe co to było, jesli ktoś ma jakiś pomysł to zapraszam
jaharc Napisano 22 Sierpień 2007 Autor Napisano 22 Sierpień 2007 a tu pieczątka się zachowała, czy ktoś z Was ma może pomysł co ona oznaczała albo choć w jakich wojskach była stosowana?
suchy ss Napisano 22 Sierpień 2007 Napisano 22 Sierpień 2007 jednym slowem **********..oby takiemu lebkowi podobni do niego grob rozkopali i zlotych zebow szukali jak zdechnie..!Post został zmieniony ostatnio przez moderatora admin 22:52 22-08-2007
8total4 Napisano 22 Sierpień 2007 Napisano 22 Sierpień 2007 i potem sie dziwic ze ludzie widza kogos z wykrywaczem i od razu ze hiena cmentarna... takich powinno sie zakopywac na miejscu tych mundurów..eh.pozdrawiam!
f35jsf Napisano 23 Sierpień 2007 Napisano 23 Sierpień 2007 Już chyba widziałem te zdjęcia na tym forum...wczoraj jak przeglądałem znaleziska forumowczów to tak jakby podobne fotki były. Poszukam to wrzucę.
huk 100 Napisano 23 Sierpień 2007 Napisano 23 Sierpień 2007 No niestety nie wszyscy przestrzegają zasad –myślę że zrobił to człowiek nastawiony tylko na zysk –aby więcej aby dalej, szybciej szkoda że SG go nie dorwała –psuje nam opinie wszystkim –pozdro
pokemon Napisano 23 Sierpień 2007 Napisano 23 Sierpień 2007 STOP HIENOM CMENTARNYM!Życzę im aby kościotrupy po nocach im się śniły! Żadnego szacunku! $$$ w oczach tylko!
harnas Napisano 23 Sierpień 2007 Napisano 23 Sierpień 2007 Squr....wysyny :( !!!!!!!Za to moge dostac kartke.
pokemon Napisano 23 Sierpień 2007 Napisano 23 Sierpień 2007 Wydaje się że to niemieckie mundury...no ale człowiek to człowiek, a to co zrobiły te hieny to o pomstę do nieba woła! Gdybym takie co trafił, pewnie nie prędko bym na wykopki się wybrał, a taka rujnacja to profanacja do potęgi entej! Nawet jakbym na chleb nie miał co mogłoby byc jakimkolwiek usprawiediwieniem szukania czegoś wartościowwszego np. odznaki, ale zostawic w takim stanie!!!???????????????
huk 100 Napisano 23 Sierpień 2007 Napisano 23 Sierpień 2007 Panowie jeżeli to było przypadkowo to ok. ale niech chociaż zrobią jakąś mogiłę ! A tak to sobie dam rękę uchlastać że to dla kasy a nie dala kolekcjonowania !Prawdziwy odkrywca to by tak tego nie zostawił a jeżeli były jeszcze nieśmiertelniki to by starał się o identyfikacje -pozdro
cis Napisano 23 Sierpień 2007 Napisano 23 Sierpień 2007 Są takie miejscowe moczymordy podsklepowe , które co jakiś czas oferują towar dla przyjezdnych z głębi kraju, pozyskiwany właśnie w taki sposób.
jaharc Napisano 23 Sierpień 2007 Autor Napisano 23 Sierpień 2007 nie, na materiale nie było żadnych metalowych elementów, nawet guziki poodrywane, więc liście dębu też by się nie zachowały ale pocieszam się jednym cokolwiek było w mogiłach to jest w strasznym stanie
pupil Napisano 23 Sierpień 2007 Napisano 23 Sierpień 2007 witam..kiedys z bratem darlismy przez kraglice na dziko. i nagle weszlismy na polane na ktorej musial byc jakis zagubiony cmentarz pierwszowojenny.poznalismy go po rozkopanych mogilach szczatkach ludzkich i mundurow.ano niestety to co spotkales to nie jednorazowa akcja. w okolicach dwernik kamienia byly legalne mogily oznaczone.rowniez ktos sie nimi zaopiekowal.az glupio potem sie pokazac z wykrywaczem.
1000WATT Napisano 23 Sierpień 2007 Napisano 23 Sierpień 2007 Na miejscu poszukiwaczy z tamtej okolicy zrobiłbym przyczajkę na tyych sku..synów i w ryło aż by lewe oko prawym uchem wyszło!!!! a póżniej szybkie i bez komisyjne zniszczenie sprzętu i znów w ryło!!!!Kiedyś sam na 4 Rosjan trafiłem w okopie,byli razem z maksimem i z mosinami i nawet kawałka rdzy stamtad nie zabrałem.Tylko co jakiś czas zajdę i zapalę tam swieczkę.Do cholery przeciez to byli ludzie i NALEŻY IM SIĘ SZACUNEK!!!!!!!!!Niedbam oto czy dostanę żółtą kartke czy nie ale jakbym dorwał takiego jeb..o sku...syna to bym chyba żywcem zakopał na miejscu.
amsel44 Napisano 23 Sierpień 2007 Napisano 23 Sierpień 2007 Jestem za ! 1000WATT , to tylko nie douczone debile.pozdro. amsel44
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.