Skocz do zawartości
  • 0

pierścień runy?

kuba321

Pytanie

Napisano

Pierścień ze srebra, pokryty brązem. Dziwne pismo, jakby runowe. Nie wiem z jakiej epoki pochodzi. Nie jest to fals współczesny z tego względy iż te same znaki na pierścieniu są nieregularne co widać na fotkach. Pomiędzy DWOMA szlaczkami /\\/\\/, które oddzielają jakby jakieś przesłania, znaki występują prawie w tej samej kolejności, ale jedne kończą się na kropkach, a drugie po podobnych kropkach mają jakby węża (widoczne wgłębienie jakby oko)i podłużne znaki. Gdyby to był fals z epoki to wg mnie te same znaki byłyby takie same i autor wybiłby to samo DWA razy, bo kto by tam się przyglądał komuś na ręce co ma z drugiej strony. Zauważcie, że ten sam znak wybity dalej, nie jest o identycznych kształtach jak ten pierwszy. Będę wdzięczny za każdą opinię. Nawet tą najbardziej absurdalną.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po tej całej serii jest DRUGI szlaczek. Porównajcie go do pierwszego. ... kol. karpik, gdzieś Ty mi się tu wcisnął między foty :P

Napisano

Prawie, że identyczne znaki jak po pierwszym szlaczku. Oznaczają zapewne to samo i są PRAWIE identyczne, a jednak inne linie brzegowe (ręczna robota?)

Napisano
Do Kol. karpika : foty macro na 7 megapix z aparatu SONIAK DSC-W35 na małym statywie z Alledrogo. Wykonywane bez lampy błyskowej z odległości 6cm. Aparacik ma wspaniałe MACRO już z odległości 2cm, ale nie to najważniejsze! Pomóżcie co to za pierścień. Mam nadzieję, że nie przywlokłem żadnej klątwy do DOMU!!!!
.
.
.
CirrusCX
Napisano
Wygląda jak rekwizyt z filmu SF,czy w pobliżu miejsca znalezienia nie widywano dziwnych obiektów na niebie?.A tak na serio, w jakim kontekście i z jakimi przedmiotami był trafiony.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie