5 SFG-SOG Napisano 31 Lipiec 2008 Napisano 31 Lipiec 2008 21 - czyżby to były resztki pancerniaka WH?
Woodhaven Napisano 30 Listopad 2008 Napisano 30 Listopad 2008 Według legendy stoi tam do dzis ........
MK Napisano 11 Grudzień 2008 Napisano 11 Grudzień 2008 Panzer IV z 7 DPanc na Litwie w czerwcu 1941 roku, jeszcze ciekawszy kąt pod jakim stoi/leży budka :D
MK Napisano 11 Grudzień 2008 Napisano 11 Grudzień 2008 Panzer III z 2.SS-Panzer-Grenadier Division Das Reich" w lutym '43 roku.
MK Napisano 11 Grudzień 2008 Napisano 11 Grudzień 2008 Ten Stug III w lutym 42 roku też nie miał szczęścia do warunków.
MK Napisano 13 Grudzień 2008 Napisano 13 Grudzień 2008 Prowizoryczny most nie wytrzymał jednak ciężaru stalowego kota.
Yahny Napisano 22 Grudzień 2008 Napisano 22 Grudzień 2008 Niestety nie mam fotek. Opowiem tylko:1. Żagań, 72 zatopiony na czołgówce w błocie ponad błotniki. Po kilku dniach błoto przeschło i było sporo kopania saperkami. WuZeTa przyjechała na gotowe. Wyglądało to jak ringstad (czy jak to się tam pisze), wystawało troche pancerza i wieżyczka :) 2. czołgówka jw-Żagań - poligon Karliki, pt-91 w konfrontacji z fiatem 125p :) zawinił dowódca dekla i kierujący ruchem. Szczęściem maluch został tylko lekko najechany na przód i przestawiony przy zwrocie czołgu. W malaczu była cała rodzina z dziećmi. Kierowca dekla dostał koło 2000 kolegium i kilka punktów karnych do prawka cywilnego (sic!). Na kolegium złożyła się cała jednostka, dowódca mojej kompanii kazał namalować na eżektorze lufy i na błotnikach przekreślonego malucha :) Czołg pojechał w polskę testować paliwo rzepakowe, ciekawe co się z nim działo :)3.Poligon Joanna Żagań. Strzelanie z czołgu z grubej. dekiel nabrał ziemi w lufę, przy strzale zrobił się kwiatuszek. Nie widziałem strzału, ale widziałem go już na remontowej :)4. miejsce j.w. Strzelanie z grubej. Pod koniec ścieżki rozkaz rozładowania (przy trafieniu i niepotrzebnym ponownym załadowaniu strzał w kulochwyt). Strzał padł przy podniesionej lufie. Po kilku ładnych sekundach na horyzoncie, na wzgórzach wyrósł piękny grzybek. Patrzałem na mapie, były tam jakieś wsie w pobliży...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.