rob Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Napisano 18 Sierpień 2007 Ciekaw jestem jakich noży używacie w terenie? No oprócz elektroniki, szpadla tudzież mocnej saperki wypada mieć coś do podcięcia , ucięcia, przygotowania pasztetu z królika czy pieczeni z jelonka. osobiście posiadam 3 noże KJ Mora (nierdzewkę,triplex i stal węglową) i używam tego wymiennie wedle humoru i warunków. najczęściej nierdzewiak Mora 545.Sprawdza sie to przyzwoicie ale już do porąbania drewienka to idzie toporek albo mocny bagneciak z demobiluCiekaw jestem waszego sprzęta
acer Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 przygotowania pasztetu z królika czy pieczeni z jelonka"? !Chyba poznasz niedługo sprzęty Służby Leśnej... na sobie...
Saper93 Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 Scyzoryk victorinox Huntsman, ewentualnie finka harcerska z rogową rękojęścią i skórzaną pochwą. Pozdrawiam!
Darek419 Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 Niestety mam tylko bagnecik do kałacha ah64 coś tam.pozdro
CONRADO Napisano 19 Sierpień 2007 Napisano 19 Sierpień 2007 Ja mama scyzoryk victorinox ktory kiedys tam wykopalem i od tego czasu zawsze go mozna znalezc w mojej kieszeni...
kopijnik2 Napisano 19 Sierpień 2007 Napisano 19 Sierpień 2007 http://odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=459984#461417
terenowiec69 Napisano 19 Sierpień 2007 Napisano 19 Sierpień 2007 A po co mi nóż na wykopkach,chyba że jak dzik podejdzie he he...
pokemon Napisano 22 Sierpień 2007 Napisano 22 Sierpień 2007 Ja obowiązkowo noszę na plecach katany (to takie samurajskie jakby kto był zielony z japońskiego). W lewym bucie bagnet, w prawym bucie bagnet, w lewej ręce topór, a w prawej maczeta. Maczeta na pokrzywy :-)W jednej kieszeni mam scyzoryk uniwersalny z pistoletem do wstrzeliwania kołków, a w drugim sprężynowy, gdybym musiał szybko wstrzeliwać :-)Ogólnie to od maleńkości bawiłem się w Rumbo i nie życzę nikomu aby stanął na mojej drodze, bo mogę tego wszystkiego użyć w obronie własnej :-)Wystarczy, żę zostanę spłoszony, a płosze się szybko jak zwierzyna i reaguję gwałtownie jak dzik tj. nacieram kłami :-)Pozdrawiam leśników. Nic do was nie mam, bo nie dość że marna fucha to jeszcze się nalatata, ale wolałem was uprzedzić żebyśta wiedzieli z kim mota do czynienia :-)
Dziki Napisano 22 Sierpień 2007 Napisano 22 Sierpień 2007 Rumbo? To jakis hinduski tancerz komandos z Bollywood?Ja noza praktycznie nie uzywam, bo i nie ma na wykopkach po co. Dobrze zaostrzone krawedzie saperki wystarczaja.
adek1990 Napisano 27 Sierpień 2007 Napisano 27 Sierpień 2007 ja nosze obowiazkowo miecz krzyzacki . tak gdyby trzeba bylo chleb posmarowac hahahahaha
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.