Skocz do zawartości

IV PIKNIK MILITARNY-CIESZYN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
SEKCJA MIŁOŚNIKÓW MILITARIÓWC.K.H CIESZYN
4 PUŁK STRZELCÓW PODHALAŃSKICH
Mają zaszczyt zaprosić w dniach 1-2.09.2007 na :

IV PIKNIK MILITARNY PRZY SCHRONIE BOJOWYM
W CIESZYNIE-BOGUSZOWICACH

Plan tegorocznej imprezy:

PIĄTEK 31.08.07:
OBOZOWISKO CZYNNE OD GODZINY 14.00
WIECZORNE PROJEKCJE KINA POLOWEGO
SOBOTA 1.09.07:
WYSTAWA SPRZETU MILITARNEGO
EKSPOZYCJA REKONSTRUOWANEGO CZOŁGU 7TP
Godz.13.00 Iscenizacja bitwy FRONT ZACHODNI 1944"
Godz.14.20 Wymarsz kolumny pieszej oraz konnej na
Ciueszyński

Godz.14.40 Przejazd kolumny pojazdów na Cieszyński rynek
  • Odpowiedzi 99
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Dodam tylko, że jest to jedna z nielicznych w Polsce imprez wolnych od wszelkiego rodzaju fundacji, federacji i innej komercyjnej zgnilizny. Naprawdę warto przyjechać i poczuć prawdziwy klimat historii.

Pozdrawiam
d007
Napisano
Wpadajcie do Cieszyna..będzie na co patrzec...że nie ma sponsorów to nieznaczy że impreza sie nie uda..nigdy ich nie było i od 4 lat jest idealnie i właśnie o to chodzi..
Napisano
d007 napisał:
Dodam tylko, że jest to jedna z nielicznych w Polsce imprez wolnych od wszelkiego rodzaju fundacji, federacji i innej komercyjnej zgnilizny. Naprawdę warto przyjechać i poczuć prawdziwy klimat historii.
------------------------------------------------------

Bardzo ciekawa teza. Tak się tylko składa, że czołg 7TP jest odtwarzany pod egidą Fundacji Wojskowści Polskiej, a panzergrześ, który go pielęgnuje i dzięki któremu można go będzie zobaczyć w Cieszynie jest członkiem zarządu Fundacji WP.
Także , znowu kolego d007 trafiłeś jak kulą w płot. Ale to nie pierwszy raz.

pozdrawiam serdecznie

Jacek akagi Haber
komercyjnie zgniła" FWP
Napisano

Na przekazanie Biedki wz.33 zapraszamy wszystkich w
mundurach z okresu II RP.
Załączona fotografia została wykonana w czerwcu 1938 r.
i przedstawia biedke 4 Pułku Strzelców Podhalańskich
wjeżdzającą na cieszyński rynek po manewrach.

Postaramy się w tym roku wykonać podobną fotografie.

Napisano
Zaliczyłem wszystkie pikniki militarne w Cieszynie i mogę stwierdzić że co roku jest fantastyczna atmosfera,zjeżdża się wielu pasjonatów historii z całej Polski, z którymi można pogadać na wiele tematów.Wszystko dzieje się dzięki dokonałej organizacji i pasji z jaką organizatorzy podchodzą do tematu, trzeba dodać że radzą sobie bez sponsorów, co wniczym nie umniejsza walorów owego przedsiewzięcia.Cieszyniakowi gratuluję pasji i konsekencji w działaniu, oraz życzę wielu jeszce udanych pikników.A tym którzy jeszcze nie byli mówię przyjedzcie,zobaczcie, nie zawiedziecie się.Zapraszam!!!
Napisano
Zaliczylem wszystkie PIKNIKI MILITARNE i bylo naprawde na co popatrzec Cieszyniak poswieca temu caly wolny czas. Warto docenic JEGO starania i przyjcs 1 wrzesnia pod Cieszynski punkier. Tym bardziej ,ze bedzie co zjesc i wypic! W tym roku tez jestem do dyspozycji

POZDRAWIAM
StrzelecPodhalański
Napisano
Ooo widze że niemców to bardzo dużo w tym roku będzie...czy ta grupka granadierów była na bielsku???Z tej fotki poznaje jednego pana...POzdrawiam
Napisano

w celu odparcia ciagle powiększających się sił niemieckich wzywamy wszystkie siły aliantów na inscenizacje, do tej pory mamy potwierdzony udział Spadochroniarzy 1SBS i Karpatczyków oraz dwóch spadochroniarzy USA (101 Screaming Eagle).

Napisano

Witajcie.
Oczywiście 101 screamin eagles melduje się w Cieszynie zgodnioe z planem operacji.No chyba, że wiatr nas zniesie i wylądujemy na wieży kiościoła w Cieszynie. (wtedy podobno najlepiej udawać martwego wg. Steele...z 82). W tym roku zaprezentuję Thompsona M1A1....jest już okop...to co...może postrzelamy???

Napisano
W imieniu Żorskiej Grupy Operacyjnej podziękowania i pozdrowienia dla Wszystkich współuczestników- imprezka kameralna ale kilmatyczna:-)warto pojechać:-)
p.s- Leon-może jednak zobaczymy się w Rzeszowie:-)termin naszej imprezy przesuniety, może wesprę Was jako dodatkowy walończyk z panzerfaustem;-))
Napisano
W imieniu zalogi schronu Wedrowiec - Wegierska Gorka skladam serdecznie podziekowania za włozony w organizacje trud no i wynikajaca z niego zajefajna zabawe i klimatyczne spotkanie organizatorom, a w szczegolnosci Krzyśkowi, a takze wszystkim wspoluczestnikom, a w szczegolnosci ułanom pod wodzą Miszki ktorych wszedzie bylo pelno, ;-)))) a od siebie ponadto skladam podziekowania kameraden" z ktorymi ramie w ramie przyszlo mi wojowac z przewazajacymi silami Aliantow, no i tymze Aliantom ze bardzo umiarkowanie skopali nam tyłki, bo moglo byc znacznie gorzej ;->.
Pozdrawia załoga w sile 3 żołnierzy WP plus jeden Fryc
Napisano
Jest!!!!!Biedka!!!Miałem zaszczyt prowadzic konia ciągnącego biedke,niesamowite uczucie i zarazem męczące...Pozdrowienia dla Krzycha,Ośki który dawał mi wykłady na temat jak się rozmawia z końmi :)Miszki i wszystkich Ułanów,Granadierów pancernych z Rzeszowa,kolegów z Węgierskiej Górki,Żorską Grupe Operacyjną,no i oczywiście Rafała i Irka i calą brygade Sosabowskiego,jeśli kogoś pominąłem to wybaczcie....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie