Gość Napisano 14 Kwiecień 2004 Share Napisano 14 Kwiecień 2004 Jakoś nie moge sie wbic na tamte forum, cosik mi nie chce wysyłac odpowiedzi.Szkoda Tommy,że nie pasuje ci w tym tygodniu,ale jak to sie mówi:co ma wisiec,to nie zostanie rozstrzelane!!Ugadamy sie w jakimś innym terminie.Swoją drogą,to ładne cacka żeście wytargali.Ja tylko wyciągam porcelanki od przedwojennych browarów i stare butelki:( .Tak to jest jak sie nie ma piszczałki.Pozdrawiam Brać eksploratorską!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbeelas Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 Witam, ja z checia bylbym zainteresowany kontaktem z panem ,moje gg 1307790 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karas1979 Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 MBEELAS wejdz na poszukiwanieskarbow.com , znajdz moj nick karas1979 i napisz mi prywatna wiadomosc badz skontaktuj sie ze mna na GG 5557510.Pzdr.karas1979 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micigen Napisano 4 Luty 2007 Share Napisano 4 Luty 2007 W lesie pod Waplewem jest grób niemieckich lotników. Tyle wiem ze słyszenia. Mogę wkrótce dowiedzieć się więcej. Dzis zrobiłem tam zdjęcie i wpisałem w Google to imię i nazwisko i trafiłem tylko tu na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micigen Napisano 4 Luty 2007 Share Napisano 4 Luty 2007 To jest ten grób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micigen Napisano 4 Luty 2007 Share Napisano 4 Luty 2007 Dziwne jest to, że nie ma żadnej daty śmierci, ani wieku tego Wilhelma. Chyba dlatego, że obawiano się dewastacji przez komunistów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micigen Napisano 5 Luty 2007 Share Napisano 5 Luty 2007 Dowiedziałem się, że to jednak nie chodzi o pilota a jedynie żołnierza niemieckiego, który wraz z kolegami zginął chyba w tym lesie. Pomnik niedawno postawiła mu jego dawna dziewczyna, która mieszka w Niemczech. Wcześniej był jakiś mniej okazały kamień upamiętniający ich smierć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 Odnośnie tego grobu:Wilhelm (Willy) Sprankel, ur. 30.12.1914. w Essen, poległy 25.01.1945., w randze porucznika (Oberleutnant).M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 Witam. Chlopaki a chodzicie z piszczalkami w okolicach Sztumu?Ryjewa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbeelas Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 Witam wszystkich, widze ze troszke sie dzialo , ale jak teraz wygladaja sprawy poszukiwan ? Cisza w eterze, nikt sie nie odzywa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 24 Luty 2010 Share Napisano 24 Luty 2010 Witam dziala moze jeszcze ktos w Malborku w sprawach poszukiwawczych??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrcrass Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 http://www.fortyfikacje.net/pisz/fort/malbo003.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekKwidzyn Napisano 9 Wrzesień 2010 Share Napisano 9 Wrzesień 2010 Witam Serdecznie, Kwidzyn pozdrawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.