Witam. Jakiś czas temu znalazłem fragmenty spadochronu,to znaczy zamek, kawałki parcianej taśmy i parę metrów kwadratowych czaszy spadochronu w kolorach maskujących.Znaleziska dokonałem w okolicy Końskich. Wiem, że w czasie wojny odbył się tam jeden ze zrzutów spadochronowych. Operacja ta nosiła kryptonim elt".Na zamku są jakieś numery więc może dało by się zidentyfikować skoczka? Z książki ptCztery z tysiąca" Cezarego Chlebowskiego wiem, że cichociemni, którzy tam wyskoczyli mieli białe spadochrony, a mój kawałek jest w kolorach maskujących, może pomożecie w rozwikłaniu tej zagadki.
Pytanie
kabzi2
Witam.
Jakiś czas temu znalazłem fragmenty spadochronu,to znaczy zamek, kawałki parcianej taśmy i parę metrów kwadratowych czaszy spadochronu w kolorach maskujących.Znaleziska dokonałem w okolicy Końskich.
Wiem, że w czasie wojny odbył się tam jeden ze zrzutów spadochronowych. Operacja ta nosiła kryptonim elt".Na zamku są jakieś numery więc może dało by się zidentyfikować skoczka? Z książki ptCztery z tysiąca" Cezarego Chlebowskiego wiem, że cichociemni, którzy tam wyskoczyli mieli białe spadochrony, a mój kawałek jest w kolorach maskujących, może pomożecie w rozwikłaniu tej zagadki.
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.