kuba321 Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2007 Chciałem dodać kilka fotek do ID, ale forum WISI, nie odpowiada. Sprawdzałem inne stronki - miodzio. Panie bociek podkręć tam speeda na serwerze! Do furiatów nie należę, ale zaraz chyba komp oknem poleci ://///...CirrusCX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FALKE-63 Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 Już tak samo miałem przed miesiącem. Przez pół dnia próbowałem zamieścić foto do identyfikacji i nic z tego, forum nie odpowiadało. Na drugi dzień wszysko było już ok.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 Czasami tak jest. Np. teraz forum chodzi mi jak żółw, inne strony OK. Różne rzeczy dzieją się na serwerach, trzeba wybaczać:) Przeciążenia?Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegirsson Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 u mnie w tej chwili jak u Karpika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 Już OK:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 Jesteśmy w trakcie przenosin serwerów i czekam na przyobiecaną nową wypasioną" maszynę.Cierpliwości, i jeżeli zacznie zwalniać nie klikajcie refresh bo to tylko dobija maszynę tylko odczekajcie chwilkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegirsson Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 Czy ktos z Was wchodził na forum poprzez Mozillę ? U mnie za każdym razem jak z niej korzystałem był komunikat Rozpoczęto pobieranie pliku ads.huscuara, czy jakos tak, nie dało sie tego pominąć, mysłałem, że to jakieś złośliwe dziadostwo a to raczej serwer forumowy coś takiego przesyła. Zresztą chyba nawet Bocian wspominał, że w Mozilli sporo jest dziwactw nad którymi nie da się ( bo się jej nie zna ) zapanować, a szkoda, bo sympatyczna jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 Chodzi ok pod Mozz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago2 Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 Nie mogę powiękrzać fotek. Czy powodem jest ten wasz bałagan związany z przenosinami serwerów.Wielkie PZDR dla Wielkich Administratorów.Dago2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegirsson Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 no wiem, ale ten natrętny komunikat o pliku nadchodzacym co się pobiera jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 Ja przy mojej najnowszej Mozilli śmigam na forum jak tetris na 100 poziomie :) żadnych komunikatów o pobieraniu plików ani wieszania :) a co do szybkości to TEŻ zależy od jakie to Wy macie łącze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba321 Napisano 6 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2007 Ok . Wybaczam. Łącze jest OK - poczekamy na tego WYPASIAKA :)))))) . Mozilla faktycznie na pasku informuje o aktualnie wykonywanej OPERACJI. Mnie dobija komunikat podczas otwierania różnych stron - o treści - PRZECZYTANO :> Czyżby inwigilacja? :> Taka samo tworząca się czarna teczka. Przeczytano - zapisano. Informacja pewnie wraca do Kaczki i już mnie mają w garści :]Pozdr...CirrusCX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 6 Sierpień 2007 Share Napisano 6 Sierpień 2007 A co myślałeś - że będzie lekko i spokojnie - nie ma mowyForum O" jest po stałą obserwacją 24 h/dobę -Potem szybkie namierzenie usera i wysyłka Czarnych Szwadronów" :)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Uprzejmie donoszę że forum dostało kopniaka, szczególnie będzie to widoczne wieczorem podczas dużego obciążenia serwisu.Przeciętnie podczas testów przyspieszyło 10krotnie.Na razie jeszcze stara maszyna ale forum zostało zoptymalizowane. Wrócił również na główną stronę moduł informacyjny o ilościach postów, komentarzy, ogłoszeń itdGdyby coś nie działało proszę o informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Aaaa i jeszcze jedno, aktualnie może spowalniać forum jeszcze skrypcik wyświetlający nad forum link do księgarni.Jak będziecie kupować więcej książek to go usunę i zostawię tylko na dole :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Dobra został również przerobiony moduł reklamy księgarni odkrywcy, jest teraz dociągany w tle co nie oznacza żebyscie teraz nie kupowali książek :)Ogólnie miłego śmigania" po forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaktuS Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Rzeczywiśie szybko chodzi, pod operą nie widać paska postępu ładowania. I pytanie do najwyższego - będzie jakiś toolbar pod operę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Szczerze to nie wiem nawet jak zrobić toolbar pod Operę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba321 Napisano 4 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Dzięki BOCIAN jesteś wielki (wcale się nie podlizuję) Forum jak na razie chodzi sobie płynnie. Oby tak było przez cały czas. Pozdro dla Ciebie i serwera wypasiaka :]...CirrusCX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Wystapił efekt wagonowy :)Szybsze działanie serwisu spowodowało większą i dłuższą liczbę odwiedzin co się równa że serwer dycha non stop na loadzie między 5 a 15 czyli i tak dobrze działa jak na stan agonalny :)Strasznie nas mordują hotlinki do fotek z forum i galerii, ponad 10 tysięcy fotek z samego forum podlinkowaliście na inne fora i serwisy :)Jutro kolejne przyspieszenie serwisu a dokładniej wyświetlania głównych stron działów. Cały czas czekam na wypasiony" serwer, niestety to koszt parunastu tysięcy więc decyzje nie są proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 No to radujmy się, dzięki właścicielowi Odkrywcy przyjechała nowa maszyna. Teraz ylko" zainstalowanie oprogramowania, przeniesienie wszystkich serwisów, baz, serwera gier i tysiąca zbędnych rzeczy. Mamy 1TB miejsca, już nie będzie ograniczeń galerii i większy limit wielkości fotki na forum. Termin realizacji - gwiazdka (następnego roku :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 nie obiecuj bo jak sie nie wyrobisz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba321 Napisano 11 Październik 2007 Autor Share Napisano 11 Październik 2007 Kurde bolek! To i tak szybko! Wirtualne, tematyczne muzeum ciągnie się już chyba od 2005 :] Czekamy z niecierpliwością. Wypij RED-BULLA doda Ci skrzydeł :) Pozdrawiam serdecznie tego Wypasiaka co leży na stole :]...CirrusCX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Zapeszyliście, maszyna nadal stoi u mnie w biurze a nie w serwerowni :)Powodem jest zły kontroler dysków zamontowany przez firmę która go składała. Nowy już dotarł, maszyna niemiłosiernie hałasuje za to wydajność budzi respekt.Mam nadzieję że trafi do serwerowni w ciągu 14 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 13 Listopad 2007 Share Napisano 13 Listopad 2007 Z moim 512 porusznie się na forum między 19-21 to...odpada;)Pierniczony abonament!!;((((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.