Skocz do zawartości

FORUM się wiesza jak diabli...

kuba321

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem dodać kilka fotek do ID, ale forum WISI, nie odpowiada. Sprawdzałem inne stronki - miodzio. Panie bociek podkręć tam speeda na serwerze! Do furiatów nie należę, ale zaraz chyba komp oknem poleci ://///
.
.
.
CirrusCX

Czy ktos z Was wchodził na forum poprzez Mozillę ? U mnie za każdym razem jak z niej korzystałem był komunikat Rozpoczęto pobieranie pliku ads.huscuara, czy jakos tak, nie dało sie tego pominąć, mysłałem, że to jakieś złośliwe dziadostwo a to raczej serwer forumowy coś takiego przesyła. Zresztą chyba nawet Bocian wspominał, że w Mozilli sporo jest dziwactw nad którymi nie da się ( bo się jej nie zna ) zapanować, a szkoda, bo sympatyczna jest.

Ok . Wybaczam. Łącze jest OK - poczekamy na tego WYPASIAKA :)))))) . Mozilla faktycznie na pasku informuje o aktualnie wykonywanej OPERACJI. Mnie dobija komunikat podczas otwierania różnych stron - o treści - PRZECZYTANO :> Czyżby inwigilacja? :> Taka samo tworząca się czarna teczka. Przeczytano - zapisano. Informacja pewnie wraca do Kaczki i już mnie mają w garści :]Pozdr
.
.
.
CirrusCX

• 4 weeks later...
Uprzejmie donoszę że forum dostało kopniaka, szczególnie będzie to widoczne wieczorem podczas dużego obciążenia serwisu.
Przeciętnie podczas testów przyspieszyło 10krotnie.

Na razie jeszcze stara maszyna ale forum zostało zoptymalizowane.

Wrócił również na główną stronę moduł informacyjny o ilościach postów, komentarzy, ogłoszeń itd

Gdyby coś nie działało proszę o informacje.

Wystapił efekt wagonowy :)

Szybsze działanie serwisu spowodowało większą i dłuższą liczbę odwiedzin co się równa że serwer dycha non stop na loadzie między 5 a 15 czyli i tak dobrze działa jak na stan agonalny :)

Strasznie nas mordują hotlinki do fotek z forum i galerii, ponad 10 tysięcy fotek z samego forum podlinkowaliście na inne fora i serwisy :)

Jutro kolejne przyspieszenie serwisu a dokładniej wyświetlania głównych stron działów.

Cały czas czekam na wypasiony" serwer, niestety to koszt parunastu tysięcy więc decyzje nie są proste.

• 1 month later...

No to radujmy się, dzięki właścicielowi Odkrywcy przyjechała nowa maszyna. Teraz ylko" zainstalowanie oprogramowania, przeniesienie wszystkich serwisów, baz, serwera gier i tysiąca zbędnych rzeczy. Mamy 1TB miejsca, już nie będzie ograniczeń galerii i większy limit wielkości fotki na forum.

Termin realizacji - gwiazdka (następnego roku :))

• 3 weeks later...
Zapeszyliście, maszyna nadal stoi u mnie w biurze a nie w serwerowni :)

Powodem jest zły kontroler dysków zamontowany przez firmę która go składała. Nowy już dotarł, maszyna niemiłosiernie hałasuje za to wydajność budzi respekt.

Mam nadzieję że trafi do serwerowni w ciągu 14 dni.

• 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie