01dalton Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 W radiu przed chwilą wyła drobna wzmianka i komentarze widzów ( pozytywne ) . pozdr . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 Okejos napisał:ale!! niezrozumiały rozdział broni po stronie niemieciej ......."Przed chwilą widziałem urywki z imprezy w TVN24 - wrażenie fajne dopóki nie zobaczyłem Niemca ze stenem co potwierdza to co napisał powyżej Okejos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_101 Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 TIX - kamera wymaga dużo mniej jeśli chodzi o obsługę niż aparat - nie widziałem jeszcze dobrze zasłoniętego niehistorycznego aparatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerjager Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 Sa juz pierwesz foty:http://www.um.warszawa.pl/v_syrenka/new/index.php?dzial=aktualnosci&ak_id=12508&kat=3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 http://www.um.warszawa.pl/v_syrenka/new/photo.php?name=1250811.jpgto jest dobre... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 jeszcze jedna galeria :http://www.dziennik.pl/Load.aspx?TabId=14&Acion=LoadF&lsnf=AS03-0005&galeryId=2930&point=447151 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_101 Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 Pierwsza porcja zdjęć związanych z imprezą na reenacting.eu - m.in. portrety z prób.http://www.photo.reenacting.eu/v/AD1918_IIWS/czerniakowp7/Wkrótce zdjęcia z samej inscenizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_101 Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=288&w=66969148&a=67018030 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 http://polskajakkobieta.blox.pl/2007/08/Czerniakow-44-fotoreportaz.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2007 kolega folks- gołebiarz " twierdzi ze słabo go szarpali podczas inscenizaji na próbach lepeij :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M40 Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 Inscenizacja świetna. Przygotowanie grup i zaangażowanie - genialne! Ale...- zbyt słabe nagłośnienie-fatalna widoczność. W zasadzie nie było takiego miejsca, w którym możnaby było zobaczyć całą akcję-niektórzy rekonstruktorzy NIE RADZILI z karabinami! NIe wiem czy pod wpływem emocji, czy też nieznajomości, ale następnym razem wypada przeprowadzić przed rekonstrukcją jakieś szkolenie (jeśli takowe było - zwracam honor)-zadziwiła mnie postać snajpera. W czasie gdy inni lezeli przykłóci do ziemi koleś ganiał między nimi i strzelał ze snajperskiej wersji mosina na wszystkie sposoby (niczym jakiś filmowy twardziel). Na przyszłość : czy nie lepiej byłoby postawić takiego kolesia w jakimś oknie w bloku?To chyba wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 WitamW imieniu plutonu WP z 3 DP składającego się z Przemyślaków, Lubliniaków, Krakowiaka i Łowiczaka chciałbym serdecznie podziękować Darkowi Senatorowi oraz Tomkowi Karasińskiemu za zaproszenie na rekonstrukcję walk na Czerniakowie oraz opiekę. Naprawdę wspaniała impreza i chylę czola wobec ogromu pracy i serca w nią włozonego. Dla nas, wszystkich rekonstruktorów w mundurach berlingowców największym wynagrodzeniem za naszą pracę w odtworzeniu swojej roli były brawa i podziękowania ze strony żołnierzy AK, NSZ, AL oraz berlingowców, którzy zasiedli na trybunach. Dla nas był to zaszczyt uścisnąć im dlonie i chociaż w ten sposób oddać im hołd za daninę krwi jaką zapłacili w 1944 roku.Co do samej walki...to po prostu super. Należy podkreślić profesjonalizm grup niemieckich w odgrywaniu swoich ról w szczególności Pomerani, Wikinga, Pionier 39, Grolmana, AA 7.Ze strony powstańczej dziewczyny po prostu dawały z siebie wszystko.Jak w czasie jednej z prób, dwie przebiegające koło mnie sanitariuszki rąbnęły o chodnik jako poległe to miałem poważne wątpliwości czy czasami naprawdę nic im się nie stało. Zresztą cala reszta powstańców także bardzo dobrze wczuła się w swoją rolę. Rekonstrukcja naprawdę na najwyższym poziomie.No to teraz na końcu, choć w zasadzie powinienem zrobić to na początku to szczególne podziękowania dla naszych przyjaciół z Kalina Krasnaja. To był zaszczyt walczyć u Waszego boku i móc Wami dowodzić. Dziękujemy serdecznie jedynej kobiecie u nas za to, że była nie tylko walczącym z nami żołnierzem naszej kompani, ale również jej piękną ozdobą.Jednym zdaniem - Nietoperze jesteście w dechę.Mam nadzieję, że to dopiero początek naszej współpracy.Dzieuję też koledze z Cytadeli, który do nas dołączył za pelen profesjonalizm zachowania na polu bitwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 Jeżeli się nie pomyliłem to na jednym zdjęciu z zamieszczonych galerii jest wśród Berlingowców" oficer - to rekonstrukcja majora Łatyszonka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 O, ta fota - obok dziewczyny - powstańca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztych Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 WitamByłem, widziałem, przetrawiłem. Drodzy państwo grupy niemieckie suuuuuper.Reszta niestety mocno szwankowała. Wybór miejsca na reko fatalny. Brak jakiejkolwiek widoczności. Grupy polskie tragedia, za dużo grubych i starych powstańców, nie umiejących się poruszać . Nagłośnienie to był jeden wielki bełkot. Opóźnienie, gdzie widzowie już nie wytrzymywali i odchodzili. Nie wiem nawet kiedy wszystko się zaczęło. Widoczność fatalna. Na koniec dobił mnie puszczany utwór wykonany przez panią E. Demarczyk „Niebo Złote ci otworze”. Kokoś za przeproszeniem poje…to jest wiersz Baczyńskiego zabarwieniem erotycznym a nie patriotycznym. W sumie na plus, warto pamiętać kto przychodzi na takie widowiska. Publiczność. Ale o to powinny zadbać władze miasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 Żeby wszystko było idealnie widoczne dla wszystkich to trzeba by rekonstrukcje przenieść na stadion dziesięciolecia :)A na serio to może ktoś wyciągnie wnioski na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_101 Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 Na tą chwilę blisko 160 autorskich zdjęć + linki do galerii zewnętrznych:http://www.photo.reenacting.eu/v/AD1918_IIWS/czerniakowp7/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2007 zdjecie rokuhttp://www.photo.reenacting.eu/v/AD1918_IIWS/czerniakowp7/czerniakowi07/_MG_5445.jpg.html? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jur Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 Przed inscenizacją odbyło się szkolenie teoretyczne z posługiwania się bronią przeprowadzone przez profesjonalistów. Miało bardzo dużo uczestników, zwłaszcza z grup przyjezdnych. Grupy 'warszawskie' odbyły szkolenia w dwóch terminach przed imprezą. Nikt bez odbytego szkolenia nie dostał broni do ręki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2007 spokojne" ulice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2007 rozbite oddziały niemeckie wycofywane do warszawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2007 pracownicy elektrowni" jak zwykle z fasnoem nawet z frontu wschodniego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2007 odziały słowackie przyłaczaja sie do powstania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2007 niemiecki snajper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2007 i jego koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.