RYSIEK-SANOK Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Napisano 24 Lipiec 2007 Wrocilem wczoraj z bieszczad gdzie spedzilem kilka dni z rodzinka pod namiotem,oczywiscie wzielismy z zona nasze odkrywki.wybralismy zobcze gory i zaczelismy przeczesywac teren.co jakis czas widac bylo doly po kopaniu,niestety ten kto kopal nawet nie zasypal,a slady byly gora 3-4 dniowe.niestety to co zobaczylem pozniej to mnie szokowalo.Ten odkrywca" znalazl zwloki dwoch zonierzy,niestety po ogoloceniu ich resztek ( slady wskazywaly ze znalaz cos wiekszego ) nie pofatygowal sie aby zakopac ich resztek,dookola lezaly piszczele,kregi i czaszka w kawalkach.Tak sie panowie nie robi,trzeba bylo zakopac kosci i postawic prowizoryczny krzyz.Niestety widac ze licza sie glownie znaleziska a nie szacunek zmarlym.Az strach pomyslec co by sie dzialo gdyby takie osoby natrafily na zaginiony cmentarz wojkowy.
Ados2 Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Zgadzam się z tobą ale najsmutniejsze jest to że my nic nie poradzimy. Oby takich ludzi było jak najmniej.
Hitboy64 Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 ech... czasami lepiej nie stawiać krzyża... znów jakaś hiena się napatoczy i rozkopie a jak zobaczy że pusto" to zostawi... oby jak najmniej takich hien i jak najwięcej takich którzy dbają o nasze dobre imię...
haupttman Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Na wszystko jest rada panowie,jak złapiesz takiego na gorącym,to w RYJA GO!!!(może się nauczy)
tm/39 Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Ja chyba już przestałem się dziwić takim zachowaniom . Poczytajcie niektóre posty na naszym forum.Niestety kasa dla niektórych jest najważniejsza !!! Oby takich HIEN jak najmniej !!!
jawor1956 Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 niektóre fanty na giełdach ewidentnie świadczą, że pochodzą z grobów żołnierskich.Zwłoki są bezczeszczone, prawo jest łamane i .... !!!!
czarnykot Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 ...i bulwersują się tylko ci z sumieniem... wielu na tym forum rozkopało zwłoki szabrując wszystko... niektórzy nawet uważają kość udową za fajny fant (jest taki post tu na forum). I tu można zacząć zastanawiać się nad współczesną młodzieżą, która tłumaczy, że teraz są inne czasy... czasy są zawsze inne... tylko ludzie ci sami... to kwestia wychowania i hierarchii wartości... szacunku... (chętnie by się użyło wulgaryzmów)
czarnykot Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=481387#484570
JACMIL1 Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Cmentarne hieny powinno sie zamykac w wiezieniu ,ludzie bez zasad i szacunku dla zmarłych a takich smieci troche jest u nas
to17071990 Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Rozkopywanie mogil jest ciągle popularne , a na pobojowiskach nierzadko walaja sie kości.A gdy taka hiena znajdzie mogiłe spadochroniarzy to .......... Wole nie mysles
pattern1937 Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Gdybym takiego h... widział co nie zasypuje dołków i rozkopuje mogiły wojenne, to bym chętnie mu przywalił w morde, a jego wykrywka została by połamana na drzewie.Tacy ludzie to nie poszukiwacze, to hieny cmentarne, które nie mają szacunku dla zmarłych.
Ados2 Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Będąc na wykopkach tylko wchodzę do lasu i co widzę wszędzie nie pozasypywane dołki. Dołki to mało powiedziane to były wielkie dziury żebym ja takiego durnia spotkał to nie wiem co bym mu zrobił
darmatt Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 najlepiej takiego ubić, zakopać i postawić krzyż: tu leży poległy FJ (oczywiscie po niemiecku) :)))))
darcos Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Mnie nic juz chyba nie zaskoczy. Parę lat temu został rozkopany grób na cmentarzu wojskowym u nas, prawdopobodnie w celu poszukiwania jakiś fancików, K.... co to za zwierzeta, z tych ludzi się porobiły.
huk 100 Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 czarnykot -Świadczy to tylko o tym że to glut –bo inne rozwiązanie jakoś mi nie podchodzi –bo normalny dorosły człowiek by czegoś takiego nie napisał dałbym mu za to suchara ale to nie od mnie zależy –jeżeli chodzi o szczątki żołnierzy to temat wałkowany tu nie raz-ja osobiście spotkałem się z tym tematem w okolicach Studzianek kupę lat temu –tam grupy poszukiwacze z Warszawy pozostawiały po sobie podobne krajobrazy –zakopywałem po nich takie miejsca i stawiałem krzyże –nie mówię że wszyscy z Warszawki są tacy –ostatnio się przekonałem w Bieszczadach że nie – pozdro
cartman Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Szok totalny i sk...syństwo!Mam znajomego rolnika pod Radzyminem, mówił mi, że często musiał sam sprawiać pochówki kościom ludzkim wygrzebanym i pozostawionym na wierzchu przez takie hieny... mam nadzieję, że któregoś dorwie w łapy, a kawał chłopa jest.
kuba321 Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Szok szok szok. Ja ostatnio trafiłem na mogiłę w lesie. Okazało się, że piszczałka wykryła stary świecznik. Pod liśćmi trafiłem starą tablicę. Poległym cześć 1945. Mówię Wam takie zadupie, że szkoda gadać. Mogłem dziurę wyryć i nikt by nic nie widział. Ale są ludzie i są PSY... #$%^&*....CirrusCX
to17071990 Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Żeby tylko kopa w dupe. ;) Juz sobie na takiech ostrzę zęby , a w mojej okolicy o nich nie trudno. Bylem nawet wczoraj na rowerze w lesie . Myslałem że moze pierwszy raz trafie na niezchodzone pozycje. Ale co tam. Widac że duzo ludzi tam nie bylo lecz chyba o kilku za wielu.
viking191 Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 a prawda CirrusCX są ludzie i są TABORETY aż strach pomyśleć co będzie za pare lat takich ludzi trzeba tępić bez żadnych oporów saperka w garść i jazda niech tylko mi sie jakaś HIENA napatoczy to zero zastanowienia.
huk 100 Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 hola hola panowie co jeden następny post to coraz więcej agresji – rozumie waszą reakcji ale od tego są inne służby -ale prawda jest tak że tacy „poszukiwacze” psują na opinie -pozdro
acer Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Niezbadane są wyroki Boskie - a pseudoposzukiwacz sam może się kiedyś doczekać że jego kości będą porozrzucane po lesie.
jacenty2004 Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Pseudo poszukiwacze to są ludzie chodzący po plaży i zbierający z dziećmi bursztynki i muszelki.A to trzeba nazwać po imieniu.Hieny cmentarne i bandyctwo w biały dzień.Wróciłem w zeszłym tygodniu z Helu takie dziury w ziemi i taki pozostawiony w lesie syf widziałem chyba pierwszy raz w życiu ...no nie, podobnie wygląda na przebudowywanej obecnie trasie krakowskiej tylko tu zrobiły to koparki i spychacze ,a na Helu jakaś bez mózgowa hołota... no ale trzeba przyznać ,że w łapach silna.
RYSIEK-SANOK Napisano 25 Lipiec 2007 Autor Napisano 25 Lipiec 2007 tych ludzi juz nic nie zmieni,beda robili to samo.Ale fakt jest taki ze taka osoba nam wystawia opinie.Jedna tak zrobi a wszyscy mysla ze kazdy taki jest,to rzutuje na nasze spolecznstwo exploratorow.miejmy nadzieje ze przyjdzie i na nich odpowiedni bat,bo napewno im sie noga powinie a wtedy niechcialbym byc w ich skorze
kokesh Napisano 25 Lipiec 2007 Napisano 25 Lipiec 2007 Wędkarze mają problem w postaci kłusowników ,a my mamy swoich szabrowników . Oni widząc gościa stawiającego siatkę mogą zadzwonić po policję, lub straż wędkarską ,a my najwyżej gościowi sprzedać parę saperek ,na ten jego pusty łeb .Problem będzie zawsze ,lecz chodzi o to aby tych złych było jak najmniej .Jeśli nie wypracujemy jakiegoś naszego dekalogu , który jasno wskaże co można a co nie , to tak na dobrą sprawę możemy tylko pogrozić palcem .Pisanie o tym że niezasypywanie dołków jest złe ,no cóż dla jednych złe dla innych nie ,przecież nie wszyscy piszą że tak nie wolno .Oczywiście w świetle obowiązującej ustawy jeśli nie posiadamy odpowiednich zezwoleń to jesteśmy właśnie tymi szabrownikami , i tu jeśli chodzi o prawo to pewnie prędko się nic nie zmieni , bardziej mi chodzi o pewne przykazania moralne i zwyczajowe .Jeśli ktoś wchodzi pierwszy raz na to forum, to powinien wiedzieć że spotykają się tu ludzie którzy wyznają pewne zasady, i kierują się pewnymi normami .Może najwyższy czas stworzyć nasze własne 10 przykazań.Pozdro...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.