Weles Napisano 12 Luty 2012 Share Napisano 12 Luty 2012 W tak ekstremalnych warunkach nie chodziłem ;) ale przy -5 u mnie wszystko było ok.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gucio1982 Napisano 16 Luty 2012 Share Napisano 16 Luty 2012 Ja już coraz częściej myślę o nowym sezonie :) (w marcu pierwsze wypady w teren z sovą:) a póki co to nie myślę nawet przy takich temp. się gdzieś wypuszczać;) nie jestem zwolennikiem typowo zimowych wyjść ze sprzętem.Weles - co do słuchawek to raczej nie pomoge:/ używam koss ur 30. To co nie zgadza się z Twoimi preferencjami to to, że nie posiadają regulacji głośnika" (głosu) - ta jest na korpusie sovy;) jack prosty (wiem, kątowy wygodniejszy). Słuchawki te udało mi się zakupić o prawie 100 zł taniej niż w sklepie wojowników - wiadomo gdzie;) a w użyciu były zaledwie parę razy u poprzedniego właściciela.Może ktoś jeszcze się wypowie? Moja wiedza na ten temat nie jest duża. Temat ciekawy do podjęcia, jeśli chodzi o dobry sprzęt auszny" w korelacji z naszymi Sovami:)Pozdrawiam i oby do wiosny!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AoT_Hunter_PL Napisano 12 Marzec 2012 Share Napisano 12 Marzec 2012 Ja teraz wyczailem taki patentKupiłem sobie transmiter FM najmniejszy jaki znalazłem zasilany na jedną bateryjkę AAA (czyli coś jak popularne pudło mp3 - czas pracy około 14h)Do tego odtwarzacz mp3 z radiem FM - też zasilany na 1xAAATransmiter nadaje na 6 różnych kanałach - pasmo nadawania w MHz więc nie powinno zakłócać wykrywki.Jak sprzęt dojdzie protestuje ten patent na bezprzewodowe słuchawki.Jak się uda to nie potrzeba będzie już inwestycja w drogie słuchawki zasilane z bateryjek 9v itp itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VanWorden Napisano 13 Marzec 2012 Share Napisano 13 Marzec 2012 gucio1982 - słuchawki powinny mieć regulację głośności z tej prostej przyczyny, że potencjometr regulacji głośności w Sovereignie reguluje także czułość/zasięg wykrywania, więc obniżając głośność tracimy na zasięgu.PozdrawiamVW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosz Napisano 13 Marzec 2012 Share Napisano 13 Marzec 2012 VanWordenie czy to oznacza, ze penetrując teren powinno sie glosnik w sowie ustawiac na max? ktos kiedys napisal ze najlepiej jest ustawic na godzine 15 i ja na takich ustawieniach najczesciej chodze. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcion123 Napisano 13 Marzec 2012 Share Napisano 13 Marzec 2012 To zależy w jakich warunkach pracujesz.Ja np ustawiam na czystym polu max głośność i czułość,a w śmietniku minimalnie skręcam głośność i czułość tak ok 5-6mm.no i można śmigać.oczywiście osłuchanie musisz opanować do perfekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.