Skocz do zawartości

suvergin gt-wymiana doświadczeń

nunki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
o nieco sobie poczytalem o tym sovereignie GT i zainteresowal mnie. Chcialbym sie dowiedzeic jak sobie radzi na zasmieconych polach , zelazne gwozdzie i duzo innych zelaznych pierdol Czy podczas lazenia po polu sygnalow jest bardzo duzo i identyfikacja czy to kolor czy zelazo jest na zasadzie barwy dzwieku , czy mozna zastosowac tzw wycinke i slyszec i kopac tylko kolor i wieksze zelazo.
za odp z gory dzieki
moherhead
  • Odpowiedzi 731
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
czy jest ktos kto moglby dokonac porownania sovereigna gt i rutusa solarisa pod kątem :
1 osiagow na kolor
2 dyskryminacji (wycinki" na drobne zelazne smieci)
3 praca w ciezkim zasmieconym terenie
4 trudnosc oslugi
5 ocena ogolna
i jescze moze czy sie diametralnie roznia i jesli tak to czym ?

dzieki i pozdrawiam
moherhead
  • 2 weeks later...
Napisano
Panowie powiem tak byłem z Mieszkiem ja mam Midasa duża cewka soverign GT ciągnie jak szalony tylko głebokie wykopy byłem w szoku Midas pójdzie w odstawke Kupuje bez zastanowienia soverigna gt i duża łopate Pozdro dla Mieszka
Napisano
Witam, panowie,od jakiegoś czasu mam dfx'a i naprawdę nie mogę powiedzieć o nim złego słowa. Z tym, że nie jest to głęboki sprzęt to zgodzić się nie mogę. A potwierdził to w momencie gdy wyciągnąłem kawałek pierścienia wiodącego z głębokości jakiś 50 cm - wkładając nogę do wykopu poziom gruntu był wysokości kolana. A pierścionek ten nie był jakimś gigantem - może 10 cm długości zaś szerokość 2 cm.
Pozdrawiam
Napisano
i widać chyba dalej w niej żyjesz, resztę pozostawię bez komentarza... mów co chcesz, ale naprawdę narzekać nie mogę. A zresztą możesz ryć jeszcze głebiej i taniej - kup szpilę.
Napisano

Witam,na potwierdzenie że GT to dobty sprzę załączam fotki tego co udało mi się znależć wczoraj.Na pierwszym foto mniej wartościowe rzeczy ,na drugim ciekawsze monety tylko z jedngo wypadu.Sovereigna GT mam od miesiaca,dotychczas zaliczyłem około 6 wypadów w teren,ale powiem tylko tyle,że im dłuzej z nim chodzę tym bardziej mnie zaskakuje.Kopie coraz głębsze dołki,aż sam jestem zdziwiony.No i fanty że ho ho.

Napisano

Jeszcze jedna rzecz,to to że GT z taką podkładeczką aluminiową średnicy około 6 mmi grubości niecałego 1 mm dał sobię radę bez problemu a i sygnał przyzwoity.Nie wiem na jakiej głebokości zalegała dokładnie bo została wyrzucona z ziemią z dołka + - 8-12 cm .Więć śmiem twierdzić że to dobry sprzet.

• 1 month later...
Napisano
Po kilku miesiącach chodzenia z GT stwierdzam,że to dobre sprzęcicho/a jeszcze nie poznałem wszystkich jego możliwości/.Wielokrotnie mnie-jak i Ciebie terenowiec69-zaskoczył swoimi możliwościami.Jak kupię aparat,to pokażę zdjęcia ze znaleziskami z GT.
POZDRAWIAM.
Napisano
miałem jeden dzień w łapie GT2500.koleś z Wrocławia miał rok...teraz i ja i on mamy minelaby...różnica zajebiaszcza przy teście z monetą
-krzyżówka-GT 2500 bierze o 1 cm głebiej od min GT
-5 marek hindenbórg minelab bierze głębiej o 10 cm ! i czy wiekszy przedmiot tym bardziej garet zostaje w tyle
-co do cewki 45 cm-to ja dałem sobie spokój -godzina kopania i masz dosyc-walisz doły od metra-ja już za stary jestem na takie wykopy :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie