Skocz do zawartości

suvergin gt-wymiana doświadczeń

nunki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Może i bierze,tylko zależy jakiej wielkości ta blacha i jak położona he he .A tak serio to najgłębsze moje kopanie hs-3 to około 1 metra a fant to pług konny.Nie wiem kto tam go zakopał i w jakim celu,ale sygnał mocny i cewka 30cm.
  • 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 731
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
wiam nablem niedawno en sprzeik
na jakiej zulosci ganiacie za monetkami bo ja poki o na auto i nie wiem cz usawia ja reznie i na ktora mniej wiecej godzine. jaka dyskryminacja na oneki.
z gory dzieki zA wszelkie porady
Napisano
Kolego menel po ilu browarach pisałeś ten post ???
Czułość nastawiam na godz. od 1 do 11 mniej więcej zależy od wigotności pola, a dyskryminacja trzecja , czwatra kreska . Generalnie robię tak im większa czułość tym mniejsza dyskryminacja Pozdr.
Napisano
Witam,
polski dystrybutor przed dwoma laty sprzedawał GT z S" żerdzią, jeśli ktoś chciał mieć żerdź prostą - musiał ją indywidualnie dokupić (żerdź+uchwyt do trzymania). Z tego co mi wiadomo w innych państwach dealerzy oferowali wówczas GT z prostą żerdzią.
Pozdrawiam
Napisano
pisalem na trzezwo ale sie spieszylem a klawiatura nie najlepsza ale dzieki za odpowiedz.
sprzet sprawuje sie elegacko, monetki i kolorki wychodza jedna za druga ale rowniez kopie sie sporo smieci ale na to nie ma rady.
generalnie sprzet wart polecenia
Napisano
Co do pinpointu , to w tym wykrywaczu jest beznadziejnie zrobiony , trzeba się przełączyć na all metal i namierzać z elektroniką pod łokciem to trochę za bardzo praco i czaso chłonne po kilku wypadach można bez problemu namierzyć fancik bez pin pointa po sile sygnału.
Napisano
Witam,
mnie pinpoint nie był do niczego potrzebny. Wystarczyło namierzanie krzyżowe w trybie dynamicznym - namierzasz pas przed sobą - najsilniejszy sygnał jest kiedy nad obiektem przechodzi połączenie dwóch D cewki. Zapamiętujesz w jakim pasie miałeś sygnał, zmieniasz pozycję o ok. 90 stopni, namierzasz drugi pas i masz obiekt na skrzyżowaniu pasów namierzania. Proponuję kopać szerzej, w promieniu 15 cm od centrum sygnału, żeby nie pocharatać obiektu.
Można poćwiczyć, kładąc monetkę na glebie i obserwując reakcję dźwiękową wykrywacza podczas przemiatania.
Pozdrawiam
Napisano
tez w ogole pinpointa nie uzywam szkoda czasu kopie nawet lekutenkie niskie sygnaly urywane szybko i okazuje sie ze to monetki (najczesiej boraynki)- tak wczoraj wykopalem 8 boratynek i roche innych
Napisano
nie jest zalecane ale przynosi niezłe efekty jak fant jest bardzo głeboko sam sie przekonałem , oczywiście ustaw wykrywacz na sygnale progowym i najlepsze sygnały to te progowe po pierwszym głebokim fancie przekonasz sie sam
Napisano
ostatnio w znanym miejscu przerytym dawno przezemnie na xlt i dfx zreszta nietylko przezemnie wyrwałem bagnet na długość szpadla i sygnał był calkiem caałkiem aż mi sie wierzyc niechciało . Żałuje tylko że straciłem 3 ,lata biegania z miotłom" inaczej zwaną xlt i dfx
pozdrawiam

terenowiec czekam na jakieś zdjątko fantów
Napisano

A proszę:
Ciekawsze fanty(monety):
Boratynka 1660,jakieś 10 cm.
Pół kopiejki 1900,około 12-15 cm.
Starty grosz 10cm.
Oraz 5 groszy 1923,na przeoranym polu,około 10cm.
Reszta jak widać,żeby go dobrze poznać i prawidłowo interpretować sygnały trzeba z nim jednak roche pochodzić".
Pozdrawiam.

Napisano
heeh tę pestkę od pepeszki to pewnie ze zbitą spłonką masz
-- jeśli nie zakop to zpowrotem bo możesz mieć odwiedziny o 6 rano kapitana żbika.
Napisano
Może macie jakiś patent na osłone elektroniki do GT?Po jednym wypadzie w teren,już zaczyna sie rysować.Mam elektronike pod łokciem dla lepszego wyważenia.Ale nie chodzi mi o kupowanie akcesoriów za 100 lub wiecej zł.
Napisano
ja chodzę bez osłony ale przydała by sie zdecydowanie szczególnie jak pada może ktoś sie podejmnie bo orginalna toche zadroga i niewidać żeby z opcją pod łokieć

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie