Prezes14 Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 sprat - jak będziesz po 1 wypadzie z wyświetlaczem to napisz jak wrażenia bo jestem ciekaw :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sprat Napisano 19 Kwiecień 2009 Share Napisano 19 Kwiecień 2009 Witam!Właśnie jestem po pierwszym wypadzie z dostawionym wyświetlaczem. Po pierwsze to miejscówka nie dopasowała. Akurat chodziłem nastawiony na kolorek.Moja opinia jak narazie jest taka: jeśli masz sobie kupić nowy wyświetlacz za około 800 to szkoda kasy lepiej drugi wykrywacz kupić i dać dla syna albo znajomego żeby było raźniej chodzić. Ja akurat nabyłem używany za 300złTak naprawdę i tak po dźwiękach poznajesz rodzaj albo przybliżony rodzaj metalu. Wyświetlacz może jest pomocny przy iepewnych" mieszanych sygnałach. Jeszcze muszę to przećwiczyć na następnych wypadach ale jak jest kapsel od browca to zakres cyferek szaleje a jak jest czysty metal to wyświetla konkretną cyfrę. Powiem tak jak będę po kilku wypadach gdzie będę miał przeanalizowane większość sygnałów to się jeszcze odezwę czy sprzedałem go czy zostawiłem ;-)Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z wyświetlaczem to dajcie znać żebym ameryki nie odkrywał.PozdrawiaMSprat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 19 Kwiecień 2009 Share Napisano 19 Kwiecień 2009 to czekam na dalsze testy ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1 Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 Witam!I ja od niedawna jestem posiadaczem tego sprzętu i chciałbym Was prosić o radę - jak mogę sprawdzić, czy mój sovereign ma prawidłowy zasięg. Mam go od miesiąca (kupiłem nówkę sztukę w Vikingu) i podczas 3 kilkugodzinnych wypadów nie wykopałem głębszego dołka jak na głębokość metalowej części saperki. Chociaż częściej chodziłem na nastawach na kolorek, takich jak u mieszka, czy na ustawieniach auto, to mam wrażenie, że i kolorku nie chwyta zbyt głęboko(raczej pod samą ściółką), chociaż dyskryma żelaza jest ok . Wcześniej miałem penetratora i może to kwestia praktyki, żeby opanować trudniejszy sprzęt. Jednak nie wiem do końca, czy z moim egzemplarzem wszystko gra, więc jeśli możecie poradzić mi jak sprawdzić kwestię zasięgu, pomóżcie, bo momentami szlag mnie trafia. W końcu kupiłem ten model ze względu na jego zasieg.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniolg Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 testy testy testy . chodzic ,czytac forum tutaj jest wszystko na temat gt testowac w terenie . zakopac sobie coś itd. bez praktyki. bedziesz miał słabe efekty. co ważne . istotne są te najsłabsze dzwięki bynajmniej na all metal. pozdr.aniolg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panadam12 Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 witam,ja rowniez niedawno nabylem do swojego GT wyswietlacz na szczescie dalem 350 zl bo stwierdzam po trzech miesiacach uzytkowania ze niewiele wiecej pomaga,wiekszosc wylapuje i tak z odsluchu,jezeli ktos chce wylozyc ostatnia swoja kase zeby zainwestowac w wyswietlacz to niech sobie daruje bo nie jest to niezbedny bajer,pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 ja poluję na dużą cewkę do niego. przyda się na militarkę. mam jeszcze niestety problem z kablem (lub z gniazdem) łączącym cewkę z elektroniką. otóż jak poruszam kablem to wykrywacz piszczy :/ nie wiem czy to coś z gniazdem czy z kablem... w czerwcu będę w wawie to do vikinga zajrzę zapytam o co chodzi. chyba że wy wiecie to proszę pisać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 co do zasięgów -też jak dotąd nie wykopałem głębszego dołka niż na połowę saperki ( z trzonkiem oczywiście) ale wiele osób mówiło mi że trzeba poczekać, poznać sprzęt i ćwiczyć z nim. tak więc jak go na razie nie sprzedaję, tylko czekam na co raz głębsze fanty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro2904 Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 Panowie ja po zakupie Gt po miesiącu dołek wykopałem na 1,2 metra foto wyzej trzeba być obsłuchanym w sygnalach cięzki sprzet do nauki niestety ja go mam drugi rok i jeszcze mi sie wydaje do końca go nie opanowalem albo sie nastawiasz na sygały głosnie labo ciche i na wiekrzej powierzchni to są te głebokie ale mozę tez być cichy sygnał na małej powiezchni a mozę być hałer ja tak miałem wedłóg mojej opini sprzet głeboki trudny do nauki ale jak go koledzy opanujecie to fanty sie wyciaga z głebokich dołów sam osobiście bylem z Mieszkiem i widziałem co ten sprzęt potrafi dlatego go kupiłem.Życze wytrfałosci PozdrowieniaJeżeli ktoś chce zobaczyć moje fanty to w moim wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 No tak,ale moim zdaniem ten sprzęt nie jest idealny w poszukiwaniu militarki w polskich warunkach. Pamiętajmy, że takie piknięcia możemy łatwo pominąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 Ja jeszcze właśnie nie robiłem takich testów jak np. zakopanie hełmu głęboko. a no i ze słuchawkami jeszcze mam problem bo te stare są zdeka niewygodne :/ Ale coś się na pewno wymyśli. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1 Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 dzięki za rady i uwagi Kolegów odnośnie mojego pytania o zasięg, a co sądzicie o testach w powietrzu"? Robiłem taki est" w mieszkaniu np. zbliżając sondę do dużego, wiszącego mosiężnego żyrandola (obok którego nie ma innych przedmiotów metalowych), ale sygnalizował dopiero przy dość bliskiej odległośi (ok. 30 cm).Chodzę, czytam forum, testuję. Jeszcze nic nie zakopywałem, ale spróbuję.pozdrawiammaciek1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 nie rób testów w powietrzu. Gt pokazuje swoją potęgę przy ziemi. dzisiaj robiłem testy na mniejsze przedmioty - jestem zaskoczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniolg Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 Co to za test w domu czy wyście zwariowali , a kalibracja do gruntu niemożna sprzetu testowć w domu ludzie !!!!. jest instrukcja !!!! jeszcze raz teren teren i teren. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 10 Maj 2009 Share Napisano 10 Maj 2009 ja mam jeszcze problemy z rozróżnianiem dźwięków jak chodzę na disc. czasami jest tak że jestem pewien że to folia i mam rację a czasami tak że monetka a tu jednak folia tylko trochę głębiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1 Napisano 10 Maj 2009 Share Napisano 10 Maj 2009 mam ten sam problem w przypadku małych kawałków folii, ale jestem jeszcze za mało obeznany z wykrywką i za każym razem kopię.Jeszcze nie robilem testów z zakopywaniem przedmiotów, ale ułożyłem sobie na glebie rzeczy o róźnej przewodności i próbowalem wyciąć" pokrętłami disc i noth kapsle i nakrętki od napojów alkoholowych, jednak o ile kapsel (przy max. nastawach) był ignorowany, to te nakrętki juz nie. To problem rzy zaśmieconych terenach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 10 Maj 2009 Share Napisano 10 Maj 2009 u mnie nie wiem czemu chodzę z disc ale pokrętła najniżej jak się da - wycina kapsle współczesne ( od browarów np. ) a takie starsze już nie nie wiem czemu i od czego to zależy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 siemka folie da rade wyczuc maja specyficzny sygnał :) co do zasmieconych terenow to GT dla mnie to rewelacja tryb Iron mask on i ogien nie powiem na poczatu bol uszow od sygnalow roznych ale po paru wypadach kumasz co gada do ciebie i wyciagasz z miejsc niby przetrzepanych fajne fanciorki ktore np leza pod zbrojonym betonem :) a ja dyskryminacje na kolorze mam na godz 9 i tylko pepeszki mnie wkurzaja strasznie poz dla gt maniakow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albertus32 Napisano 13 Maj 2009 Share Napisano 13 Maj 2009 tak jak koledzy pisza testy w powietrzu nie sa miarodajne, ostatnio robilem testy minelaba gt z proxima, proxima o 10 cm bila gt w kilku monetach, niestety juz podczas chodzenia po polach tam gdzie proximka milczala, gt mnie zachwycało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1 Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 czy też macie problem z namierzaniem znalezisk? Szukam przeważnie na kolorku, staram się dobrze oszacować miejsce po środku sondy, ostrożnie wykopuję dołek i przeważnie trafiam saperką mały przedmiot, kiereszując go. Na pint pointa nie zawsze chce się przestawiać, zwłaszcza, gdy teren zaśmiecony i trzeba często sprawdzić, co jest pod ziemią. Powiedzcie, czy to tylko kwestia wprawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOLA Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Ile wazy owy wykrywacz z bateryjkami??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 maciek raczej kwestia wprawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
havir Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 połóż łuske lub monetkę na ziemi i namierzaj. wyczujesz jak łapie. to tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 na 100% kwestia wprawy :D miałem ten sam problem ale po 3 miechach z Gt już go nie mam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 A jak z głębokością GT i sprawdzaniem starych zasypanych okopów ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.