nunki Napisano 22 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2007 Od 1998 chodziłem z HS-3 i Land Star-em.Przyszedł czas na zmianę wykrywki.Sprawiłem sobie Suvergin-a gt.Jestem właścicielem tej wykrywki krótko.Proponuję ażeby wymieniać się doświadczeniami w zakresie nastawień w różnych sytuacjach terenowych np.las,pole,plaża itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafura Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 Czasem trzeba pochodzić też i z saperką nie tylko z wykrywaczemżartowałemfafura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafura Napisano 27 Lipiec 2007 Share Napisano 27 Lipiec 2007 Czyżby jedyny taki w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafura Napisano 12 Sierpień 2007 Share Napisano 12 Sierpień 2007 Miałem sobie taki kupić,ale odpuszczam .Nikt nic nie napisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilhelm6 Napisano 12 Sierpień 2007 Share Napisano 12 Sierpień 2007 Witam!A od czego wyszukiwarka? Swego czasu trochę na temat tego wykrywacza napisano.pozdrawiamwilhelm6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1vp Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 wystarczy pooglądać moje zdjątka z wykopków...oczywiście Sovereign gt bije na łeb wszystkie wykrywki łącznie z whitesem DFX i garretem gtcośtam 2500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Mieszko z co miałeś przed minelabem gt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1vp Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 zaczynałem od klozetowca,później VLFka wrocławska,Bounty hunter,Explorer,sovereign elite i teraz GT...ale często jeżdżę z kolegami co maja inny sprzęt...Ostatnio byłem z Kolegą z Lipinek co miał Whitesa DFX'a -i smutna prawda -koleś po przyjeździe wystawił go na allegro.Niestety do głębokich dołów to tylko Sovereign,a duża cewka (40 cm) to już prawdziwy kosmos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Ja mam obecnie HS-3 z cewką 30 cm,chodzę z nim od 1,5 roku,i nie wiem czy zmieniać na gt własnie(i stąd moje pytanie własnie).Owszem fanty z ziemi wyciagam,ale chciało by się jakieś monetki, drobny kolor kopnąć.A gt to wieloczęstotliwościowiec,a więc i ciekawa drobnia i głęboka militarka".A może ktoś już się przesiadał z e smętka na minelaba sovereign gt,i powie coś więcej.Aha Mieszko powiedz na ile baterie starczają bo to dość ważne.Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek825 Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Witam , chodzę z nim dwa lata , bardzo dobry sprzęt: zasięg , czułość, dyskryminacja pierwyj sort, akumulator starcza na 20 godzin latania na słuchawkach, baterje też tyle powinny wytrzymać. Pozdrawiam Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1vp Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 Baterie-to nie wiem,bo jest akumulator-który starcza na 3-4 wyjazdy całodniowe przy chodzeniu na progu wiodącym...Jest kilku gości co przesiadło się ze smętka na Gt -mówią że różnica zaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniolg Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Witam wszystkich dla niektórych iestety" a dla niektorych stety" tak jakoś wyszło że e jestem tym kolegą z lipinek . I chciałem potwierdzić to co pisze kolega mieszko mieliśmy okazje spotkać sie kilkakrotnie w terenie i ostatnio nawet niechciało mi sie mojego dfx uruchamiać po tym co widziałem . niestety dfx uległ jeśli chodzi o głebokie fanty. gt tu jest górą . i to zdecydowanie Dla ścisłości wczśniej pracowałem na armadzie rok czasu xlt 2 lata i dfx rok czasu takze nie jestem laikiem na dfx i xlt chodziłem w mixerku .oczywiście dfx poszedł już do klienta i jestem po 3 dniach testów . dla niewtajemniczonych powiem że nienoszę już saperki tylko szpadel. bo bym saperką nie dał rady kopać tych głebokich > w przyszłym tygodniu pojadę testować kolor na gt ,o wynikach postaram sie poinformować. wiem jak to działa na dfx i xlt. dziwi mnie jedno jak kupowałem gt to viking zdecydowania odradzał go na militarkę , w rzeczywistość jest innaczej Pozdrawiam wszystkich życze wielu fantów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 No witam,z ciekawością będe śledzić twoje testy,jestem ciekaw jak sobie radzi z kolorkami i z militarką.Myślę ze i ja zmienię na gt,ale póki co latam z hs-3.Czy w gt jest sygnał wielotonowy,który pomaga rozróżnić kolor od metalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1vp Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 wielotonowy,ale tylko na DISC...i nie takie dźwięki jak w exporerze :)chodź zw smętkiem dalej-i zostawiaj fanty innym ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 He he ,no u mnie mało osób chodzi,jeżeli chodzi o smetka ,to zły nie jest(to mój pierwszy wykr.),jeżeli znajdzie się coś pod cewką,to nie ma mozliwości aby tego nie zasygnalizował,przedwczoraj wykopałem nim półgrosz srebrny kazimierza jagiellończyka(tak mi się zdaje).Byłem zdziwiony (cewka 30 cm). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniolg Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 ps. Niekupujcie czasem gt . Bo mi wszystkie fanty wykopiecie hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menel Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 a powiedzcie mi czym rozni sie minelab so GT od minelaba so XS-2. bardzo prosze o szybka odpowiedz, ktory lepszy??osiagi obu.z gory dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1vp Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 osągami to nie wiem -bo to dwa różne wykrywacze...chociaż po dzwiękach to explorer bardziej UFO przypomina i jest dynamiczny,a nie statyczny,Cena taka że powala i zbędny wyświetlacz-no bo po co -z wykrywaczem się chodzi,a nie bawi...XS jest dobry na stany złajdaczone-tam niewiele jest więc pozostaje zabawa ustawieniami i takie tam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menel Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 to mam rozumiec ze wg ciebie gt jest troche lepszy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 aniolg- pochwal sie testami nowego sprzetu gt,czekamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniolg Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 Witam a wiec jest tak tu jest fant np http://img210.imageshack.us/my.php?image=xl801581vs2.jpgnieistotna jest butelka ponieważ była na dnie okopu wraz z resztkami kociołka Proszę zwrucić uwagę na szpadel który jest w całej swojej długości aż do-- rączki sygnał był na sam kociołek a nie na coś podrodze.Wcześnije w tym miejscu dokładnie byłem z dfx na mixerku i występowała kompletna cisza . W GT zniekształcenie sygnału progowego było bardzo dobrze słyszalne nawet bez słuchawek które przez nieuwage zapomniał kociołek w okopie był jeszcze wcałości . rozsypał sie w momencie wyciągania. oczywiście powyższy test był wykonany na włączonym all metal.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 Dzieki,czyli sprzęt do polecenia,spisał się z 100%.Na innych forach gt jest polecany jako monetkowiec,ale jak ty i mieszko kopiecie tak głęboką " militarke to do tego tez sie nadaje.Trzeba kaski dołożyć i kupić jednak tego gt,zdecydowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniolg Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 witam wczoraj byłem na znaym sobie poletku i pracowałem na dyskryminacji wyszło pare monetek pfenisiów . 1 pfening i 5 pfeningów kopanych na głebokośc metalowej cześci szpadelka sygnały były dosyc mocne . pracowałem na skreconej dyskryminacji mniej wiecej do połowy i silent search -- swietna sprawa . pomaga w szukaniu zdecydowanie. im wyższszy ton tym lepszy przewodnik a co ciekawe przy szybkim przemiataniu pozostawia ton wiodący danego fanta przez chwilę co sparawia że nie pomija sie fantów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniolg Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 terenowiec z jakiego rejonu jesteś ???jak z mojego to niekupuj szkoda kasy heheeheheh oja jestem z okolicy sławy w lubuskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1vp Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 Ja bym nie kupował GT...czytałem na tym forum że smętek bierze blachę z półtorametra...to dopiero sprzęcior-niestety nieosiągalny w sklepach :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.