kryzys1945 Napisano 30 Listopad 2003 Autor Napisano 30 Listopad 2003 Witam Bocian w sądzie na głównej stronie Co zmieni nowe prawo o ochronie zabytków" wkradł się chyba byk (chyba,że to celowe:),ale panowie w niebieskich mundurach mogą się obrazić)Zamiast policji jest milicja :milicja i konserwatorzy ruszą w teren wyłapywać poszukiwaczy"Pozdrawiam
vis Napisano 30 Listopad 2003 Napisano 30 Listopad 2003 niktózy policjanci wywodza sie z formacji zwanej Milicja-ich mentalnośc tez sie nie zmieniła-bez obrazy dla policjantów...
wolff Napisano 1 Grudzień 2003 Napisano 1 Grudzień 2003 Czy ktoś kiedyś słyszał żeby fanty" z rekfiracji wylądowały w jakimś muzeum???poz.wolff
Voucur Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 Nie, ale według zeznań jednego z przestępców" któremu zarekwirowano 3 idealnie zachowane Visy, wylądowały one w hutniczym piecu ;)Pewnie ten hutniczy piec się mieści w szufladzie pana komendanta...W Toruniu w Katedrze Kryminalistyki Wydziału Prawa i Administracji UMK znajdują się egzeplarze przejęte przez Policję, ale oprócz sztuk broni zabytkowej takich jak np. P08 są tam również samopały wykonane przez prawdziwych przestępców.
Rumburak Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 Drogi Krzysiu! To twojego posta też wkradł się błąd. Jeżeli piszesz o sondzie czyli czymś gdzie się głosuje i potem zlicza głosy to piszesz o SONDZIE. W SĄDZIE to się znajdą poszukiwacze jak ta ustawa coś zmieni, niestety.POZDR
michalczewski Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 W muzeum w Zambrowie znajduje sie MP40. Muzemu (izba pamieci narodowej, ale to bardzo swieza placowka) dostalo ja od innej placowki a ta otrzymala ja w darze od policji. Zostala zarekwirowana panom z pruszkowa. Te MP to wykop ale bardzo ladny. Warto zobaczyc ta placowke bo niedlugo bedzie tam MG08 na podstawie fortecznej (jedyny taki egzemplarz w Polsce-podstawy) z tasma parciana 6m!!! :)
Gość Napisano 10 Grudzień 2003 Napisano 10 Grudzień 2003 Puławska policja przeszukuje mieszkania jedego z kolekcjonerów cytat policjanta do hut panie to jak to się nazywa ... a no do hut" drugi piesek uśmiecha się pod nosem do hut na zachód
Jadzia Napisano 10 Grudzień 2003 Napisano 10 Grudzień 2003 Mój kuzyn studiuje prawo na UJ i wiem, że na zajęciach o broni dawali studentom bardzo ładnego Vis-a, ale nie jestem pewien czy dostali od policji czy nie, bo nie pamietam.Pozdrawiam Jadzia
Gość Napisano 11 Grudzień 2003 Napisano 11 Grudzień 2003 Milicjant też człowiek i karpia na święta musi mieć ;-)). A z głodowej pensji nie wydoli, więc dorabia na boku. A państwo mu dało świetne narzędzie.Pozdrawiam
Gość Napisano 11 Grudzień 2003 Napisano 11 Grudzień 2003 wszystko się zgadza. glina to też człowiek i jeść musi. Chodzi tu o prawo i myślę,że nie tylko poskie ale i cłej UE. żykemu w kraju socjalistów, gdzie nie ma wolności. za to,że mama Wisa idę za kraty. Coś tu nie gra. Może tylko ja tak czuje?
michalczewski Napisano 5 Styczeń 2004 Napisano 5 Styczeń 2004 Przepraszam popelnilem blad. Chodzilo mi nie o izbe pamieci" lecz o placowke o nazwie REGIONALNA IZBA HISTORYCZNA" . Takze eksponat jest to nie MG08 lecz maxim na podstawie fortecznej.
Peter Napisano 5 Styczeń 2004 Napisano 5 Styczeń 2004 Panowie spokojnie, Glina też człowiek. Ja wiem gdzie lądują odbiórki". Chyba jest takie muzeum", niestety nie dla wszystkich dostępne. Prawo jest prawem a Policjant też musi (powinien ?) się do niego stosować. Każda odebrana broń mogła posłużyć do przestępstwa i należy sprawdzić czy nie jest otowana". Oczywiście odbieranie ludziom złomu niczemu nie służy a jedynie powiększa ogrom pracy tych co i tak jej mają za dużo. Wiekszość odbiórek" typowych , po sprawdzeniu chyba rzeczywiście ląduje w piecu, nietypowe są gromadzone w wym. muzeum ?. Jezusicku !!! Może kiedyś jakiś mądry Pan Minister Od Policji przekaże te zbiory do normalnego ogólnie dostępnego muzeum. Naprawdę było by co oglądać.Słyszałem kiedyś np. o PTRD (14,5 mm)które służyło hłe hłe ... kłusownikom, czy to normalne ?Polecam stronę http://www.kgp.gov.pl/clknn/w2.htm
proscan Napisano 5 Styczeń 2004 Napisano 5 Styczeń 2004 Cytat z powyższego linka:Ku przestrodze legalnych posiadaczy i użytkowników broni: Jako że stwierdziliśmy, iż nawet i kij od szczotki strzela raz do roku, należy zachować szczególną ostrożność przy obchodzeniu się z bronią i chronić ją!!! przed dziećmi."Byle by tylko nie przeczytali tego nasi parlamendarzyści !Skoro wykopany złom jest niebezpieczny, to co dopiero taki kij od szczotki wspomniany przez specjalistów z laboratorium kryminalistyki.Oczywiści to są żarty panów fachowców. A jeśli to prawda? Lepiej dmuchajmy na zimne! Koniecznie należy szybko uchwalić zakaz posiadania szczotek na kiju i jednocześnie ogłosić obowiązek używania odkurzaczy lub czasopism.proscan
Peter Napisano 5 Styczeń 2004 Napisano 5 Styczeń 2004 Hłe hłe hłe hłe. UWAGA, UWAGA , niektórzy parlamentarzyści odwiedzają to Forum. Chowam kij od szczotki :-)
mietek Napisano 5 Styczeń 2004 Napisano 5 Styczeń 2004 Moim zdaniem bardziej by podchodził odkurzacz. Wystarczy podłączyć zamiast wciągania wydmuch i mamy:Lufę (rura), strumień sprzężonych gazów(wydmuch powietrza). Teraz tylko włożyć pocisk i broń gotowa.Przecież jest to urządzenie mogące wyrzucić pocisk z lufy z wykorzystaniem energii sprzężonych gazów.Choć jeśli gładkolufowy (ale wąż od odkurzacza ma zwoje - więc podchodzi pod gwintowaną) to wystarczy rejestracja, można się bowiem upierać, że jest to wiatrówka, gdyż jednak gazem miotajacym jest powietrze.
Qaz Napisano 5 Styczeń 2004 Napisano 5 Styczeń 2004 A czajnik? To dopiero jest narzędzie siejące zagładę! Para pod ciśnieniem może naprawdę zabić. Waza z gorącą zupą to jedna z najgroźniejszych broni chemicznych. Zastanawiam się, dlaczego można w sklepach z bronią zakupić procę. To jest niezwykle niebezpieczne narzędzie a o pistolecie startowym nie wspomnę, bo to już groza totalna. A te wszystkie noże i wiatrówki ? Coś mało czujni są nasi parlamentarzyści :))))
krzysiek Napisano 5 Styczeń 2004 Napisano 5 Styczeń 2004 Panowie, to co się dzieje obecnie w naszym prawie jest naturalną konsekwencją pewnego sposobu myślenia panującego w Polsce.Wszyscy posłowie wyrośli w systemie totalitarnym i większości z nich wydaje się, że _wszystko_ należy koniecznie kontrolować. Wiadomo że jest to absurd, ale takie tworzy się prawo (niezależnie w zasadzie od opcji). I efekty widać wszędzie - ustawa o zabytkach, broni, prawo podatkowe, nawet ostatnie przepisy o ubezpieczeniach komunikacyjnych. To wszystko prowadzi do kolosalnego absurdu.Zwiększenie kontroli powyżej pewnego poziomu zwiększa koszty kontrolowania ponad zyski osiągnięte z wykrytych nadużyć. Po prostu polscy posłowie (i większość obywateli zapewne też) nie rozumie pojęć uczciwość", wolność" i odpowiedzialność".PozdrawiamKrzysiek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.