Skocz do zawartości

Milicja

kryzys1945

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Bocian w sądzie na głównej stronie Co zmieni nowe prawo o ochronie zabytków" wkradł się chyba byk (chyba,że to celowe:),ale panowie w niebieskich mundurach mogą się obrazić)
Zamiast policji jest milicja :milicja i konserwatorzy ruszą w teren wyłapywać poszukiwaczy"
Pozdrawiam
Napisano
niktózy policjanci wywodza sie z formacji zwanej Milicja-ich mentalnośc tez sie nie zmieniła-bez obrazy dla policjantów...
Napisano
Nie, ale według zeznań jednego z przestępców" któremu zarekwirowano 3 idealnie zachowane Visy, wylądowały one w hutniczym piecu ;)

Pewnie ten hutniczy piec się mieści w szufladzie pana komendanta...

W Toruniu w Katedrze Kryminalistyki Wydziału Prawa i Administracji UMK znajdują się egzeplarze przejęte przez Policję, ale oprócz sztuk broni zabytkowej takich jak np. P08 są tam również samopały wykonane przez prawdziwych przestępców.
Napisano
Drogi Krzysiu! To twojego posta też wkradł się błąd. Jeżeli piszesz o sondzie czyli czymś gdzie się głosuje i potem zlicza głosy to piszesz o SONDZIE. W SĄDZIE to się znajdą poszukiwacze jak ta ustawa coś zmieni, niestety.
POZDR
Napisano
W muzeum w Zambrowie znajduje sie MP40. Muzemu (izba pamieci narodowej, ale to bardzo swieza placowka) dostalo ja od innej placowki a ta otrzymala ja w darze od policji. Zostala zarekwirowana panom z pruszkowa. Te MP to wykop ale bardzo ladny. Warto zobaczyc ta placowke bo niedlugo bedzie tam MG08 na podstawie fortecznej (jedyny taki egzemplarz w Polsce-podstawy) z tasma parciana 6m!!! :)
Napisano
Puławska policja przeszukuje mieszkania jedego z kolekcjonerów cytat policjanta do hut panie to jak to się nazywa ... a no do hut" drugi piesek uśmiecha się pod nosem do hut na zachód
Napisano
Mój kuzyn studiuje prawo na UJ i wiem, że na zajęciach o broni dawali studentom bardzo ładnego Vis-a, ale nie jestem pewien czy dostali od policji czy nie, bo nie pamietam.
Pozdrawiam
Jadzia
Napisano
Milicjant też człowiek i karpia na święta musi mieć ;-)). A z głodowej pensji nie wydoli, więc dorabia na boku. A państwo mu dało świetne narzędzie.
Pozdrawiam
Napisano
wszystko się zgadza. glina to też człowiek i jeść musi. Chodzi tu o prawo i myślę,że nie tylko poskie ale i cłej UE. żykemu w kraju socjalistów, gdzie nie ma wolności. za to,że mama Wisa idę za kraty. Coś tu nie gra. Może tylko ja tak czuje?
  • 4 weeks later...
Napisano

Panowie spokojnie, Glina też człowiek. Ja wiem gdzie lądują odbiórki". Chyba jest takie muzeum", niestety nie dla wszystkich dostępne. Prawo jest prawem a Policjant też musi (powinien ?) się do niego stosować. Każda odebrana broń mogła posłużyć do przestępstwa i należy sprawdzić czy nie jest otowana". Oczywiście odbieranie ludziom złomu niczemu nie służy a jedynie powiększa ogrom pracy tych co i tak jej mają za dużo. Wiekszość odbiórek" typowych , po sprawdzeniu chyba rzeczywiście ląduje w piecu, nietypowe są gromadzone w wym. muzeum ?. Jezusicku !!! Może kiedyś jakiś mądry Pan Minister Od Policji przekaże te zbiory do normalnego ogólnie dostępnego muzeum. Naprawdę było by co oglądać.
Słyszałem kiedyś np. o PTRD (14,5 mm)które służyło hłe hłe ... kłusownikom, czy to normalne ?
Polecam stronę http://www.kgp.gov.pl/clknn/w2.htm

Napisano
Cytat z powyższego linka:

Ku przestrodze legalnych posiadaczy i użytkowników broni: Jako że stwierdziliśmy, iż nawet i kij od szczotki strzela raz do roku, należy zachować szczególną ostrożność przy obchodzeniu się z bronią i chronić ją!!! przed dziećmi."

Byle by tylko nie przeczytali tego nasi parlamendarzyści !

Skoro wykopany złom jest niebezpieczny, to co dopiero taki kij od szczotki wspomniany przez specjalistów z laboratorium kryminalistyki.

Oczywiści to są żarty panów fachowców. A jeśli to prawda? Lepiej dmuchajmy na zimne! Koniecznie należy szybko uchwalić zakaz posiadania szczotek na kiju i jednocześnie ogłosić obowiązek używania odkurzaczy lub czasopism.

proscan
Napisano
Moim zdaniem bardziej by podchodził odkurzacz. Wystarczy podłączyć zamiast wciągania wydmuch i mamy:
Lufę (rura), strumień sprzężonych gazów(wydmuch powietrza). Teraz tylko włożyć pocisk i broń gotowa.
Przecież jest to urządzenie mogące wyrzucić pocisk z lufy z wykorzystaniem energii sprzężonych gazów.
Choć jeśli gładkolufowy (ale wąż od odkurzacza ma zwoje - więc podchodzi pod gwintowaną) to wystarczy rejestracja, można się bowiem upierać, że jest to wiatrówka, gdyż jednak gazem miotajacym jest powietrze.
Napisano
A czajnik? To dopiero jest narzędzie siejące zagładę! Para pod ciśnieniem może naprawdę zabić. Waza z gorącą zupą to jedna z najgroźniejszych broni chemicznych. Zastanawiam się, dlaczego można w sklepach z bronią zakupić procę. To jest niezwykle niebezpieczne narzędzie a o pistolecie startowym nie wspomnę, bo to już groza totalna. A te wszystkie noże i wiatrówki ? Coś mało czujni są nasi parlamentarzyści :))))
Napisano
Panowie, to co się dzieje obecnie w naszym prawie jest naturalną konsekwencją pewnego sposobu myślenia panującego w Polsce.

Wszyscy posłowie wyrośli w systemie totalitarnym i większości z nich wydaje się, że _wszystko_ należy koniecznie kontrolować. Wiadomo że jest to absurd, ale takie tworzy się prawo (niezależnie w zasadzie od opcji).

I efekty widać wszędzie - ustawa o zabytkach, broni, prawo podatkowe, nawet ostatnie przepisy o ubezpieczeniach komunikacyjnych. To wszystko prowadzi do kolosalnego absurdu.

Zwiększenie kontroli powyżej pewnego poziomu zwiększa koszty kontrolowania ponad zyski osiągnięte z wykrytych nadużyć.

Po prostu polscy posłowie (i większość obywateli zapewne też) nie rozumie pojęć uczciwość", wolność" i odpowiedzialność".

Pozdrawiam
Krzysiek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie