Skocz do zawartości

Lato 2007

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 208
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Przepraszam szanowne kolegi, ale szrapnelowe ołowiaki są fajne! Nasypujesz w szklaneczkę...miodzio!
Na skup? Myślę szkoda. Parę lat temu np. cynk chodził po 0,40 zł/kg. Dziwiłem się bo o ile aluminium walało się pod nogami, to cynku za bardzo nie uświadczył. No cóż ale przemysł potrzebował aluminium a nie cynku, więc taki był popyt :) Tymczasem odwróciło się i abym nie skłamał cynk kosztuje dziś kilkanaście złotych za kilogram, a napewno jest droższy od aluminium! Mówię wam! Ołów pójdzie w górę!
A za rok szrapnele na Allehrupią po pare zeta będą :)))
:)

Karpik,wzdłuż wymienionej rzeki tego od cholery,myślę że skoro taka cena to można uzbierać niezłą dniówkę ! Musisz to załatwiać jednak sam,ja lubię samodzielne wyprawy ponieważ gdy trafię na ciekawe miejsce,wynik jest dzielony przez jeden.(jeden odkrywca).

Ten pan to oczywiscie Abraham Lincoln, 16-sty prezydent Stanow Zjednoczonych. Jeden z 4 prezdentow USA ktory zostal zastrzelony (ten dostal kulke pewnie za wyzwolenie niewolnikow, czy tez ich rownouprawnienie).
A ta moneta to jedno centowka ktora potocznie nazywa sie wheat penny" czyli cent zborzowy, bo ma klosy z tylu. To wykopek? Ciekawe. Gdybys mial te monete z 1943 roku i byla by z miedzi to bys mogl sobie nowy dom kupic, bo tylko 40 takich monet zostalo wykonanych z miedzi i to przypadkowo, reszta z metalu (miedz potrzebna byla do maszyny wojennej).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie