FAGIL Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Ja zabieram szrapnelowki chocby dlatego zeby ich drugi raz nie kopac,a wczoraj w skupie dostalem po 4.50 za kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Serio Fagil, tyle dają? Na skupie byłem dość dawno, więc mogę mieć nieaktualne dane;) Dobry interes można zrobić.Sztukmistrz załatwiaj tą cięzarówkę, już jadę;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Przepraszam szanowne kolegi, ale szrapnelowe ołowiaki są fajne! Nasypujesz w szklaneczkę...miodzio!Na skup? Myślę szkoda. Parę lat temu np. cynk chodził po 0,40 zł/kg. Dziwiłem się bo o ile aluminium walało się pod nogami, to cynku za bardzo nie uświadczył. No cóż ale przemysł potrzebował aluminium a nie cynku, więc taki był popyt :) Tymczasem odwróciło się i abym nie skłamał cynk kosztuje dziś kilkanaście złotych za kilogram, a napewno jest droższy od aluminium! Mówię wam! Ołów pójdzie w górę!A za rok szrapnele na Allehrupią po pare zeta będą :))):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 A i jeszcze co do sformułowania zbiera kulki". Mam nadzieję że koledzy mówili właśnie o szrapnelówkach, bo jeśli nie to raczej łuski :) Niektózy kompletne naboje nazywają kulkami, ale to nieporozumienie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Cześć Wracając z pracy znalazł pod drzewkiem manierkę tylko skąd tam leżała?????. Ale jest fancik ))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sztukmistrz Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Karpik,wzdłuż wymienionej rzeki tego od cholery,myślę że skoro taka cena to można uzbierać niezłą dniówkę ! Musisz to załatwiać jednak sam,ja lubię samodzielne wyprawy ponieważ gdy trafię na ciekawe miejsce,wynik jest dzielony przez jeden.(jeden odkrywca). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Oznakowania nie znam, ale jak ktoś się orientuje to fajnie by był wiedzieć))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Plecak za winko))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Trochę poszarpany>>>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Żartowałem z tą jazdą;))) Ze Szczecina po kulki nad San, to byłby wypad:))))Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pni Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Moskit1 To nie plecak tylko chlebak niemiecki z przyczepioną taśmą naramienną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Monetki wiek przeróżny, ale nie, które to mosiężne i miedziane 1937 z swastyką już Hitler swój plan żaczą realizować ////….. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 si Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 si Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Tu oczywiście orzełek góruje nad swastyką )))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 To co to jest????Bo nie orientuje się(((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 si ocynk tyle warte hihih Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Rocznik 1941 skąd to tu ciekawe))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 si POZDRO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Kto się orientuje, co za pan?)))))))))na tej monecie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M164U Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Ten pan to oczywiscie Abraham Lincoln, 16-sty prezydent Stanow Zjednoczonych. Jeden z 4 prezdentow USA ktory zostal zastrzelony (ten dostal kulke pewnie za wyzwolenie niewolnikow, czy tez ich rownouprawnienie). A ta moneta to jedno centowka ktora potocznie nazywa sie wheat penny" czyli cent zborzowy, bo ma klosy z tylu. To wykopek? Ciekawe. Gdybys mial te monete z 1943 roku i byla by z miedzi to bys mogl sobie nowy dom kupic, bo tylko 40 takich monet zostalo wykonanych z miedzi i to przypadkowo, reszta z metalu (miedz potrzebna byla do maszyny wojennej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 TA TO JEST 1941 I MIEDZI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 A skąd jest)))))) ja osobiście nie kopie jak cos to zawsze intuicja mnie prowadzi>>>. Jak bym mógł prosić o stronę intern. O tej monecie z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M164U Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 officjalna strona mennicy federalnej USA:http://www.usmint.govA to o cencie z 1943 roku:http://www.usmint.gov/about_the_mint/fun_facts/index.cfm?flash=yes&action=fun_facts2a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.