Skocz do zawartości

Prowizja od znaleziska

SMaster67

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,

Mam namiar tzw punktowy". Znajomy mojego dziadka byl kapitanem w Waffen SS Estland". Dwa samochody ciezarowe zostaly wyladowane, a wiezniowie zabici (wg relacji mojego dziadka - dosyc beznamietnej)

Zeby to wyciagnac potrzeba ciezkiego sprzetu, ktory moge zalatwic

Nie chce niczego robic nielegalnie, potrzebuje wsparcia prawnego. Jezeli ktos z panstwa moze pomoc prosze o kontakt. Oczywiscie na zasadach podzialu.
Napisano
Interesująca historia..
Znajomy dziadka czy dziadek jest albo był estończykiem lub tatarem.
Sprawdziłeś czy w twoim punkcie nie stoi teraz jakiś supermarket lub komis samochodowy, tyle lat wiele mogło się zmienić pozdro
Napisano
I ten kolega dziadka jeszcze zyje ?
Czy dziadek zyje?
Czy dziadek wykopal kogos/cos na probe, czy tylko slyszal opowiadania o zakopaniu kogos/czegos?

swoja droga, ciekawych" kolegow mial dziadek....
Napisano
witaj jaki sprzęt ciężki ??? wypadałoby na 100% potwierdzić że coś siedzi w ziemii w konkretnym miejscu . mi ostatnio też pewien dziadek naopowiadał o zakopanym czołgu niemieckim , a skończyło się na 24 ogniwach do t34 i mega kupie złomu . na takie relacje trzeba brać poprawkę . zresztą koledzy od wykopków słyszeli już niejedną opowieść ... ale życzę koledze powodzenia może coś tam jednak wyjdzie z ziemii !
Napisano
Witam!!! Ja zawsze jak rozmawiam z kimś starszym i mówię ,iż interesuje się eksploracją, dostaję na poczekaniu namiary na 100% miejscówkę. Niestety rzeczywistość jest okrutna.Życzę Ci kolego SMaster67 ,aby w Twoim przypadku relacje się potwierdziły. Proszę o relację z wykopalisk na forum.Powodzenia!!!
Napisano
Też chcesz potem dostać kulke.pozdro
Dobra żartowałem.
Myślę że ciężki sprzęt nie jest potrzebny.
Dwie, trzy osoby to zakopały bez pomocy koparek to i tak samo wykopią.Dobre szpadle są tylko potrzebne.
Gorsza sprawa jak będzie trzeba sprawdzić z 20 hektarów lasu.pozdrawiam.
Napisano
Może i tak, a może i coś tam ktoś tam...
Ciekawe ile kontaktów na priv dostał kolega SMaster67 ?
Może już z kimś kopią he,he :-)
Nawiasem mówiąc nie wiem czy nie musiałby każdy z nas zwinąć żagli z tego forum np. po takim wpisie wiem gdzie był stary cmentarz żydowski a teraz jest tam pole orne i jeszcze teraz chłopu podczas orki wychodzą z ziemi złote przedmioty" he,he :-)
Napisano
Odezwij sie bo może b. głeboko leży ten skarb?! mam paru znajomych górników cieśli i zbrojarzy. Górnicy wydrążą tunel zbrojarze zazbroją, cieśle zaszalują, podjadą gruszki" wyleją beton.... Damy rade.... W co drugim jeziorze samolot/y przeważnie Łosie a w co drugiej sadzawce tygrys/pantera....
Powodzenia życze.
Napisano
pamiętają koledzy kolegę o nicku SKURA? dawne to czasy :) albo opowieści o bagnach :) i motorach :) ech.. średnio raz na 2 tygodnie na tym forum pojawia się ktoś nowy który ma do zdradzenia sekret o tajemnych skarbach i skrzyniach :) jedni robią to specjalnie (tzn prowokacja) :) a inni jeszcze wierzą w takie opowieści i chcą nimi podzielić się z innymi... cóż szanujemy ich :)

a tak na serio to warto jednak sprawdzić każdą opowieść nawet ylko" po to by znaleźć 2 kawałki gąsienic... bo o to w tym hobby chodzi :) prócz tego by mieć cały dom przemieniony w muzeum :) otrzeć się o historię... poczuć dreszczyk emocji... no i jakiś fragment czegoś :) wydostanie się na powierzchnię... kolejny kawałeczek wielkiej machiny zwanej wojna...

a jeśli nic się nie znajdzie to zostaje przygoda :)

pozdro :)
Napisano
Moi Drodzy,

Ja tylko pytam, czy ktoś z Was uzyskał legalną prowizję z tzw. znaleźne".

Wiem, ze trudno (a nawet na granicy niemozliwości) jest cos takiego uzyskać.

Absolutnie nie interesuje mnie jakakolwiek nielegalna penetracja terenu.

Pozdrawiam,
Napisano
Witam pana niech pan na forum sie nie pyta bo zlosników tu od liku WSZYSTKIEGO BY ZAKAZYWALI ALE JAK LUDZI LEGALNIE PRAWO OKRADA TO DOBRZE lepiej gdzies obcych w terenie sie poradzic pozdrawiam JACMIL1
Napisano
Witam
Panie SMaster67 po przeczytaniu Pańskiego postu i po zapoznaniu się z dobrymi radami" kolegów Forumowiczów, zapraszam Pana do redakcji Odkrywcy". Proszę o telefon, lub maila - pomożemu Panu zarówno w kwestii prawnej - czyli uzyskania stosownych dokumentów, czy merytorycznej. Jakie kroki zostaną podjęte, będzie zależało od wszelkich informacji jakie Pan posiada, dotyczących opisywanego wydarzenia.
pozdrawiam
Izabela Kwiecińska

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie