etta1 Napisano 1 Maj 2009 Share Napisano 1 Maj 2009 c.d Pozdro dla wszystkich poszukiwaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 1 Maj 2009 Share Napisano 1 Maj 2009 Jak na Studzianki to fanty I klasa :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GzesioB Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 Prawdopodobnie broń naszych żołnierzy.Strzelali do ostatniego naboju aż zostali rozjechani przez niemieckie czołgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1 Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 ten kawałek PTRD naprawdę super znalezisko - ja do tej pory wykopałem na Przyczółku tylko 4 łuski od tej rusznicy, niektóre miały jeszcze dobrze zachowaną czarną farbę w okolicy spłonek pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etta1 Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 taka 75 ruska wyszła w zeszły weekend (kolegi atomka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etta1 Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 i taki mi wyszedł chałerek po ruskim :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etta1 Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 na łopacie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Jak na Studzianki to bardzo ładnie. A kolega to kopie gdzieś zaraz koło Studzianek czy w okolicach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Jak co to tutaj są moje znajdy z okolic. http://www.odkrywca.pl/dzisiejsze-trafienia-,638989.html#638989pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorek_wgr Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 Znalazłem dzisiaj w stanowisku artyleryjskim w Studziankach Pancernych, pomimo śniegu, sąsiadującej drogi i gospodarstw, pełno śmieci, ziemia trochę twarda, ale nie mogłem wytrzymać i wyruszyłem. Kupiony ace 150 w tych warunkach pokazywał dużo odłamków, łusek i śmieci. Znalazłem też: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 Z chłopaków na stanowisku pewnie tylko tyle zostało...Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 gorek_wgr - proponuję przeczytać Regulamin, ze szczególnym uwzględnieniem, czego zabrania sie na Forum.i druga rzecz : jak już, to od ID mamy na Forum odpowiednie działy, gdzie dajemy przedmioty, które.....patrz to co napisałem powyżej + Regulamin Forum-pozdro- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janusz102 Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 z tego co widze i slysze to kolega tyfus trosze wczorajszy,,, kolega wyrzej chce pokozac cos co cieszy oko a tu takie glupie gadanie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janusz102 Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 a i jeszcze gratule gorek... piekna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiljan Napisano 13 Marzec 2010 Share Napisano 13 Marzec 2010 Człowieku GOŁĄ RĘKĄ TRZYMASZ GRANAT,przecież temperatura człowieka jest wyższa niż granatu ,który leżał 60 lat w ziemi,DWA RAZY SIE ZASTANÓW CO ROBISZ." to jest najlepsze w tym wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 13 Marzec 2010 Share Napisano 13 Marzec 2010 kolego janusz102 - nie wiem czy wiesz, ale ja na tym Forum widzę więcej niż ty i możesz mi wierzyć - mój post nie jest bezpodstawny.i proszę, nie sugeruj mi czy jestem wczorajszy czy nie oraz czy głupio gadam czy też nie - tego typu uwagi, z łaski swojej, pozostaw dla siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janusz102 Napisano 13 Marzec 2010 Share Napisano 13 Marzec 2010 witam . przepraszam ale nie chcialem nikogo urazic. poprostu zobaczylem cos co milo zobaczyc na polskim forum ... niestety mamy takie prawo nie inne i nawet za czysty guzik z pola mozna dostac wyrok. wchodze i czasem pisze bo jestem ciekaw co mozna wykopac na polskich terenach. strasznie mnie drazni jak ludzie pokazujacy cos ciekawego dostaja baty. tak odczytalem wlasnie wiadomosc moderatora... zdjecie z (tu jest takie cos...) nie bylo czyms dziwnym bo spotyka sie edosyc czesto i mysle ze bylo to tylko pogladowe. jes zabronione posiadanie broni , okradanie staruszek, posiadanie istotnych elementow broni , okradanie bankow i pozyskiwanie reliktow historii!!! czy chodzisz z wykrywaczem czy zbierasz rzeczy na wysypisku zlomu jesyes przestepca. sory ale zdjecie z CZYMS w rece jakos nikogo nie obraza i zalezy tylko od znalawcy co kierowalo checia pokazania go na forum. pozdrawiam wszystkich , moderatorow tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maku 73 Napisano 13 Marzec 2010 Share Napisano 13 Marzec 2010 gorek_wgr: znalazłeś nie byle jaką odznakę. Jej właśćiciel musiał nieżle karku nadstawiac i wcześniej kilka niemieckich tanków w diabły posłac aby ją otrzymać. Jak masz inne fotki ze Studzianek bądź z Przyczółka W-M to zapodaj - z chęcią obejrzymy.Darz dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salamandra Napisano 25 Maj 2010 Share Napisano 25 Maj 2010 czy ktoś z szanownych kolegów szukał kiedykolwiek na terenie Studzianek na posesjach , za stodołami (za zgodą właściciela). Ja mam taka mozliwość - dogadałem sie tylko pytanie czy warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 25 Maj 2010 Share Napisano 25 Maj 2010 Salamandra , zawsze warto nawet na najbardziej przetszepanym miejscu. U mnie w okolocy jest takie miejsce gdzie ludzie kopia ponD 8 LAT i zawsze coś wyskakuje między odłamkami czy łuskami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salamandra Napisano 25 Maj 2010 Share Napisano 25 Maj 2010 Dzieki maxim za chwilę otuchy, jak wyszarpię skrzynkę bagnetów bedziesz 1 wszy który się o tym dowie plus 1 gratis dla Ciebie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knup Napisano 25 Maj 2010 Share Napisano 25 Maj 2010 witamtemat godzien uwagi, tylko trzeba mieć odpowiedni sprzęt, zakopane okopy, ziemianki itd. przydałaby się rama...ale z braku laku i zwykłą wykrywką można przeszukać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.