Igomas Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 No ladnie ladnie ! Kto by pomyslal, ze takie tajemnice moze kryc wlasny ogrodek... :) Masz kolege, ktory posiada jakis dobry wykrywacz dynamiczny? Wypadaloby pozyczyc ;] Ciekawe ile drobnicy tam lezy... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 12 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2007 zakupilem juz ace 150 teraz czekam az przyjdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igomas Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 No to super ! Zaloze sie, ze ci szczeka opadnie, jak zobaczysz, ile drobnyh rzeczy omineles jabelkiem ! :)Tymczasem jeszcze teren przeszukaj swoim aktualnym sprzetem jak sie da. Nie czekaj na garretta, tylko szukaj. Wyciagnij co sie da jabelkiem, a potem przeszukaj jeszcze teren ACE'm :) SzaczunekIgomas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2007 dzis znow chwilka pracy i wsrod kupy zlomu ...http://img501.imageshack.us/my.php?image=obraz380es9.jpgszkoda ze po oczyszczeniu tylko tyle zostalo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2007 i jeszcze guzik http://img260.imageshack.us/my.php?image=obraz386er0.jpghttp://img233.imageshack.us/my.php?image=obraz387yy0.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2007 niemoge sie doczekac jutra :) mam nadzieje ze znow cos wyjdzie . a mam juz na oku nowa miejscowke podobno pelna fantow :D sprawdzi sie to na wlasnej skorze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 To co? Ze stołem już koniec?Pozdr.szczepciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2007 gdzie tam koniec :D mam nadzieje ze poczatek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igomas Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 Tzn, ze ta miejscowka jest w twoim ogrodzie? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igomas Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 A wlasnie, guziczek niemiecki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2007 wiem ze guziczek niemiecki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszekd Napisano 16 Czerwiec 2007 Share Napisano 16 Czerwiec 2007 Witam,ciekawe co jeszcze znajdziesz???Muszę powiedzieć ,że sama kilka opowieści słyszałam jak to Niemcy niby przyjechali w celach turystycznych,a w rzeczywistości po coś innego.Moja znajoma również w czasie prac w ogrodzie znajduje różności.Ostatnio znalazła sztylet z piękną rączką w kształcie lwa,a oczy wysadzane czerwonym kamieniem-super zachowana.Ostrze niestety zardzewiałe:((.Przepiękny przedmiot.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 16 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2007 no narazie to niestety nic juz nie wykopie przynajmniej przez miesiac bo babcia zakazala mi dalej kopac ,ale za miesiac jedzie do senatorium .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit_100 Napisano 17 Czerwiec 2007 Share Napisano 17 Czerwiec 2007 Hehehehehehehehehe Brawo za determinację:) Jak babcia wróci z senatorium to ogródka nie pozna:) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 17 Czerwiec 2007 Share Napisano 17 Czerwiec 2007 Babcia jest pewnie w zmowie z dawnymi właścicielami lub została ustanowiona strażniczką owego depozytu, stąd zapewne ta niechęć do działań poszukiwawczych przejawiana przez wnuczka:)Sprawdź czy babcia nie ma aby konta bankowego gdzieś w Szwajcarii (w tym celu pomocna będzie obecna władza) na które spływa wynagrodzenie za lata czujności i zniechęcania rodziny do pielenia ogródka:)I czy to sanatorium nie jest też tylko przykrywką dla wizyty w banku oraz zdania relacji mocodawcom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 20 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2007 wczoraj znow troszke pokopalem juz z pomoca ACE 150 i dorwalem karabinczyk niemiecki od oporzadzenia i jakis umarly fragmet odznaczenia . fotkek nieztety nie zamieszcze bo narazie jestem bez aparatu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 26 Czerwiec 2007 Share Napisano 26 Czerwiec 2007 Gratuluję. Jeśli to wszystko z jednego dołka obok tego pieńka, to wygląda, że tam była jakaś zrzutka ekwipunku i oznaczeń niemiaszków. Jeśli to nie pamiątki po dotychczasowych właścicielach, to pewnie po ich znajomych (czytaj- współpracownikach) bo ten stół na to wskazuje (i ta historyjka też). Słyszałem o parabellum znalezionym w ulu itp. przypadkach. Tam to mógł być rzeczywiście przypadek, ale nie tu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nadawca Napisano 6 Sierpień 2007 Share Napisano 6 Sierpień 2007 witam wszystki u mnie była taka hostoria ze do znajomych leśników od kilku lat przyjezdzali niemcy na wakacje i też mieli jedną miejsce do przesiadywania pod brzozą spędzali tak wakacje od kilku lat az ostatnich wakacji zrobili tam impreze z mocną obfitym alkocholem polak jak zwykle takich rzeczy nie odmawia gdy znajomy rano się obudził we własnym domu niemcow już nie byłą a pod brzozą była wielka dziura prawdopodobnie zostały tam wcześniej zakopane jkaieś skrzynie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnykot Napisano 6 Sierpień 2007 Share Napisano 6 Sierpień 2007 nadawca jak już opowiadasz to i ja coś opowiem;]W pewnej wsi w powiecie białogardzkim Niemcy odwiedzili dom, w którym mieszkali przed wojną. Pod starymi oknami znajdowały się szufladki na wodę spływającą z okien... dom był zaniedbany a właściciel łoił tanie wino (bo jest dobre i tanie) ;]...Starsza pani podeszła do niego z tłumaczem i mówi, że schowała w tym domu pamiątkową biżuterię po mamie:) Mówiła, że daje mu pięćset złotych i weźmie to co schowała :)Pijaczek na to ...-OK!Starsza pani wyrwała z tynku szufladkę, której obecności w danym oknie nikt się nie spodziewał....(sam nie wiem czemu... każde takie okno miało szufladkę a to akurat nie^^) .....i wyciąga te złote i srebrne fanciki:)}Pijaczkowi oczki się zakręciły, zaczął się drzeć i powyganiał wszystkich z domu:) pieniędzy nie chciał i w ogóle się spienił... Niemka odjechała z niczym a pijaczek opchnął fanty pod sklepem za jakieś 50zł;] bo za tyle potrafił wypić.... potem już stracił przytomność ^^morał z tego taki, że... Polak potrafi ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ MHz Napisano 6 Sierpień 2007 Share Napisano 6 Sierpień 2007 Wywal ten chodnik i stół i ryj kurna !!! na co czekasz !!! :] powiedz babci że sporo będzie jak to niemcy tam się interesowali. U mnie jak mama była mała i mieszkała w Grabicach ( fajne tereny może podjade kiedyś i polatam po lasach) to niemcy przyjechali. A jako że babcia była i ciąży i musiała latać po wode z wiadrami do siąsiadki na przeciwko przez ulice, to niemcy powiedzieli jej gdzie jest zakopana studnia. Więc babcia od razu wzieła łopate i ryła :], przekopała troche podwórko bo źle jej niemcy powiedzieli ale trafiła wkońcu na beton. Rozkopała to, dziadek przyjechał odsunął pokrywe betonową i znalazła się owa studnia. Dołożyli kręg jeden, wapno wrzucili i woda już była własna :] mama mówiła że babcia była bardzo zadowolona, bo wiadomo, siąsiadka śpi, a tu trzeba dzieci umyć a wody nie ma jak pójść bo psy nie puszczają. Więc jak własna studnia się znalazła to była radocha pewno na cały dom :]. Ciekawe czy ci niemcy coś tam zakopali.... no ale ten dom już jest kogoś innego i lipa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżozef1969 Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 Słyszałem trochę inną historię od teściowej, Niemcy przyjechali do miejscowości, w której mieszka na Pomorzu i byli bardzo przyjacielscy. Nawet na festynie zapewniali jak to oni Polaków lubią, stawiali co nieco itp. Teściowa swego czasu miała zwyczaj wieczorem chodzić na spacer z psem i akurat tego wieczora, kiedy odbywał się w/w festyn poszła w kierunku starego poniemieckiego cmentarza. W pewnej chwili usłyszała głosy po niemiecku - cicho podeszła bliżej i widziała jak kilku Niemców wykopało skrzynię na terenie cmentarza - potem skrzyneczka do auta i tyle było ich widać. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.