kloki Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Napisano 16 Lipiec 2007 Witam.Temat podupada, dlatego trzeba go trochę wzmocnić nowymi trafieniami.Akcja się działa 2 dni temu... Jadąc po wiosce nasz wzrok przykuwa pewna zapadająca się drewniana chatka. Ocztywiście bez chwili zastanowienia wchodzimy (pytając się wcześniej sąsiada o pozwolenie :)). Chatka była w stanie rozkładu (czyt. np. jedna ze ścian była w zasadzie samym próchnem), sufit zarwany (na zdjęciu). No... będzie ciężko - pomyśleliśmy. Szybka penetracja. Są pierwsze fanty - pasek nośny do mausera, resztki niemieckiej skrzyni, skóra z wkładu niemieckiego hełmu. No to jedziemy dalej - unosimy wzrok ku górze, a tam.....No właśnie - sami zobaczcie :)CDN....
bjar_1 Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Weź no Kloki napisz na głównym co z tymi częściami do Sd.Kfz. ze Skansenu sie stało.pozdrawiam
Winchester Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 chodzi o tą skrzynke ? czy to coś co przypomina spadachron hmmm ?
kloki Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Napisano 16 Lipiec 2007 Dokładnie Winchester! Chodzi o te skrzynki. Są to dokładnie 2 niemieckie skrzynki drewniane w kamuflażu na amunicję. W środku był skóry z wkładów niemieckich hełmów, paski pod brodę od tychże chełmów i masa klamerek i zapięć od plecaków, Znalazł się tez jakiś odkażalnik.bjar - jakimi częściami?? bo nie wiem czy dobrze kojarze..Pozdro!
kloki Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Napisano 16 Lipiec 2007 Kurde.. oczywiście hrłmów" a nie chełmów"... to wieczorne piwo nie służy gramatyce.
darmatt Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 hehe, a ja myslalem, ze na zdjeciu chodzi wam o tą czaszę spadochronu, tzn. dla mnie to wygląda jak spadochron. Pozdro
kloki Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Napisano 16 Lipiec 2007 Nie, nie.. to była akurat pościel - zresztą nie pierwszej młodości.bjar - napisałem, nawet nie chce mi się już o tej sprawie myśleć.... :/Pozdro..
Kubuś 2001 Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 kloki pozazdrościć Tobie fantów a pozostałym spostrzegawczości.
kloki Napisano 30 Sierpień 2007 Autor Napisano 30 Sierpień 2007 Witam.Wczoraj penetrowaliśmy rozlatujacą się chałupkę. Po godzince szperania wyszliśmy z opinaczem WH i górną nakładką kolby od Mauzera. Oprócz tego fragmenty celty, karafka, przedwojenne pasty Dobrolin oraz... przyrząd do obrony bezpośredniej ;) tzw. maczuga zapomnienia.
kloki Napisano 30 Sierpień 2007 Autor Napisano 30 Sierpień 2007 A to z dzisiaj z tej samej chaty. Fragment pokrowca na saperkę WH, furażerka WH, niemieckie papierki" i polska książka z 1938 r. Tyle rzeczy już z tej chałupki wyszło, a co wypad, to coś nowego. A podobno kiedyś z tamtąd płaszcze, bagnety i odznaki w słoiku wynosili...Pozdrawiam.
kloki Napisano 30 Sierpień 2007 Autor Napisano 30 Sierpień 2007 I jeszcze na koniec taki fancik, tym razem z ziemii. Pruski nieśmiertelnik I-wojenny. Może wiecie jakiej formacji??? Bicie ER.JR.110 - 1K - 0238"Pozdrawiam.
pokemon Napisano 30 Sierpień 2007 Napisano 30 Sierpień 2007 Ta maczuga to do ubijania kapusty kiszonej w beczce :-)))
kloki Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Napisano 25 Wrzesień 2007 Dawno tu nie zaglądałem. Wisząc fotki bagnetów huka, przypomniałem sobie o swoim trafieniu z ostatniego wypadu. Co prawda nie biesy, tylko środkowa Polska, ale ość wz. 98 wyszedł.
kloki Napisano 5 Październik 2007 Autor Napisano 5 Październik 2007 Furazerka po oczyszczeniu. Była w fatalnym stanie wizualnym. Wymagala porzadnej kąpieli, woda aż była czarna :)
kloki Napisano 5 Październik 2007 Autor Napisano 5 Październik 2007 Taki ładne ramiona do radzeckiej haubicy. Chce ogladac Twoje nogi.. nogi, nogi, nogi..." :)
OnyX Napisano 5 Październik 2007 Napisano 5 Październik 2007 ta furazka bardziej jak felmutze bez daszka wyglada
kloki Napisano 6 Październik 2007 Autor Napisano 6 Październik 2007 Ramiona są od chłopa. OnyX - Furażerka to wzór 42. Dodali daszek i powstała Feldmutze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.