ZUBIKED Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Napisano 2 Czerwiec 2007 Proszę o identyfikacje tych trzech przedmiotów. Znalezione na złomie metali kolorowych.
grba Napisano 2 Czerwiec 2007 Napisano 2 Czerwiec 2007 nr 2 - Emblemat Katolickiego Stowarzyszenia Młodzieży ŻeńskiejCiekawe gdzie zostały wyrwane...
grba Napisano 2 Czerwiec 2007 Napisano 2 Czerwiec 2007 Nr 3 Odznaka związkowa Związku Żołnierzy NSZhttp://www.pms.gower.pl/nsznsznsz/teksty/nszd00.htmZwiązek został założony w roku 1990.Skąd recyclingman je oderwał...
ZUBIKED Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Napisano 2 Czerwiec 2007 Serio ze skupu metali kolorowych.Gość nie bardzo sie znał ale mówi że ma pare fajnych , ciekawych rzeczy.A skąd one są to on już nie wie jak zapytałem skąd je ma , to powiedział: A przywieźli mi " Chodziło o złomiarzy
model31 Napisano 2 Czerwiec 2007 Napisano 2 Czerwiec 2007 Fotka Nr.1 moze dotyczyc n.p. zaginionego przed paroma laty emblematu z pomnika poleglych legionistow polskich w Laskach, tuz obok stacji kolejowej Zytkowice pomiedzy Pionkami a Garbatka (Mazowieckie). Pozdrawiam
ZUBIKED Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Napisano 2 Czerwiec 2007 Panowie Szlachta !!!Wszystko ale nie to !!!
win45 Napisano 17 Styczeń 2012 Napisano 17 Styczeń 2012 kilka lat temu ktoś ukradł elementy mosiężne wraz z okazałym orłem górującym nad mauzoleum.wypytywaliśmy na skupach złomu w Pionkach, Kozienicach, Garbatce czy przypadkiem ktoś nie próbował sprzedać, ale nic nie było wiadomo.z którego skupu kolega Zubiked to nabył ? Pzdr
yasioo Napisano 2 Czerwiec 2007 Napisano 2 Czerwiec 2007 Przecież widać że ta plakieta w formie znaczka legionowego była do czegoś przykręcona. Poważna sprawa jeśli pochodzi z przestępstwa, sam właściciel skupu złomu może odpowiadać przecież za paserstwo, to chyba oczywiste, chyba wiedział co skupuje. Jak duże są pozostałe odznaki? Też takie duże czy tylko tak na zdjęciu wyglądają?
ZUBIKED Napisano 17 Styczeń 2012 Autor Napisano 17 Styczeń 2012 Witam !!!Wprawdzie nie jestem w posiadaniu tego emblematu ale znam jego położenie. Jest częścią wystawki na pewnym skupie złomu. Dowiadując się tutaj jego historii oddałem go. Ale jeżeli rzeczywiście ten emblemat pochodzi z pomnika opisanego przez kolegę . lub innego . Odzyskam " go i chciałbym przekazać by wrocił na swoje miejsce.
win45 Napisano 17 Styczeń 2012 Napisano 17 Styczeń 2012 mineło już kilka lat a ja tak jeszcze mało po forum śmigałem wtedy, i przypuszczam że ciężko by było dojść sprawcy. w miejscu dawnych emblematów są nowe, a orzeł jest już gipsowy lub coś w tym rodzaju.
muslim Napisano 2 Czerwiec 2007 Napisano 2 Czerwiec 2007 co do wielkości to czytaj uwazniej posty powyżej
karabin Napisano 17 Styczeń 2012 Napisano 17 Styczeń 2012 Właściciel skupu złomu już w tamtym czasie miał OBOWIĄZEK wypełnienia ,,Formularza przyjęcia złomu,,w którym taka rzecz ,,imiennie,, powinna być odnotowana np. krzyż mosiężny czy orzeł mosiężny,mało tego na kwicie powinny się znajdować dane delikwenta a właściciel jest obowiązany posiadać owe papiery 5 lat.Jeśli nie ma papierów na te przedmioty może mieć poważne problemy,tak czy siak jest paserem.@ZUBIKED,jeśli odkupiłbyś ten przedmiot od złomiarza,w świetle prawa będziesz paserem.Myślę że najlepiej poinformować odpowiednie służby,choćby anonimowo i w takiej sytuacji nikt nie będzie miał ci tego za złe,a wręcz przeciwnie. Taki proceder należy bezwzględnie tępić! Kto obrabia pomniki lub groby to dla mnie już nie człowiek.Pozdrawiam.
ZUBIKED Napisano 17 Styczeń 2012 Autor Napisano 17 Styczeń 2012 Karabin niby to takie oczywiste ale wiesz sam jak jest .To historia z przed czterech z górą lat . Mój stosunek do tego typu postępkow jest podobny do Twojego chciałbym jedynie powiedzieć że teraz postąpiłbym inaczej. kupiłbym go i dał do identyfikacji może ktoś go pozna skąd był skradzony. I wyedukować skupującego .Nie chciał bym się czepiać , ale czy emblemat który zginął z pomnika był pełny czy tak jak ten z mojego zdjęcia ożurowy , czy to już może nowe egzemplaże ? Tak czy siak.Jeżeli ktos poznaje tą pamiątkę proszę o kontakt.
woytas Napisano 17 Styczeń 2012 Napisano 17 Styczeń 2012 Zubiked a ile ten koleś chce za toto? Jak poczuje smród koło siebie to zniszczy/schowa/przepadnie i nie będzie.
ZUBIKED Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Napisano 2 Czerwiec 2007 Proszę o identyfikacje tych trzech przedmiotów. Znalezione na złomie metali kolorowych.
ZUBIKED Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Napisano 2 Czerwiec 2007 pierwsze skojarzenie z lożą masońską , ale czy mapewno
ZUBIKED Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Napisano 2 Czerwiec 2007 Prosze jeszcze raz o identyfikacje i ewentualne opisy tychże przedmiotów.Pozdrawiam !!!
muslim Napisano 2 Czerwiec 2007 Napisano 2 Czerwiec 2007 na pierwszym zdjęciu odznaka 1 pułku piechoty legionów Józefa Piłsudskiego - ze względu na gabaryt mozna by sądzić iż to jakaś nieżołniersjka wersja lub może było to mocowane na czymś?? daj zdjęcie tyłu moze jest tam jakaś podpowiedź
muslim Napisano 2 Czerwiec 2007 Napisano 2 Czerwiec 2007 podaj wymiary dwóch pozostałych bo brak punktów odniesienia - zrób zdjęcia drugich stron 2 - napewno nie masoneria ;)
ZUBIKED Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Napisano 2 Czerwiec 2007 przedmiot 1 od tyłu, Dodam jeszce ze po obu stronach orła są wybite litery w" i j"2 na drugiej stronie jest to samo, wielkośc porównywalna do pierwszego przedmiotu.3 trochę mniejszy, tylna strona nie obrobiona
muslim Napisano 2 Czerwiec 2007 Napisano 2 Czerwiec 2007 2 przedmiot z jakiego materiału jest wykonany?
ZUBIKED Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Napisano 2 Czerwiec 2007 mosiądź lub mosiężno podobny stop.Facet mówił że te trzy przedmioty są mosiżne (jakies odmiany)
Pytanie
ZUBIKED
Proszę o identyfikacje tych trzech przedmiotów. Znalezione na złomie metali kolorowych.
23 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.