Skocz do zawartości
  • 0

Odznaka

Gość past.

Pytanie

witam znalazłem odznakę w kształcie tarczy na tarczy krzyż z kamieniem pośrodku napis na odwrocie odznaki NORMANNISH UM 1066 przypuszczam że to przedwojenna ale może ktoś wie coś więcej .

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie powiem dokładnie, chcę tylko przypomnieć, że w jednym z wczesnych numerów Odkrywcy wypowiadał się jakiś ekspert" archeolog, że jest to antyczna zapinka.
Moim zdaniem propagandowy znaczek z lat międzywojennych nawiązujący do antycznego pochodzenia Germanów.

To nie wina rozdzielczosci.
Jak mozna nazwac fotke:
winterhilfs__werk._odznaczenia_za_pomoc_w_zbirce_np._odziey_dla_jedno

Nie daje sie polskich znakow w nazwach plikach, kropek i nazwa pliku tez ma swoja okreslona max dlugosc.
Zmien nazwe na cos prostszego. Sam fakt ze pojawilo sie oznacza ze jednak wielkosc i waga pliku byla OK.

Zgodzę się z Raned-em. Tego typu znaczki w kształcie tarcz rycerskich są dość popularne w rejonach poniemieckich (kto przekopywał śmietnik niemiecki coś o tym wie).
A opinia tego znawcy" z Odkrywcy" to kupa śmiechu :-)))

Jak nie możesz obrobić zdjecia
to wejdz na strone
www.xat.com/internet_technology/download.html
i ściagnij sobie bardzo prosty program image optimizer" (coś koło 1Mb).

W wersji demo możesz zmieniać rozmiar zdjecia, rozdzielczość i format.

Saper- zmniejszyłeś rozdzielczość?Mi z tego powodu też nie mogły wejść. Jak się popieści, to się zmieści:) W ogóle przydałoby się, żeby Bocian dał możliwość wstawiania fotek większego formatu i większej rozdzielczości.

Pozdrawiam
Marcin

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie