Gość Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 witam znalazłem odznakę w kształcie tarczy na tarczy krzyż z kamieniem pośrodku napis na odwrocie odznaki NORMANNISH UM 1066 przypuszczam że to przedwojenna ale może ktoś wie coś więcej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 18 Listopad 2003 Share Napisano 18 Listopad 2003 oto i zdjęcie troche inna od poprzednich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 18 Listopad 2003 Share Napisano 18 Listopad 2003 Nie powiem dokładnie, chcę tylko przypomnieć, że w jednym z wczesnych numerów Odkrywcy wypowiadał się jakiś ekspert" archeolog, że jest to antyczna zapinka.Moim zdaniem propagandowy znaczek z lat międzywojennych nawiązujący do antycznego pochodzenia Germanów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 Taaak, były już tu jakieś z tej serii, Altschwedisch 7. Jahrhundert ostatnio zdaje się - motywy staroeuropejskie w każdym razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 23 Listopad 2003 Share Napisano 23 Listopad 2003 To nie wina rozdzielczosci.Jak mozna nazwac fotke:winterhilfs__werk._odznaczenia_za_pomoc_w_zbirce_np._odziey_dla_jednoNie daje sie polskich znakow w nazwach plikach, kropek i nazwa pliku tez ma swoja okreslona max dlugosc.Zmien nazwe na cos prostszego. Sam fakt ze pojawilo sie oznacza ze jednak wielkosc i waga pliku byla OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 18 Listopad 2003 Share Napisano 18 Listopad 2003 raczej skłaniam się ku opini że jest to odznaczka dawana za zasługi" jak inne wspomniane w innych tematach , została znaleziona na wzgórzach koło Strzegomia w miejscu walk w marcu 1945 , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 18 Listopad 2003 Share Napisano 18 Listopad 2003 To są odznaczenia tzw. Winterhilfswerk, rozdawane za pomoc w zbiórce m.in. odzieży dla żołnierzy niem. walczących na froncie wschodnim.PozdrawiamMarcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beyo Napisano 19 Listopad 2003 Share Napisano 19 Listopad 2003 Zgodzę się z Raned-em. Tego typu znaczki w kształcie tarcz rycerskich są dość popularne w rejonach poniemieckich (kto przekopywał śmietnik niemiecki coś o tym wie).A opinia tego znawcy" z Odkrywcy" to kupa śmiechu :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 18 Listopad 2003 Share Napisano 18 Listopad 2003 No tak dałem ciała, bo jest za duża rozdzielczość. Niestety nie potrafię odpowiednio obrobić zdjęcia pod wymagany rozmiar, może mogę wysłać komuś na maila żeby następnie to wstawił na forum?PozdrawiamMarcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Netcom Napisano 18 Listopad 2003 Share Napisano 18 Listopad 2003 Jak nie możesz obrobić zdjeciato wejdz na strone www.xat.com/internet_technology/download.html i ściagnij sobie bardzo prosty program image optimizer" (coś koło 1Mb).W wersji demo możesz zmieniać rozmiar zdjecia, rozdzielczość i format. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek_toruń Napisano 23 Listopad 2003 Share Napisano 23 Listopad 2003 monsuna - odznaczenia za zbiórkę majteczek i skarpetek dla armii, i faktem jest że robili masę kopii zapinek ,klamer i innych ozdób germańskich , do tej pory maja hopla na punkcie swojego pochodzenia , nacji, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sapertorun Napisano 21 Listopad 2003 Share Napisano 21 Listopad 2003 To zdjecia Monsuna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sapertorun Napisano 21 Listopad 2003 Share Napisano 21 Listopad 2003 ponowna proba,bo przy zaladowaniu zdjecia wszystko jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 21 Listopad 2003 Share Napisano 21 Listopad 2003 Saper- zmniejszyłeś rozdzielczość?Mi z tego powodu też nie mogły wejść. Jak się popieści, to się zmieści:) W ogóle przydałoby się, żeby Bocian dał możliwość wstawiania fotek większego formatu i większej rozdzielczości.PozdrawiamMarcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 24 Listopad 2003 Share Napisano 24 Listopad 2003 Dzięki za wstawienie zdjęcia.Bocian - ok, dzięki za wyjaśnienie.Co do odznaczeń, te były bite Schwebish"PozdrawiamMarcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 20 Listopad 2003 Share Napisano 20 Listopad 2003 beyo - o jakiego znawcę z Odkrywcy Ci chodzi? Jak masz ochotę, to mogę podesłać Ci na maila, jak wyglądały cztery typy tych odznaczeń.PozdrawiamMarcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Listopad 2003 Share Napisano 20 Listopad 2003 Monsun, spójrz, co pisze Raned w tym poście ;-)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 20 Listopad 2003 Share Napisano 20 Listopad 2003 Dzięki J, jestem w pracy i piszę z doskoku, do tego dochodzi czytanie wszystkich ciekawych postów ... na i zdarza się ominąć czyjąś opinię, czy też wypowiedź:)PozdrawiamZapracowany Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sapertorun Napisano 20 Listopad 2003 Share Napisano 20 Listopad 2003 Marcin mozesz mi przeslac dsapala@wp.pl ta fotke.Pozdrawiam Sapertorun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.