Skocz do zawartości

CIBOLA film z testów zasięgu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zyzio:

Ja jestem z Trojmiasta, a jednak posiadam Rutusa :) NIe wysnuwaj tak latwo wnioskow....

Sam nie mialem kontaktu z Cibola, tylko z innym Tesorakiem, ale nie jestem w stanie uwierzyc, ze te wszystkie historie na temat Ciboli zostaly wyssane z palca. GRzechem jest twierdzic, ze Cibla ma zasieg okolo 20cm, skoro zostalo udowodnione, ze Garrett ACE 250 ma okolo 20cm, jak juz wyzej wspomnialem. A ta historia, ze krytyki Tesoro nie ma na forum, bo Raned zaraz atakuje, jest poprostu zenujaca. Uwazam, ze jak ktos chce udowodnic swoja racje, to i tak udowodni, i jego uwagi beda brane pod uwage przez innych zainteresowanych kupnem Tesoro. Nie patrzcie na filmy, nie patrzcie na testy ! Test moze byc napisany przez najwiekszego profesjonaliste, a i tak moze sie mijac z prawda. Na osiagi wplywa rodzaj i nawilzenie gleby, pozycja zalegania przedmiotu, wiec testom w powietrzu nie powinno, lub nawet, nie wolno ufac. Zastanow sie logicznie kolego dawac_skarby- lepiej ufac jakiemus gosciowi z filmu, ktorzy wczesniej byl pewnie uzytkownikiem MD, czy moze zadowolonym uzytkownikom Ciboli w Polski? :) Przemysl to, bo na sile probujesz udowodnic, ze tak naprawde cala Polska sie myli, i wyciagaja monety z pod dywanu...

Pozdrawiam
Igomas
  • Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ale o co w ogóle chodzi? Bo jeśli o zasięgi to chętnie przy kolejnym wypadzie zrobię jakieś testy z linijką.
Niezależnie od testów, dla mnie liczy się po prostu skuteczność. Jeżeli konsekwentnie moja kumpela wyciąga Cibolą znacznie więcej kolorowych sygnałów ode mnie (RF+), to znaczy że jest skuteczna. Nawet w ostatnią niedzielę to ona miała dwa razy więcej łusek ode mnie, 6-7 guzików (ja tylko 1) i papierośnicę. A chodziliśmy obok siebie i łapaliśmy pojedyncze sygnały. Przy czym zauważcie, że ona spędziła ponad dwa razy więcej czasu ode mnie na kopaniu - bo miała więcej trafień do wykopania i bo ma mniej siły w rękach. A ja w tym czasie chodziłem i szukałem, dokładnie szukałem! To jest po prostu ta skuteczność, która jest miarą jakości wykrywacza. A nie uważam się za gorszego i mniej dokładnego poszukiwacza od koleżanki. I co więcej - lubię i rozumiem własny sprzęt. A taki rezultat wykopków jest zazwyczaj regułą.

W Polsce pewnym kultem otacza się wykrywacze Minelaba. Niekoniecznie to rozumiem. Wydaje mi się, że to Whites'y zasługują na większą uwagę spośród urządzęń najdroższych.
Tesoro ma ciut przewalone z powodu raczej nielubianego dystrybutora. Ludzi pewnych siebie i szorstkich ogólnie się nie lubi.

Ale tak się składa, że na ostatnim wypadzie pod ścianą stało 5 tesoraków (3 x BandidoII uMax, Conquistador uMax i Cibola) i po jednym Minelabie, Rutusie i CScope. Przypadek? Nie, po prostu ludzie popatrzyli na kolegów, pozazdrościli i kupili. Nawet osoba, która pokłóciła się z tą grupą kupił a sobie ostatnio Eldorado uMax.

Nikt tu nie udowadnia, że jakieś Tesoro jest najlepsze na świecie. Bo nie ma miary najlepszego wykrywacza. Jeżeli zaś chodzi o wypadkową wszelkich cech, którą jest po prostu skuteczność w rękach przeciętnego użytkownika, na przeciętnym terenie, to wiele popularnych modeli Tesoro wypada w tej kategorii po prostu bardzo dobrze. Przynajmniej w moim otoczeniu mam samych zadowolonych userów. A co do zasiegów... Pomierzę, napiszę w tym wątku. Niezależnie od wyniku, zdania wyrażonego w tym poście nie zmienię.

M.
Napisano
Nikt nie jeździ po Ciboli tylko po marketingu" najniższego lotu polegającym delikatnie mówiąc na mijaniu się z prawdą. I to chyba oczywiste jesli się czyta posty w tym wątku w całości.

Zyzio możesz mi na priva cos napisać o tej korespondencji z użytkownikami Tesoro?

Sopel69- jeśli masz chwilkę i Cibole pod reką to może kierując się tym co napisał Raned, wziąłbyś 1 grosz i plastikową bądź drewnianą linijkę, ustawił wykrywacz na Superstrojenie; Threshold na maksimum, dyskryminację na minimumi, czułość można spróbować na maksimum, jeżeli będzie za dużo zakłóceń to cofnąć nieco i zmierzyć"
Napisano
Witam
Skoro jedzie się po Tesoro to muszę się też wypowiedzieć ;). Jako że jestem pseudo dealer" tesoro wśród przyjaciół (3 X Bandido II uMax, Conquistador uMax, Tiger Shark...sprowadzone ze stanów) myślę że mam trochę doświadczeń związanych z Tesorakami. Postaram się w najblizszym czasie wrzuciś testy Bandido II i Conquistadora, mam nadzieję że się przydadzą. Co do innych wykrywaczy łaziłem z Vikingiem (raczej słabszy sprzęt jak dla mnie) próbowałem Minelaba Soverigna i Explorera II. Cóż te dwa ostatnie w moim odczuciu (PODKRESLAM MOIM) patrząc też na to ja inni sobie z nimi radzili jest raczej przebajerowany i mało skuteczny. Oczywiście zasiegi Minelabów są napewno większe ale kopać do Polmosa zgniecionego na plaży dół o gł ok. 1/2 to masakra...no chyba ze ktoś lubi :). Z tego co napisał Beaviso skuteczność Tesoro jest porażająca, namieżanie super bez żadnych przesunięć kopiesz punktowo i przy dobrym zestrojeniu" operatora piszczałki ze rzeczoną piszczałką poprostu wiesz co kopiesz , słyszysz co kopiesz (tu ukłon w stronę Raneda, ma rację trzeba słyszeć" przedmiot a nie reagować na zwykłe pipanie" bez skojażeń ;) poprostu to przychodzi z czasem, czyli doświadczeniem). Minelab wymięka, miej więcej tak 3 kopniecia kolorków Tesoro na 1-no kopnięcie Minelaba...to poprostu dokładność namierzania. Podkreślę jeszcze jedną rzecz o czym nikt jeszcze nie napisał w tym wątku, mianowicie każdy wykrywacz nawet z tej samej serii jest inny. Miałem przyjemność (bo za taką uważam chodzenie z Tesorakami) chodzić/używać 3 Bandido II uMax ...do każdego trzeba było podejść odmiennie. Każdy stroiło się inaczej...każdy inaczej reagował na metalowe przedmioty...w każdego trzeba było się wsłuchać. Myślę też że każdy miałinne zasięgi. Z tego co wiem każdą maszynę czy to Tesoro czy inną stroi się dokładnie do danej cewki...a żadne nie są nawinięte perfekcyjnie (czyt. powtarzalnie , identycznie) więc napewno nie każdy wykrywacz działą idealnie tak samo.
Uwielbiam Tesoro i nie narazie nie mam zamiaru zmieniać sprzetu (ze swoim chodze parę ładnych lat) cenie je też za lekkość i poręczność. Wcale też nie są kruchutkie" i achityczne"...kiedyś chodząc rekreacyjnie po lesie z rodzinką mój syn (20 kg wagi) skoczył dwoma nogami prosto na cewkę z metrowej gorki...poprostu zdębiałem...myslałem że sonda kaput...a tu ...nic się nie stało..elastyczna końcówka zamortyzowała ciężar, cewka też nie ucierpiała. Przeżył bez żadnego uszczerbku.
Pozdrawiam
Heruss
PS. też jestem z Trójmiasta ;))))))
Napisano
Heh, w to to już nie uwierzę, że Minelab Explorer II jest aczej przebajerowany i mało skuteczny", za to Tesoro...

Gdyby nie to, że napisał to mój przedmówca- również handlujący Tesoro, to pewnie bym się przejął... przykład z polmosem na 1/2 m jest poniżej pasa. A gdyby zamiast kapsla była tam srebrna moneta?

Oj, kończę, bo wstyd - to jakieś błędne koło.
Zrozumiałem też, dlaczego Igomas_Gdynia tak bardzo zachwala w większości postów Tesoro (pomimo że sam używa Rutusa)-

- Igomas_Gdynia: No nie ma bata, Pan Raned to uczciwy czlowiek. Kiedy pierwszy raz przyszedlem to sklepu "Denar z moimi znaleziskami, na powitanie dostalem kurtke bundeshwery :p Ale to tak na marginesie :):)"

Bez komentarza....
Napisano
zyzio_kopaczka jak nie umiesz czytać to nie pisz...przeczytaj mój post ze zrozumieniem pseudo "dealer\" napisałem. Ani grosza nie wziąłem od przyjaciół za sprowadzenie sprzętu. Zrobiłem to za normalne dziekuję" bo akurat mam taką mozliwość i chęci. A jak chcesz kopać cyt na plaży" 30-40 polmosów na 1/2 m to kop. Jak pisałem to moje odczucia i prosze nie polemizuj bo to bez sensu. Nie napisałem nigdzie że Tesoro to najlepszy sprzęt, kazdy ma swój ulubiony to że mój jest akurat ten to moja sprawa. Piszę wyłącznie o swoich odczuciach a nie dlatego, że nim handluję...bo tego nie robię. Poprostu jak któryś z przyjaciół poprosi to pomagam jak mogę wiec nie oskażaj jak nie mnie nie znasz.
Heruss
Napisano
Pzepraszam, źle zrozumiałem określenie pseudo" - nie wiedziałem że nie bierzesz za to marży. Ale poniekąd sprowadzam ten sprzęt, nie inny.

Napisałeś bardzo mocne słowa o Explorerze, a ja go znam, znam też wielu ludzi co przeszli z Tesoro właśnie na Minelaby (także te tańsze modele) i są bardzo zadowoleni.

Dlatego przy tego typu określeniach, że jeden z najlepszych sprzętów w tej chwili na rynku jest mało skuteczny" odczytuję po prostu jako kolejną kryptoreklamę Tesoro, ponieważ piszą to osoby, które jak wspomniałem wyżej, nawet nie mają Tesoro ale są powiązane w jakiś tam sposób z Ranedem.

Dlaczego piszesz że Minelab Explorer II jest mało skuteczny?
Napisano
Powiem krótko - Heruss mógł pomóc w sprowadzeniu z USA każdego wykrywacza. A że były to Tesoro, to już nie jego sprawa, lecz woli zamawiających.
Napisano
Zyzio:

Pana Raneda widzialem tylko raz na oczy, kiedy przyszedlem obejrzec wykrywacze. I nie chodzi tu o zadne znajmosci- zreszta, co pozniej wyjasnil Raned po mojej wypowiedzi w tamtym temacie. (tez prawda, tamten post byl bez sensu) To wydarzenie mialo miejsce okolo 2 lata temu... wiec ma to jakiekolwiek znaczenie? Cos te twoje przemyslenia wnosza do tematu? Nie. Mialem kontakt z dwoma wykrywaczami Tesoro, i stad moje odczucia. Twoje bezpodstawne oskarzenia sa tutaj zupelnie nie na miejscu.

Dobra, w tym miejscu koncze rozmowe, bo juz czuje, ze zaraz bedzie jakis wielki skandal, a koloru zoltego obok nicka wolalbym uniknac :) Mam nadzieje, ze zaczna sie tutaj wypowiadac uzytkownicy Ciboli, i przemowia pewnym osoba do rozsadku...

Pozdrawiam
Igomas
Napisano
Racja, w ten sposób nigdzie nie dojdziemy.

Mnie osobiście irytuje, gdy Igomas używa Rutusa, a w każdym poście o Tesoro pieje z zachwytu. Sam przyznaje że miał kontakt tylko z dwoma modelami Tesoro, ale to nie przeszkadza mu piać z zachwytu o Ciboli, De Leonie, Vaquero czy Tejonie.
Mnie osobiście to dziwiło, póki nie przeczytałem o podarunku Pana Raneda.
Myślę, że taka sztuczna kryptoreklama więcej szkodzi Tesoro niż pomaga...

Z kolei dziękuję za ostatnią wypowiedź Herussa dotyczącą Minelaba, bo wcześniej odniosłem wrażenie, że Minelab Ex II jest mało skuteczny, bo ma ... większy zasięg od Tesoro. A z tym się nie mogłem zgodzić, bo akurat większy zasięg = więcej znalezisk = więcej kopania.
Wydaje mi się, że kwestia namierzania jest nieco uzależniona od doświadczenia poszukiwacza, aczkolwiek słyszy się, że pinpoint w Ex II nie jest jego najmocniejszą stroną.

Każda firma ma swoje dobre jak i mniej udane modele. Podobnie jest w Tesoro. Miałem możliwość porównania, i np. dwa z nich mi się podobały. Ale pozostałe sporo odstawały, zarówno ze stabilnością, zasięgiem jak i dyskryminacją.

Na Forum niestety nie można tego głośno powiedzieć, podjąć się krytyki, ponieważ każda dyskusja bardziej merytoryczna kończy się atakiem z puentą, że wszystkie Tesoro są świetne. To tak jak by powiedzieć, że wszystkie samochody jakiejś marki są świetne, te stare jak i nowe modele, te z silnikiem 1,1 jak i te z 1,8. A to nie prawda.

Tego mi brakuje w dyskusjach o Tesoro, widoczna tu kryptoreklama - jak napisałem wyżej - więcej szkodzi niż daje pożytku potencjalnym nabywcą, ponieważ nie przedstawia ona rzetelnego obrazu, plusów i minusów konkretnych modeli, bo tych minusów ma - według niektórych osób - nie być. A one są, i im bardziej się je ukrywa, tym więcej jest sporów i tego typu dyskusji.

Pozdrawiam,
Zyzio
Napisano
OK, Zyziu, to proszę konkretnie:
Które dokładnie modele Tesoro zapamiętałeś negatywnie w kategorii stabilność" oraz dyskryminacja" i dlaczego?

M.
Napisano
Zrobiłem test moneta 1 gr wykrywana jest przy dyskryminacji na minimum ( przy SS) na 24-26 cm czułość w górnej części czerwonego paska ( w dolnej sygnał był niestabilny). Pozdrowienia
Napisano
A jeszcze jedno test był na głośniczku bo niestety ni kupiłem jeszcze słuchawek.A jak moje doświadczenie uczy na nich osiąga sie lepsze rezultaty.
Napisano
Wygląda na to, że kolega dawać skarby i jakiś tam zyzio uparli się na tesoro. Cóż , ich sprawa. Prawda o Tesoro jest taka, że są to bardzo dobre wykrywacze pod bardzo wieloma względami. Moim zdaniem (chodzę z nim może już nawet 1000 godzin w terenie) to jedne z najlepszych w tej klasie. Chociaż nie chodziłem z innymi to z innymi chodzą znajomi na wspólnych wypadach. Widzę jak wygląda sprawa ilości i jakości fantów. Cibola nie ustę puje a czasem przewyższa pod tym względem wykrywacze 2 razy droższe. Koledzy zyzio jakiś tam i dawać skarby uparli się na testy powietrzne. To pokazuje, że albo sa nieświadomi, że takie testy nie mówią nic wartościowego o zasięgu wykrywacza albo są bardzo świadomi (czyżby konkurencja ????) i dlatego tak bardzo się upierają by takie testy filmować!!! Nie wiem jaka jest prawda ale wcale nie zdziwiłbym się gdyby była tak jak w punkcie 2 (konkurenci). Najlepszym miernikiem jakości (czyt. skuteczności) wykrywacza jest stopień ich pozbywania się przez użytkowników i czas po jakim użytkownicy się ich pozbywają. Byle co każdy chętnie szybko sprzedaje. Jeśłi ma coś dobrego to nie sprzedaje bo i po co? No chyba, że wycisnął z e sprzętu już wszystko i szuka czegoś skuteczniejszego lub inne , bardziej prozaiczne powody. Wystarczy poobserwować rynek by wiedzieć jak trudno kupić używaną Cibolę w niskiej cenie!!! Wogóle trudno o używkę !!!

Dlatego apeluję do zyzia jakiegoś tam i dawcy skarbów ujawnijcie się. Tak bardzo chcecie uczciwej konkurencji to sami bądźcie uczciwi. Okłamujecie nie tylko nas ale co gorsze samych siebie i przyszłych użytkowników wykrywaczy. Jak dla mnie ten wątek jak i sposób prowadzenia przez was dyskusji jest żenujący (uparte dopytywanie się o test powietrzny)....
Napisano
Vincent- ja natomiast apeluje do Ciebie żebyś czytał ze zrozumieniem całość wątku w którym sie udzielasz, szafujac z resztą od razu jakimis oskarżeniami:) Ja sie uparłem na Tesoro? Sam chcę kupić. O co mi chodzi z tym wątkiem napisałem w jednym z wcześniejszych postów. Przeskroluj sobie.

Zgadzam się, ze mała ilośc Tesoro na rynku wtórnym" wskazuje na jakość wykrywaczy i też biore to pod uwagę.

Raned sam uzywa zasięgu Tesoro jako reklamy (i słusznie pod warunkiem, że podaje je prawdziwe) Zajarany już chcę lecieć do bankomatu żeby zobaczyć czy starczy na Tejona aż tu nagle trafiam na filmik który przeczy trochę (raczej TROCHE) temu co dystrybutor pisze na forum. Chyba nic dziwnego, że film bardziej mnie przekonuje niż reklama Raneda, co? JA osobiście nim wywale 2-3 tysie lubię mieć wewnętrzne przekonanie, że robię dobry zakup, poprzedzony zebraniem rzetelnej wiedzy w temacie. No i takiej wiedzy szukam na forum. Po to one sa te fora.

Uczciwa konkurencja to problem między dystrybutorami. Mnie bardziej interesuje uczciwa reklama.

Okłamujecie nie tylko nas ale co gorsze samych siebie i przyszłych użytkowników wykrywaczy" -prooosze! Ten tekst byl dopiero żenujący. Na szczęście pocieszny też.

Zyzio- Ty jesteś konkurencja dla Raneda?

Heruss- widziałem w akcji wykrywacz z górnej półki pewnej renomowanej firmy (nie napiszę jaki zeby nie było znowu że coś tam) wyposażony w wyswietlacz. Cały dzień kolega chodził (ustawienia i programy fabryczne) i ani razu wykrywacz nie podał poprawnie ani głebokości ani rodzaju znaleziska) Też na razie jestem sceptyczny odnośnie wyswietlaczy. W sierpniu/ wrześniu będę może miał okazję pochodzić z doświadczeńszym userem tego sprzętu i zobaczymy. Teraz moim faworytem jest Tesoro i ew. jeszcze Demeta w lipcu własnoręcznie pomęczę bo cena conajmniej kusząca.

Fiodor- dzieki za reakcję czyli normalną odpowiedź w temacie na zadane pytanie zamiast zacietrzewiania sie.
Napisano
dawać skarby! napisal Po to one sa te fora."

po to one sa, po to one sa, powtarzam jeszcze raz, po to sa one. :)
Napisano
Witam
dzisiaj byliśmy w terenie razem z Beavisem i kilkoma innymi userami Tesoro i nie tylko i zrobilismy testy w powietrzu Ciboli, Bandido II uMax, Conquistador uMax, Rutus i Whites 6000 PRo (coś tam nie pamiętam ;)) Mam nadzieję że Beaviso opublikuje dzisiaj (Obiecał że tak) wyniki naszych testów. Testowaliśmy wszystkie wkrywki w różnych ustawieniach na : 1 gr-współczesny, 2 marki srebrne, łuska mauser mosiądz, łuska od pepeszy, gusik groszek z aluminium i 2 złote . Testy naprawdę wyszły ciekawie. ;) Ale to już w podsumowaniu które zwizualizuje Beaviso.
Pozdro
Heruss
Napisano
Cóż, po tym co tu przeczytałem jeszcze raz mi udowodniono, że posiadacze Tesoro to grupka pieniaczy obrażająca zawsze każdego, kto ośmieli się odezwać krytycznie o ich ulubionych wykrywaczach.
Panowie, boicie się, że jak ludzie się dowiedzą prawdy to nikt od was tego nie odkupi???
Dlaczego w USA Tesoro są takie tanie?

Powyżej podajecie osiągi wykrywaczy na minimalnej dyskryminacji. Tak to każdy cwany może i 30 jak i 35 cm pokazać. Ale nie o zasięgi tu chodzi, tylko właśnie o dyskryminację... czy wy chodzicie na minimalnej dyskryminacji? Chyba nie... a zróbcie sobie taki test: połóżcie sobie kawałek metalu, nawet taki zardzewiały, i obok np. 2 kopiejki. Po czym ustawcie sobie dyskryminację tak, by tego żelaza nie pokazywał wykrywacz. I pewnie nie pokazuje, a te dwie kopiejki pokazuje. Ale teraz nie zmieniajcie ustawień, tylko połóżcie srebrnego denarka.
I co? Pokazuje? Byłem świadkiem testu, że nie pokazywał. Chyba że znów zmniejszymy dyskryminację poniżej żelaza.
I co?

Najgorsze jednak jest to, że zaraz napiszecie, że to nieprawda, bo Tesoro jest najlepsze... szkoda gadać.

Kończę tym swoje dyskusje na temat Tesoro, bo nie lubię jak się mnie poniża i obraża.
Nie jestem yzio jakiś tam", jestem sobą, i mój nick zasługuje na szacunek. Ja waszym nickom nie ubliżam, i przykro mi, że nie możemy przeprowadzić tutaj rzeczowej dyskusji bez szykan. Przykro mi beaviso, liczyłem na coś innego, ale poddaję się.
Obiecuję, że nie będę dociekał prawdy, bo macie na nią monopol. Pa!
zyzio_kopaczka
Napisano
cytże posiadacze Tesoro to grupka pieniaczy obrażająca zawsze każdego, kto ośmieli się odezwać krytycznie o ich ulubionych wykrywaczach." ...i dalej cyt Panowie, boicie się, że jak ludzie się dowiedzą prawdy to nikt od was tego nie odkupi???"
Po pierwsze nie obrażaj mnie po drugie nie mam zamiaru sprzedawać Tesoro...jeszcze jedno Beaviso nie uzywa Tesoro ;)
cyt Ale nie o zasięgi tu chodzi, tylko właśnie o dyskryminację... czy wy chodzicie na minimalnej dyskryminacji? Chyba nie... a zróbcie sobie taki test: połóżcie sobie kawałek metalu, nawet taki zardzewiały, i obok np. 2 kopiejki. Po czym ustawcie sobie dyskryminację tak, by tego żelaza nie pokazywał wykrywacz. I pewnie nie pokazuje, a te dwie kopiejki pokazuje" Zyzio kopaczka (hehe z czałym szacunkiem świetny nick wybrałeś ;)))) rzuć z 1 kg gwoździ zakop to i wrzuć złotą obraczkę albo blachę (może być z cynku albo alu) lub jakaś kolorową monete ...a ja ja znajdę ;) i to mogę zagwarantować ;))) moim h..owym tesoro ją trafię ;) . Wiesz Zyzio_K. takie rzeczy jak super dyskryminację akurat może Beaviso potwierdzić myślę że na tym forum jest on starszy stzrzem i wiedzą niż TY i ma napewno większe poszanowanie. Widział co wyprawiałem ja i jego lepsza połowa na zaśmiecionym (strasznie zaśmieconym wszelkim żelastwem...)terenie. ;) Oj kosiliśmy Pozępni Żniwiarze kosiliśmy ;)
Pozdro
Heruss
PS. pewnie masz Jabla...
PS II Tesoro są tanie w stanach i dobrze przynajmniej opłaca mi się je tam kupować :) ..zresztą można sie dobrze targować i dostać różne extrasy nie jak u nas
Napisano
Hej pieniacze i nie-pieniacze ;)

Właśnie zabieram się za opracowywanie wyników dzisiejszych testów! Znając siebie, jak zacznę rzeźbić to skończy się to na kilku stronach PDF-a, być może w dwóch językach.

Dziwię się wypowiedziom Zyzia, bo za dużo w nich nerwowości. Poczekaj na wyniki, są ciekawe. W wielkim skrócie powiem tylko, że test jednogroszówki" wypadł dla Ciboli niemal identycznie jak dla Vaquero (patrz post kol. Folwara z 9.maja). Więcej niż 23 cm nie udało się Komisji Testującej osiągnąć. Ale to i tak był najlepszy wynik dnia.

Co do dyskryminacji - co jak co, ale akurat dyskryminacja w Tesoro wymiata. Nieraz się przekonałem co to znaczy wskazać kolorek wśród żelastwa. Jako świadek, a nie użytkownik Tesoro, którego NIE POSIADAM! Ma go moja dziewczyna, oraz kilkoro znajomych. Ja chodzę na Rutusie First Plus i darzę go wystarczającą sympatią, aby nie chcieć go się narazie pozbywać.

Testy pojawią się, jak tylko je opracuję. Założę inny wątek, a tutaj dam linka.

M.
Napisano
Byłem włascicielem 7 wykrywaczy, każdy użytkowalem przynajmiej rok, tylko jeden wykrywacz był produkcji polskiej a teraz mam Tejona. Jaki bedzie następny? - oczywiście kupię Tejona - mój ma chyba już 3 lata i troche się wychechłał. Czemu? - bo jest skuteczny - wyciągam nim fanty w miejscach nawiedzanych przez kopaczy od wczesnych lat 80tych i w miejscach które sam sparawdziłem i odwiedzałem w przeszłości. Tejona polecam osobą które mają już doświadczenie z wykrywaczami i szukają drobnych przedmiotów z metali kolorowych, Tejon + dobre słuchawki ( ja mam Grey Ghosty) = sukces. Tak na koniec, tak ogólnie o tym forum - pisanie o wykrywaczach: ..miałem go przez chwilę..", ..słyszałem..", ..ma go mój kolega kolegi.."itp są dla mnie totalnym idiotyzmem.
Napisano
Do testujacych...

Proponuje raczej skupic sie na raportach niz na suchych testach zasiegu, ktore wprowadzaja tylko niepotrzebne zamieszanie, na forum, w poglaodach userow..., etc.

I tak najwieksze zasiegi maja detektory statyczne, ale wyszly z obiegu na rzecz wykrywaczy ruchowych/dynamicznych(motion).

Skoro tak sie stalo tzn, ze istnieja inne kwestie, ktore trzeba rozpatrzyc(pominmy na razie zasieg) skupmy sie np. na skutecznosci...

A propo zasiegow to mozecie je robic w przytulnych pokoikach ale pozytek bedzie tylko jeden, ironizuje: kolejna nieciekawa dyskusja na forum.

EDIK

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie