adi72 Napisano 5 Maj 2007 Autor Napisano 5 Maj 2007 Witam. Chciałbym abyście pomogli w identyfikacji takiego oto znaleziska. Wyskoczył podczas czyszczenia stawiku mojemu koledze:).Fancik wygląda na karabin kapiszonowy, ale liczę na waszą wiedzę - Podpowiedzcie coś na ten temat.Pozdrawiam.
pokemon Napisano 7 Maj 2007 Napisano 7 Maj 2007 Piękny fant. Pewnie po upadku powstania trzeba było się rozbroić a nie oddać broni wrogowi. Druga część na 100% jest porzucona (ukryta) znacznie dalej lub w ogóle gdzie indziej. Gratuluję i pozdrawiam :-)
adi72 Napisano 5 Maj 2007 Autor Napisano 5 Maj 2007 Witam. Chciałbym abyście pomogli w identyfikacji takiego oto znaleziska. Wyskoczył podczas czyszczenia stawiku mojemu koledze:).Fancik wygląda na karabin kapiszonowy, ale liczę na waszą wiedzę - Podpowiedzcie coś na ten temat.Pozdrawiam.
muslim Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 no na pewno nie jest to karabin...jesli juz to jakiś muszkietjaka jest średnica lufy?
adi72 Napisano 5 Maj 2007 Autor Napisano 5 Maj 2007 Witam ponownie, kaliber wygląda na 14-16mm, długość lufy ok. 500mm, ale niestety jak widać kolba złamana... czekam na Wasze podpowiedzi. Pozdrawiam
traper6 Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 Na Twoim miejscu poszukałbym stopki od tego kapiszona.
adi72 Napisano 7 Maj 2007 Autor Napisano 7 Maj 2007 Spust jest, ale niestety w kiepskim stanie. Nie posiadam też fotki :(Dziękuję wszystkim i Pozdrawiam.
Pytanie
adi72
Witam. Chciałbym abyście pomogli w identyfikacji takiego oto znaleziska. Wyskoczył podczas czyszczenia stawiku mojemu koledze:).Fancik wygląda na karabin kapiszonowy, ale liczę na waszą wiedzę - Podpowiedzcie coś na ten temat.
Pozdrawiam.
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.