Skocz do zawartości

Zdjęcie naszego samolotu część 8

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 509
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam mam do was pytanie widziałem u Facia silnik 2 Cylindrowy szeregowy przy traktorku NAZWA JUNKERS gdzieś miałem zdjęcia ale sie zapodziały mi czy firma produkował dla wojska jakieś silniki do wozów bojowych przedewszystkim mi chodzi czasie II wojny światowej wiem ze dla samolotów były produkowane a Jaśonka w czasie wojny coś tam było remontowane od światków wiem ze 2 silniki po zostały ja Niemcy sie wycofywały wiec PROSZE O ODPOWIECI POZDROWIENIA
Napisano
W jednym z modelarz chyba z lat siedemdziesiątych w antykwariacie widziałem zdjęcie latającego modelu tego P-11c z plamami w trzech kolorach : ciemny brąz, zieleń oliwkowa, jasna zieleń (prawie sałata). Niestety spóźniłem się z kupnem. Teraz po pojawieniu się kolejnych zdjęć tego samolotu oraz próby odtworzenia kolorów przez Glassa (dwa kolory khaki i zieleń )zastanawiam się kto ma rację. Jeżeli ktoś posiada fotkę tego modelu, proszę wstawić spróbujemy porównać.
Napisano

Po wybuchu wojny P.38/I wyprowadzono przed hangar, by nie został zniszczony w środku. 8 września 1939 roku padło Okęcie. Samolot wtedy stał przed murem ogradzającym wytwórnie. Zdjęcia z tego okresu pokazują Wilka po raz pierwszy z szachownicami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie