elpasys Napisano 19 Kwiecień 2007 Autor Napisano 19 Kwiecień 2007 Do niedawna pod tym adresem:http://www.luftbilddatenbank.de/book/book/getpic.php?index=1Można było znaleźć niemieckie zdjęcia lotnicze polskich terenów z września 1939r. Jednak niedawno ta strona znikła. Pytanie: czy ktoś ewentualanie zna nowy adres, pd którym można znaleźć te zdjęcia? Przykład: zdjęcia mostów w Płocku.
zwyklak Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 http://www.luftbilddatenbank.de/main/index.php o to chodziło?
elpasys Napisano 19 Kwiecień 2007 Autor Napisano 19 Kwiecień 2007 Tak, chodzi o to. Ale poprzednio był tutaj link do Polenfeldzug", nie wymagający logowania się. 2 miesiące temu znikł; a szkoda, bo nie zdążyłem wszystkiego skopiować. Ale skopiowałem nieco obrazków, które będę tu pokazywał, jeśli są już niedostępne u Niemców.Teraz: Twierdza Modlin i mosty. Znam relację bezpośredniiego świadka zbombardowania tego mostu, który tak wyglądał po bombardowaniu.
balans Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Na Forum IIRP, jest bardzo podobny wątek, który niedawno założyłem, może tam te zdjęcia zamieszczaj? Będą wszystkie w jednym miejscu.Pozdrawiambalans
elpasys Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Napisano 20 Kwiecień 2007 Oryginalny (tzn. niemiecki) podpis pod zdjęciem: Lachow - Panzerzug". Uprzejmie proszę o pomoc w identyfikacji.Odnoście zamieszczania tych zdjęć na innym forum: przyjrzę się.
balans Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Doszło do małego nieporozumienia, nie chodzi mi o inne Forum, tylko inny dział Forum Odkrywcy.balans
elpasys Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Napisano 20 Kwiecień 2007 Łapy po bombardowaniu.Podpis pod zdjęciem wykolejonego pociągu pancernego jest taki, jak podano.
dr.faustus Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 No to coś z Inowrocławia - Hohensalza w pierwszych dniach września,a dokładnie 04.09.1939.
dr.faustus Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 i jeszcze jedno...Tak w ogóle to pracujemy teraz nad filmem,w posiadaniu którego jesteśmy.Ukazuje on właśnie sekwencję nalotu na nasze miasto...
sura Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 Dysponujesz może zdjęciami Łomży lub Nowogrodu?
elpasys Napisano 21 Kwiecień 2007 Autor Napisano 21 Kwiecień 2007 Dla równowagi zdjęcie Kolonii z marca 1945r. Ale zdjęć Łomży lub Nowogrodu nie mam, gdyż takich zdjęć w tej kolekcji nie było.Pzdr
garrett Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 siemka. Kiedys z tego linku mialem zdjecia lotnicze Wyszogrodu . Zgubilem je, lecz nie moge odnalezc ich. Czy ktos kto ma dostep do tego typu zdjec moglby wstawic link albo zdjecia Wyszogrodu ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.