liha Napisano 29 Wrzesień 2007 Share Napisano 29 Wrzesień 2007 Witam:)) no jestem pod wrażeniem szczegółów , co do Bachledy to muszę jeszcze raz zobaczyć bo pamiętam tylko łebka w pilotce. Jakiś czas temu mój dobry kumpel Irlandczyk , przyznał się , że ma płytę z tym filmem od paru miesięcy ale nie oglądał bo wydaje mu się nudny . Namówiłem dziada żeby poświęcił wieczór , od następnego ranka przez siedem dni po pare godzin tłumaczyłem o co tam chodziło .Film jest świetny. No tak było .... pozdrawiam .lihaps. wiele wind jest produkowanych przez Schindlera , ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swojak Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 Obejżałem Listę" chyba ze 160 razy. Moim zdaniem jest to najlepszy film o okupacji i zagładzie Żydów, jaki kiedykolwiek powstał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swojak Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 liha ma rację ie idźcie na wschód bo tam was nie chcą" TomHagen1, szacunek.Zapomniałeś dodać Deląga, Annę muchę, Kozłowskiego i tego chłopaszka(nie wiem jak się nazywa)który wskazuje kto zabił kurę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KsięstwoCieszyńskie Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 W jakiej scenie występują: Edward Linde - Lubaszenko i Maciej Orłoś? Są wymienieni w liście płac a jakoś ich nie dostrzegłem, choć oglądałem dokładnie ten film ok. 40 razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KsięstwoCieszyńskie Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 W jakiej scenie występują: Edward Linde - Lubaszenko i Maciej Orłoś? Są wymienieni w liście płac a jakoś ich nie dostrzegłem, choć oglądałem dokładnie ten film ok. 40 razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 Grali urzędników niemieckich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wercyngetoryks Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 jedno z wielu przekłamań (ciekawe jaki miało cel??) to mówiące po polsku strażniczki w mundurach SS. Ciekawe czy Schindler zrobił to przypadkowo, czy chciał dołożyć cegiełkę do budowli zwanej polskie obozy koncentracyjne"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wercyngetoryks Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 aaaaaaaaa i jeszcze jedno, polski żołnierzyk" w scenie uprzątania walizek, pamiętacie? Co to miało znaczyć? że Polacy współpracowali z Niemcami, czy tlylko tak ad hoc polski żołnierzyk" bezwartościowa szabelka na teutońskie czołgi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leon Degrelle Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 a to ciekawe spostrzeżenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Chodziło pewnie o to że śmierdział kanałem i salutował jak żołnierz. Z tego się śmiali, śmierdzący gównem były żołnierz podbitego państwa. Czyli co? Zesrał się ze strachu. Nie ma co się nad tą sceną zastanawiać, lekarze w Płaszowie dokonujący selekcji mówili za to po polsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leon Degrelle Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Chyba nie zrozumiałes... na terenie getta Polski Żołnierz? O to chodzi.. nie o ten kał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Film naprawdę dobry warsztatowo z jego treścią zresztą tak jak ze wszystkim można dyskutować choćby z pozycji ideologicznych. Ma kilka scen mocno zapadające w pamięć jak choćby likwidacja getta w Krakowie.Przydałoby się więcej filmów na tym poziomie aby uświadomić co niektórym, że wojna to nie były wyłącznie walki bohaterskich herosów z SS ubranych w twarzowe parki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leon Degrelle Napisano 24 Grudzień 2007 Share Napisano 24 Grudzień 2007 myslę ze więcej heroicznych żydów w kinematografii, jednak niż bohaterskich ss-manów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 Do Leon DegrelleBiorąc pod uwagę niemieckie poczucie humoru, można brać pod uwagę i twoje rozumowanie tej sceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.