jazlowiak Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Of course, na początku wyślemy sprostowanie - profilaktycznie też do Rzepy, bo tam nas lubią:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Nie lubią, tylko rozumieją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 A może uderzenie uprzedzające?? Jakiś artykuł, lub chociaz felieton w zaprzyjaźnionej gazecie o sposobie zbierania materiałów przez edaktorków" różnych gazet ?? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 Kruk krukowi oka nie wykole...Nie znam dziennikarza, ktory by opisał negatywnie innego dziennikarza. To taka mała medialna mafia :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 Możnaby w takiej sytuacji (artykuł w W) odpowiednio pokierować drugą stronę" ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMarcinx Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 Moim zdaniem tak jak napisał kolega Teutonic możemy tylko pilnować samych siebie oraz innych, jeżeli taki dziennikarz będzie chciał taniej sensacji wystarczy że trafi na zlot w Darłowie (do zlotu samego w sobie nic nie mam bo zabawa przednia) ale wieczorami dużo dzieje się pod namiotem a przecież zdjęcie ssmana z piwem to „dobry zarobek” wystarczy dorobić dobry artykuł i wszystko gra, moim zdaniem teamt rzeka bo dziennikarze i tak nie odpuszcza, i co jakiś czas ukarze się nowa super nowości o ruchach „faszystowskich” w Polsce. Szkoda tylko że żadna pożarna gazeta lub program TV nie ukaże prawdziwego sensu rekonstrukcji. Takie moje zdanie, PS. Nie ma wśród nas żadnego dziennikarza który mógłby ukazać prawdę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 Panowie! Muszę podać przykład, że GW nie zawsze pisze o nas żle. To zależy chyba od dziennikarza. Mam koleżankę, która pracuje w W i bardzo pozytywnie pisze o nas w swoich artykulach poświęconych rekonstrukcji. W jej artykulach jesteśmy ukazywani jako miłośnicy i entuzjaści historii odcinający się od jakichkolwiek ideologii. Podobnie piszą o nas inne regionalne gazety. Poza tym należy zauważyć, że artykul jaki ukazał się niedawno w miesięczniku LOGO o rekonstrukcji jest także napisany jak najbardziej pozytywnie, a przecież wydawcą jest ta sama spółka Agora.Koledzy Meleskul, Jazłowiak i Teutonic mają całkowitą rację, że obrzucanie epitetami takiego delikwenta piszącego o nas bzdury to dawanie mu broni do ręki. Może rzeczywiście nasza kontra w innej gazecie, żądanie sprostowania byłoby wystarczającą naszą obroną. Poza tym większość z nas zrzeszona jest w stowarzyszeniach, które przecież posiadają osobowość prawną. W przypadku takim jaki miał miejsce na Przełamaniu z faktem, sądzę, że to stowarzyszenie, którego członkami byli opisani koledzy, powinno żądać sprostowania i przeprosin, a w ostateczności wystąpić na drogę sądową. A My wszyscy powinniśmy takie wystąpienie oficjalnie poprzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 No, panowie, trzymajmy się krzeseł - akcja prowokatorów dziennikarskich po szyldem swastyka w obiektywie" może nabrać rozmachu. Najnowsza masakra szkolna w Stanach była zdaje się dzielem neonazisty... Już widzę te spekulacje co do SRH jako wylęgarni" polskich neonazistów. Dobrze, że większość grup przestrzega wymogów wiekowych przy naborze, odpada zarzut, że to jakieś sidła na nieświadome dzieci".No i sprawa dostępności i legalizacji deko chyba znowu dostanie nóż w plecy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Ja bym się aż tak tym nie martwił, Ameryka to inny świat, przepełniony samozwańczymi kowbojami, pogrobowcami KKK i innymi dziwadłami ; ) Przeciętny amerykanin to niestety idiota i tylko dlatego dochodzi tam do rozbojów i tego typu masakr co jakis czas. W czechach jest dostęp do deko, salutów a nawet broni ostrej i nie słyszałem o niczym takim. To tak jakby brać za przykład irakijskich bojowników i ich akcjami się martwic z perspektywy broni u nas ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art234 Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 W pełni zgadzam się z kolegami, którzy mówią o tym, że do rekonstrukcji należy podchodzić poważnie i zachowywać się odpowiedzialnie a wtedy mniej będzie powodów" aby napisać coś źle. A co do dziennikarzy każdy z nich napisze tak jak chce...albo tak jakie jest zapotrzebowanie". Pokażmy dziennikarzom pozytywy rekonstrukcji, wyjdzmy z naszymi zainteresowniami do prasy czym więcej ludzi przeczyta o nas dobrze, tym więcej nie uwierzy w szkalujące artykuły typu fakt". Jako pozytyw mogę podać artykuł w Gazecie Pomorskiej" opisującej TGRH i jej udział w Tajemnicy twierdzy szyfrów", Panowie można dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 19 Kwiecień 2007 Share Napisano 19 Kwiecień 2007 Przeciętny amerykanin to niestety idiota i tylko dlatego dochodzi tam do rozbojów i tego typu masakr co jakis czas.Nie przesadzasz trochę? Jakie masz prawo nazywać kogokolwiek idiotą niezależnie od narodowości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 19 Kwiecień 2007 Share Napisano 19 Kwiecień 2007 Jesli ten edaktorek" wszedł tu jeszcze raz i tylko poczytał wypociny co poniektórych to zdjęc już mu nie trzeba.Wystarcza cytaty opatrzone komentarzemPolscy rekonstruktorzy a osoby przeciwne nazizmowi".Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 19 Kwiecień 2007 Share Napisano 19 Kwiecień 2007 Proste. Niektórzy ludzie sami przyznają nam prawo nazwania ich idiotami. Swoim postępowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 19 Kwiecień 2007 Share Napisano 19 Kwiecień 2007 Podtrzymuję twierdzenie że amerykanie to głupkowaty naród. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 20 Kwiecień 2007 Share Napisano 20 Kwiecień 2007 DNO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 20 Kwiecień 2007 Share Napisano 20 Kwiecień 2007 W tym parę milionów Polaków i kilkanaście, albo kilkadziesiąt Portorykańczyków, Meksykan, Irlandczyków, Kubańczyków. Co Wy piszecie, proszę Was o jakieś zdroworozsądkowe podejście do problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rycerz7 Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2007 Ludzie co wy piszecie!? Naród amerykański to mieszanina ludzi z różnych państw! Zostali zmuszeni do wyjechania do Stanów z sytuacji politycznych! Więc jeśli mówicie o Amerykanach idioci " to mówicie tak o Polakach, Kubańczykach, Irlandzykach, Włochach, Hiszpanach, Perówianczykach i o wielu innych ludziach których nie znacie!! Przemyślcie cos 3 razy za nim to napiszecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juri Napisano 20 Kwiecień 2007 Share Napisano 20 Kwiecień 2007 O bardzo przepraszam - Perówiańczyków akurat nikt nie obraził :) :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juri Napisano 20 Kwiecień 2007 Share Napisano 20 Kwiecień 2007 ostali zmuszeni do wyjechania do Stanów z sytuacji politycznych"Tak czytam i czytam i w sumie nie znam państwa o nazwie sytuacja polityczna... Gdzie to leży, bo nie wiem skąd Ci biedacy wyjechali i jakoś u mnie w atlasie nie ma....A co do amerykanów to IMHO im nie trzeba nawet najeźdzcy - oni sie sami wykończą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek69 Napisano 21 Kwiecień 2007 Share Napisano 21 Kwiecień 2007 Witam Kolegów. Od kilku dni podglądam rozwój dyskusji w tej sprawie i zadaję sobie pytanie: w czym problem ???W tym, że młody, początkujący dziennikarz postawił sobie ambitne zadanie? Przecież któryś z dyskutantów wyjawił, co go interesuje: [...] informacje na temat grup które w pewien sposób pod przykrywką rekonstrukcji głoszą treści faszystowskie,antysemickie oraz komunistyczne. Interesują mnie fotografie z różnego rodzaju imprez-ukazujące niestosowne zachowanie rekonstruktorów". Skąd to oburzenie? Jakieś próby stawiania gościa przed sądem? Za co? Za to, że postawił sobie ambitne zadanie? Czy za to, że za mało proponuje za zdjęcia? Kolego rycerz7- wczytaj się w to, co napisałeś. Mam wrażenie, że za 250 zł dałbyś się złamac (...KUSIŁO...) . Człowieku! Do jakiej Ty grupy należysz, że masz w kolekcji TAKIE FOTY, jakich facet szuka??? Przecież nie interesują go obrazki z Bzury czy Modlina (chyba, że facio nie wie jeszcze o istnieniu internetu). Czy na cwiczeniach zabawiacie się w rozwałkę jeńców lub likwidację getta? A może wyprostowana prawa rączka skacze wysoko na powitanie? A może robicie zbiórki pod obrazkiem pana z wąsikiem? Jeśli nie, to czego się obawiasz? Gdyby gośc szukał wyłącznie taniej sensacji, to nie ogłaszałby się po frajersku przez All-o. W zeszłym roku, zdaje się, pojawiła tam oferta dwóch palantów, Niemców do wynajęcia na imprezę". Mieli jakieś mundury WH, imitacje broni. Za browar i kasę świetnie robimy Hitlera"- cokolwiek miało to znaczyc. Dziennikarska hiena zrobiłaby z nimi każdą fotę! Ale do rzeczy: hieny w środowisku są i będą, brukowce też. Tu nie ma zmiłuj: napiszą, co będą chcieli, a potem możesz się z nimi latami sądzic. Oni mają na to kasę i prawników, Jednak jeśli smutni panowie z tajnych służb znajdą dowody, np. w postaci niedwuznacznych zdjęc- to jestem pewien, że nawet Rzeczpospolita, która nas lubi", nie przepuści tematu. Konkluzja: mundur zobowiązuje. Zwłaszcza niemiecki. Sam taki co jakis czas zakładam jako członek grupy (acz nie tylko taki). Tez lubię się powygłupiac, jednak szybko się nauczyłem (m.in. za sprawą tego forum), że są granice. Zapomniałbym: jestem dziennikarzem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 Wrzuciłem tu linkhttp://facet.wp.pl/gid,8884336,img,8884340,kat,,galeriazdjecie.html?T%5Bpage%5D=2i mam nadzieję, że moderator nie wywali go, bowiem jedyne co reklamuje to REKONSTRUKCJE!!! Co ciekawe zapowiedź tego artykułu pokazywała się na głównej stronie tego portalu (nie wymieniam głosno jakiego bo skreślą). :-))) Są dziennikarze" i są DZIENNIKARZE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 30 Maj 2007 Share Napisano 30 Maj 2007 Ooo nasza grupa na łamach WP :) (zdjęcie z FLAKiem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oksio Napisano 30 Maj 2007 Share Napisano 30 Maj 2007 Tego typu tematy powrócą na pewno kilka razy w tym sezonie zapewne w myśl zasady „ze naród głupi to kupi”Jak „dziennikarz” nie zdobędzie oryginalnych fotek to zrobi to co „Fakty i Mity” –wytnie i wklei. Pisze w cudzysłowie nazwę tego zawodu bo są w śród nas ci którzy zajmują się tą profesją dobrze i wiedzą co to etyka. Sam oglądałem fotki które zrobiono w Darłowie jak kilku nawalonych „Ruskich „ i „Niemców” szalało na motorach . Świetna pożywka nie gadzinówekI jeszcze jedno Sejm ma 6 tygodni wolnego trzeba uważać bo czymś trzeba napchać szpalty :-) Pozdrawiam.Oksio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Peter Napisano 2 Czerwiec 2007 Share Napisano 2 Czerwiec 2007 Z tego co pamietam, to iemcy na impreze" oglaszali sie umiejetnością robienia chitlera" a nie Hitlera", jak napisano kilka postów wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek69 Napisano 5 Czerwiec 2007 Share Napisano 5 Czerwiec 2007 Trafne spostrzeżenie, Kolego Peter. Jeszcze jeden dowód ich inteligencji. Taka naziprostytucja w wydaniu kretynów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.