Skocz do zawartości

Skradziono łpatę z nagrobka - Poznań Junikowo

tomdar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Piszę tu bo może ktoś coś słyszał o ofercie sprzedaży takiego czegoś.
Z grobu mojego dziadka (Poznań cmentarz na Junikowie), jakieś debile ukradły przykeconą do pomnika łopatę z śmigła ogonowego ze śmigłowca mi-2. Jedna łopata czyli pół śmigła :)
Łopata ta była przykręcona specjalnymi stoczonymi śrubami, które po dokręceniu, ukręciły łepki. wyglądało to jak wystające z płyty bolce o stożkowych końcach. Dlatego też łopaty tej nie wziął żaden przypadkowy koleś, tylko przyszedł specjalnie po nią, bo musiał mieć ze sobą jakąś słusznej wielkości żabę do rur. Łopata przetrwała w tamtym miejscu 15 lat. Lecz w końcu jakaś qrwa połasiła się na nią. A żebyś się nią udławił poparańcu.
Napisano
Od razu bana???? A jak nazwać takich ludzi?
I dziwisz się Bocian że człowieka poniosło?Ja na miejscu tomdara uzył bym dosadniejszych słów!!!!!!!!!!
Napisano
Współczuje... ale to normalne. Tak normalne bo to nie zostało zrobione przez margines tylko przez przedstawiciela całego społeczeństwa popaprańców. Jesteśmy krajem złodziei co nie przeszkadza bbyć nam krajem katolików którzy i tak niczego nie szanują.
Z gobu mojego dziadka- obrońcy Warszawy z '39 mosiężny, prosty krzyż.
Na tym samym cmentarzu roztłuczono porcelanową fotografię pięknej dziewczyny pochowaną w najpięknejszym grobowcu jaki istnieje w moim mieście ( mauzolemum w stylu doryckim) tylko dlatego że miała obco brzmiące nazwisko- Majmeskuł. Pewnie katolickie synki myślały że to żydówka. Dziewczyna zginęła w 39 podczas bombardowania mojego miasta i była posągowo piękna...jeszcze pamiętam tamto zdjęcie.
Zrównano z ziemią grób powstańca z 1863r i usunięto oryginalny krzyż na zlecenie księdza bo to kościół parafialny a powstaniec przecież nie płaci za kwatere.
Na grobie dwóch braci, lotników którzy zginęli w różnych katastrofak rozleciały się ze starości drewniane śmigła bo przecież szkolne wycieczki pielegnują przed świętmai groby wacków z lasu a nie pionierów lotnictwa.
I na koniec...znikają jeden za drugim kamienne nagrobki z czasów zaborów. W końcu paru rosjan u nas w tym czasie też śledzia zjadło... W końcu komuchy nie mają prawa leżeć na cmętarzu :(.
W swoim zyciu poznałem tysiące Polaków i tylko nieliczny margines to ludzie honoru, wyznający wartości. Reszta to tylko motłoch, ociemniały, zabobonny i pozbawiony uczuć.
Napisano
Witam.
A zwróciliscie Panowie uwage na sprawe pomników ewangelickich po 1945? Idąc torami kolegi Parowoza też niejedno słyszałem jak to kamieniarze łukli" się o nagrobki poniemieckie. A to co pozostało po walce" moge ogladać do dziś,

Marek
Napisano
Panowie, tym sie różnimy od małp człekokształtnych że potrafimy kontrolować swoje emocje. A dosadnych określeń bez brzydkich słów jest dosyć aby wyrazić swoje oburzenie.
Napisano
Bocian... wg spcjobiologi róznimy się od zwierząt tylko umiejętnością stworzenia społeczeństwa... chociaż patrzeć na owady... Patrząc na Polaków tródno się nie zgodzić z Desmondem Morrisem.
  • 1 month later...
Napisano
i ze wszystkich narodów najwięcej się nad sobą użalamy. Cholera, teraz też się użalam. .. I znowu!!! nie mogę się powstrzymać!

..sami widzicie
Napisano
wracając do nagrobków ewangielickich to znam jednego facia", budował sobie dom już kilkanaście lat temu, zaoszczędził materiału na fundamenty bo obok stoi cmentarz ewangielicki, trchę sobie zbarał pomników. Nie będę pisał co o nim myślę. Pozdrawiam.
Napisano
Jak w każdym narodzie tak i u nas trafiają się bydlaki nie szanujące niczego , a swoim zachowaniem wręcz obrażają małpy.Tomdar moge tylko współczuć i mieć nadzieje , że w taki czy inny sposób gamrackiego syna który to ukradł dopadnie sprawiedliwość.Nie tylko drogi i fundamenty takie śmiecie-polaczki robią z nagrobków....liha
Napisano
Indian Chief....co ma wspólnego katolicyzm (skąd wiesz że nie zrobił to jakiś zwyczajny debil który nie ma nic z wiarą katolicką wspólnego) ze zwykłym barbarzyństwem ...to raz.Dwa dziwię się Tobie że jako wnuk obrońcy z 1939r. używasz określenia wacki z lasu" ....co twój dziadek po 39 wiarę zmienił i do lasu nie zaglądał... że z taką pogardą o leśnych piszesz...Trzy ....W swoim zyciu poznałem tysiące Polaków i tylko nieliczny margines to ludzie honoru"..kogo masz na myśli?? Kiszczaka, Jaruzaela,Urbana...faktycznie ten margines to ludzie honoru" Gratuluję takich znajomych...
Napisano
Panowie w tym kraju wiekszosc ludzi to zlodzieje,wystarczy popatrzec do wiadomosci ale najwieksza glupota jestst straszenie banem za cos cos przydazylo komus,SMIECHU WARTE-BOCIAN---BRAWO,POPROSZE O BIS
Napisano
Witam.
Serdecznie współczuje i mam taką radę poszukaj może coś się pojawi na allegro lub pojeźdz po okolicznych punktach skupu złomu.Może BAR... te co to ukradłyy wzieły na złom.
pozdr.wolff

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie