QB@ Napisano 22 Marzec 2007 Autor Share Napisano 22 Marzec 2007 http://www.animacje.krzysiek.biz/?url=play&id=3237 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 WIELU Polaków ma niemieckie korzenie. Mieli ciocie, babcie, wujków którzy uczestniczyli chcąc/niechcąc w udowaniu rzeszy". Dziadek Mojej Narzeczonej był Niemcem(kolejarzem w czasie wojny). Żadnych złych, genetycznych i ideowych upośledzeń" nie dostrzegam, więc dopuki nie wypowiedziała mi wojny...Tuskowi mogło to przeszkadzać w karierze politycznej albo ie wiedział";)Czy takie korzenie są wstydem? Wielu Polaków w czasie wojny szukało/przyznawało się do swojej niemczyzny. Był to strach i teraz też jest to strach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 wstydzic sie za swoich dziadkow- za to co zrobili 60 lat temu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 według mnie coś nie mozna się wstydzić czegoś na co się nie miało wpływu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 Skąd wstyd - przecież tego nie miał szansy zmienić...Dodatkowo, wydaje mi się, że dziadek Donalda Tuska nie był jakimś wielkim fanem Rzeszy, a do WH trafił raczej z przymusu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 sprawa dziadka Tuska" jest jedną z najgłupszych propagandowych spraw PiSu. Chyba tylko ludzie nie potrafiący myśleć i łykający papkę swoich wodzów" podejmują rozważania na ten temat. Mój pradziadek też walczył w WH na granicy francuskiej został przymusowo wcielony i po powrocie z wojny wstydził się tego, nie chciał o tym mówić jedynie kilka osób wiedziało o tym fakcie. I jaki to ma np mieć wpływ na moje poglądy albo postępowanie? Totalna głupota Pana Jacka K. , który wywołał całą sprawę i moim skromnym zdaniem obraził w ten sposób nie tylko Tuska i jego rodzinę, ale wszystkie rodziny w których był ktoś podobnie pokrzywdzony przez los. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 Witam !!!Teść mojego brata jest rodowitym Kaszubem wysiedlonym w czasie wojny przez Niemców dlatego że jego ojcjec nie chciał podpisać listy.Dostali godzine i w drogę.Dla niego sprawa dziadka Tuska jest oczywista.I będzie sie wlec zawsze ale czy można wyrzec sie swoich korzeni.A to ze sprawa dziadka Tuska miała być lokomotywą antypropagandy PO to tylko świadczy o poziomie PiSuarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 26 Marzec 2007 Share Napisano 26 Marzec 2007 Panowie mieliśmy na forum sprawy polityki omijać szerokim łukiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.