wicja1 Napisano 20 Marzec 2007 Autor Napisano 20 Marzec 2007 Popatrzcie na wyniki tego testu.Pomijając powalającą przewagę Minelaba (sic!) zwraca uwagę różnica w wynikach Tejona czarnego" i szarego".Jednak Raned miał rację ?Pozdrawiam,wicja1.http://www.staffsmetaldetectors.co.uk/depth_test.htm
karpik Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 Jeżeli testy są rzetelne/prawdziwe to x-70 ma takie same zasięgi na drobnicę co x-30. To nieźle wtopiłem.?.
igor02 Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 Nie martw się karpik najważniejsze moim zdaniem jest to żebyś sam był zadowolony. A testy każdy może sobie takie zrobić liczą się wyniki a nie testy.Pozdro
beaviso Napisano 20 Marzec 2007 Napisano 20 Marzec 2007 Na przykładzie linii modelowej Tesoro widać, że te testy są raczej niewiele warte. Moje zastrzeżenia, tak na pierwszy rzut oka:- Co to jest Silver uMax z sondą pajęczynką"? Jakaś domowa hybryda?- Z jakiej racji ww. detektor wypada lepiej od Tejona, Vaquero i Ciboli? To chyba fizycznie niemożliwe- I największy babol (w teście na 5-pensówkę): Tesoro Cibola ma aż o 2 cale gorszy wynik od Laser Trident 1. A przecież to jest ten sam detektor!
wicja1 Napisano 21 Marzec 2007 Autor Napisano 21 Marzec 2007 Mnie zdruzgotały wyniki XLT i W'6000 (!!!).Ale za to czołówka trzyma się mocno :))))Wygląda to troszkę dziwnie,fakt.Pozdrawiam,wicja1.
banderas Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 cześć. nie znam angielskiego więc przejrzałem tylko tabelkę, nie wiem czy te testy przeprowadzono w powietrzu czy na polu treningowym. inaczej wygląda air-test bo wiesz czym machasz przed cewką a inaczej test na polu gdzie nie wiesz co i na jakiej głębokości zalega [musisz sam ocenić atrakcyjność znaleziska]. chodzi mi o to że każdy wykrywacz na świecie ma swoją granice zasięgu i sygnały z tej granicy są niejasne, kopać czy nie kopać ?na mój gust to takie testy powinny być przeprowadzane po wyłączeniu wszelkiej dyskryminacji [ jak mistrzostwa to na maksa ]. w tabelce nie znalazłem wymiatacza wszech czasów [ moje osobiste zdanie] -GP -3500 extrim - szkoda.może zróbmy nasz polski test w terenie, np. na 23 zlocie miłośników eksploracji w nysie.prizm 4 pozdrawia. ps.dzień bez kopania to dzień zmarnowany.
adamix Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 dla dfx to chyba na fabrycznych ustawieniach co?
mieszko_1 Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 HMMMM - może dlatego mam sovereigna GT ? dobrze że nie uwzględniono smętka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.