Skocz do zawartości

Teścik

wicja1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Popatrzcie na wyniki tego testu.Pomijając powalającą przewagę Minelaba (sic!) zwraca uwagę różnica w wynikach Tejona czarnego" i szarego".Jednak Raned miał rację ?
Pozdrawiam,
wicja1.

http://www.staffsmetaldetectors.co.uk/depth_test.htm
Napisano
Nie martw się karpik najważniejsze moim zdaniem jest to żebyś sam był zadowolony. A testy każdy może sobie takie zrobić liczą się wyniki a nie testy.
Pozdro
Napisano
Na przykładzie linii modelowej Tesoro widać, że te testy są raczej niewiele warte. Moje zastrzeżenia, tak na pierwszy rzut oka:
- Co to jest Silver uMax z sondą pajęczynką"? Jakaś domowa hybryda?
- Z jakiej racji ww. detektor wypada lepiej od Tejona, Vaquero i Ciboli? To chyba fizycznie niemożliwe
- I największy babol (w teście na 5-pensówkę): Tesoro Cibola ma aż o 2 cale gorszy wynik od Laser Trident 1. A przecież to jest ten sam detektor!
Napisano
Mnie zdruzgotały wyniki XLT i W'6000 (!!!).Ale za to czołówka trzyma się mocno :))))
Wygląda to troszkę dziwnie,fakt.
Pozdrawiam,
wicja1.
  • 2 weeks later...
Napisano
cześć. nie znam angielskiego więc przejrzałem tylko tabelkę, nie wiem czy te testy przeprowadzono w powietrzu czy na polu treningowym. inaczej wygląda air-test bo wiesz czym machasz przed cewką a inaczej test na polu gdzie nie wiesz co i na jakiej głębokości zalega [musisz sam ocenić atrakcyjność znaleziska]. chodzi mi o to że każdy wykrywacz na świecie ma swoją granice zasięgu i sygnały z tej granicy są niejasne, kopać czy nie kopać ?na mój gust to takie testy powinny być przeprowadzane po wyłączeniu wszelkiej dyskryminacji [ jak mistrzostwa to na maksa ]. w tabelce nie znalazłem wymiatacza wszech czasów [ moje osobiste zdanie] -GP -3500 extrim - szkoda.może zróbmy nasz polski test w terenie, np. na 23 zlocie miłośników eksploracji w nysie.prizm 4 pozdrawia. ps.dzień bez kopania to dzień zmarnowany.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie