markoniec Napisano 6 Marzec 2007 Autor Napisano 6 Marzec 2007 Witam,Proszę o pomoc w identyfikacji. Nawet nie wiem jak to nazwać. Górna część z krzyżem zdejmowana, zostaje tylko podstawa z emalią. Średnica podstawy 23 milimetry.
general1006 Napisano 6 Marzec 2007 Napisano 6 Marzec 2007 niestety nie jest to bączek SA tylko NSDAP. Podobnie jak czapka przedstawiona na foto wyżej. Chłopaki z SA zamiast baczka mieli guzik
markoniec Napisano 6 Marzec 2007 Autor Napisano 6 Marzec 2007 Witam,Proszę o pomoc w identyfikacji. Nawet nie wiem jak to nazwać. Górna część z krzyżem zdejmowana, zostaje tylko podstawa z emalią. Średnica podstawy 23 milimetry.
markoniec Napisano 6 Marzec 2007 Autor Napisano 6 Marzec 2007 Wąsy mocujące wykonane z jednego kawałka blaszki. Krótkie trzymają całość, długie do wpinania. Nie wiem czy na mundur czy nakrycie głowy. Może partyjne?Dziękuję i pozdrawiam, Marek.
markoniec Napisano 7 Marzec 2007 Autor Napisano 7 Marzec 2007 Dziękuję za piękne fotki, kapusta tez była ale rok wcześniej. Niestety tylko połowa. ALe może wyrośnie kiedyś cała to będzie komplet. Nie wiedziałem że tak to nosili. Jeszcze raz dziękuję, Marek.
Pytanie
markoniec
Witam,
Proszę o pomoc w identyfikacji. Nawet nie wiem jak to nazwać. Górna część z krzyżem zdejmowana, zostaje tylko podstawa z emalią. Średnica podstawy 23 milimetry.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.