soli Napisano 15 Marzec 2007 Autor Share Napisano 15 Marzec 2007 Cześć Leszekdzięki za zgłoszenie, do zobaczenia na rekonstrukcji tak jak rozmawialiśmy będziecie w składzie od 5 do 8 po stronie Niemieckiej. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave1976 Napisano 15 Marzec 2007 Share Napisano 15 Marzec 2007 Łukasz specjalnie dla Twojej imprezy przesunąłem wycieczkę do Budapesztu na czerwiec. Tak jak mówiłem na giełdzie, melduję się w Sanoku z całą grupą. Pozdrowienia dla Wallonien z Rzeszowa. Walczyć z wami ramię w ramię to zaszczyt. A co do czepialstwa - masz rację Leszku to takie Polskie czekać na czyjś błąd i móc błysnąć i go wytknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 16 Marzec 2007 Autor Share Napisano 16 Marzec 2007 Cześć Dawid. Bardzo się ciesze że będziecie wszyscy a więc do rekonstrukcji.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 DZIEKI DAWID ZA UZNANIE!!!!JAK ZAWSZE WYTNIEMY CZERWONYCH W PIEŃ HEHEH!!!!!!!TWOJ KRZYZ W BERLINIE NIE ZGINIE NO I OCZYWISCIE AWANS NA ROTTENFUHRERA HEHEH.MOZE NIE MAMY JESZCZE DOSWIADCZENIA W ORG.IMPREZ BO ZAWSZE LICZYLISMY ZE KTOS TO LEPIEJ ZROBI ALE WYPOSAZENI JESTESMY NA FULL I NARAZIE TO WYSTARCZY -TYLKO ZEBY INNI SIE TAK STARALI.NAPEWNO ZROBIMY COS RAZEM W RZESZOWIE ALE PO CICHU BO OSTATNI NASZ PATENT PODPITOLILI NAM KOLEDZY HEHEHEHEH.POZDRAWIAMY BARDZO SERDECZNIE GRUPE GRH WIKING TORUŃ!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 Kolega się nie wczuwa za bardzo w rolę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 Hm, post kolegi leona mocno chyba wyjaśnił charakter imprezy, chociaż chciałbym się mylić. Na wszelki wypadek Czerwoni zostaną chyba w domu. W razie czego wytniecie ich sobie... z papieru, w zastępstwie prawdziwych.Bo jako worek treningowy dla ekstremistów służyć nie zamierzamy. Marcin Mielczarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loczek Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 Prosze Organizatora o ustosunkowanie sie do wypowiedzi Loen Wallonien bo jego postawa mówiąc krótko, znowu robi smród dla środowiska rekonstruktorów.Loczek - Paweł Fedorow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 Ja już się nie dziwię, że takie idywidua są wśród polskich rekonstruktorów. Nawet na Bzurze się zdarzali, na szczęście koledzy z AA7, Grolmana, Pomeranii i zaprzyjaźnionych grup umieli takich spacyfikować. Tak czy siak - takie słowa, takie zachowanie to jest skandal i organizator jak nie chce zaistnieć jednorazowo powinien cos z tym zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 Wypowiedź kol. Meleskula można przyjąć za stanowisko Czerwonych", choć z jedną róznicą - chyba" można usunąć...Błażej Nikiel-WroczyńskiDow. Sekcji RadzieckiejSRH Wrzesień 39 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 Takie wypowiedzi na forum rekonstrukcyjnym to jakieś przykre nieporozumienie ; oBo to że sam bym czerwonych (takich prawdziwych) raczej nie dotknal kijem przez szmate to jedno, ale tego typu wynurzenia w kwestii rekonstrukcji gdzie nie ma czerwonych, zielonych, brunatnych itp świadczą że autor albo nie wie co pisze, albo ma marne poczucie humoru albo ma POWAŻNY problem, jednak ja mam nadzieje że to któreś z dwóch pierwszych...(chociaż ten berlin moją nadzieję nieco zmniejsza no ale...)Bo jak chcecie coś wycinać to tak jak Marcin powiedział - z papieru, w jakiejś poradni i pod okiem terapeuty ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 19 Marzec 2007 Autor Share Napisano 19 Marzec 2007 Witam wszystkichJa jako jeden z organizatorów rekonstrukcji moge tylko ubolewać że taka wypowiedz miała miejsce na forum założonym przezemnie ale ja nie mogę odpowiadać za wypowiedzi innych , kolege leona znam osobiście i wiem że napewno był to tylko głupi żart oczym świadczą te HEHE.A ze strony organizatorów rekonstrukcji mogę zapewnić że będzie miła atmosfera dla wszystkich iałych i czarnych".Prosze o kontakt telefoniczny lub meilowy kolege leona i Dowódce Sekcji RadzieckiejSRH Wrzesień 39Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 witamw imieniu GRH Wiking z Torunia informuję, że zdecydowanie odżegnujemy sie od tego typu zachowań jak i nienawistnych pokrzykiwań pisanych z włączonym caps lockiem.www.wiking.org.plpozdrawiam sturmann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 19 Marzec 2007 Autor Share Napisano 19 Marzec 2007 Z wrażenia zapomniałem podać namiarysoli1@op.pllub695153106Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 wallonien - troche przesadziłes. po pierwsze mógłbyć pisać z wyłączonym caps lockiem po drugie chyba ten żart troche Ci nie wyszedł.Następnym razem pomyśl zanim coś napiszesz, bo taki post moze tobie nie zaszkodzi - zmienisz nick i mozesz sobie dalej bluzgać i posać takie brednie i wtedy cała nawała przechodzi na organizatorów. Z tego co wiem i widze po tym co piszą na tym forum podeszli profesjonalnie do organizacji tej rekonstrukcji. Wszystko było spokojnie wystarczy jeden post i wszystko jest spieprzone, miejmy nadzieje że wszystko rozejdzie sie po kościach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 SERDECZNIE WITAM!!!!!!PRZYKRO MI ZE SŁOWA SKIEROWANE DO KOLEGI DAWIDA ZOSTAŁY WZIETE NA POWAZNIE.CHCE WYJASNIC ZE SA TO TYLKO GLUPIE FRAGMENTY ROZMOW KTORE NAS UBAWIŁY NA JEDNEJ Z GIEŁD STAROCI WYPOWIEDZIANE PRZEZ JEDNEGO WARIATA I KTORE CZESTO CYTUJEMY.JESTESMY GRUPA REK.W KTOREJ NIE MA MIEJSCA NA POLITYKE I UPRZEDZENIA WIEC PROSZE NAM TEGO NIE WMAWIAC NA PODSTAWIE GŁUPICH ZARTOW Z NASZEJ STRONY.I JESZCZE JEDNO NIE MA U NAS LUDZI WCZUWAJACYCH SIE W ROLE NIE MA DEGRELLI I BOHATERÓW TYPU RAMBO.OWSZEM TRZYMAJA SIE NAS CZASAMI GŁUPIE DOWCIPY ALE TO WSZYSTKO A DO EKSTREMISTOW PROSZE NAS NIE POROWNYWAC.MAM NADZIEJE ZE KIEDYS KOLEDZY DOCENIA NASZ WKLAD W REKONSTRUKCJE I ZE WYJASNIMY KIEDYS SOBIE TEGO TYPU KWASY.TOWARZYSZU IWAN BARDZO PRZEPRASZAMY WASZA EKIPE I WSZYSTKICH REKONSTRUKTORÓW ZAPEWNIAM JESZCZE RAZ ZE TO TYLKO GLUPI ZART.PISZE Z WLACZONYM CAPS LOCKIEM-MAM PROBLEMY Z OCZAMI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
storm007 Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 kol. Leon Walonien, jesli masz problem ze wzrokiem to albo okulista pomoze albo powiekszenie tekstu w przegladarce za pomoca Ctrl +" dowolnie mozesz powiekszac... Taki tekst pisany samymi wielkimi literami zle sie czyta i nie jest w dobrym tonie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 Myślisz że jesteś fajny? Wyłącz caps lock... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 19 Marzec 2007 Share Napisano 19 Marzec 2007 jak wyżej, najpierw zapomnij, że istnieje przycisk CAPS..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 20 Marzec 2007 Autor Share Napisano 20 Marzec 2007 Witam wszystkich. Mam nadzieje że przeprosiny kolegi leona zostały przyjęte przez wszystkich i będziemy mogli zorganizować wspólnie rekonstrukcje. Jeszcze raz wszystkich zapraszam na rekonstrukcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave1976 Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 WitamChciałbym napisać że nasz grupa Wiking z Mielca bierze udział w rekonstrukcjach organizowanych w płd Polsce od maja ubiegłego roku. Grupa Wallonien ma dłuższy staż, niemniej na każdej imprezie na jakiej byliśmy byli i Oni. Znamy już Leszka i jego oddział i mogę z całą pewnością stwierdzić, żę na żadnej imprezie nie zauważyłem jakichkolwiek incydentów związanych z przynależnością wojskową (do strony wojującej) wśród uczestników. Braliśmy udział w potyczkach z Armią Czerwoną, z rekonstruktorami odwarzającymi oddziały AK i nigdy nie stwierdziłem w zachowaniu Leszka jakichkolwiek oznak lekceważenia kogokolwiek. Przypisywanie mu poglądów skrajnych na podstawie jednego żartu (być może niezrozumiałego dla osób które nie widziały wspomnianej systuacji na giełdzie) uważam za przesadne. Niemniej zgadzam sie z powszechną opinią, że forum jest miejscem na którym należy starannie dobierać żarty żeby nikogo nie urazić. W końcu wszystkim rekonstruktorom zależy na tym samym -realizować swoją pasję i ukazywać widowni żywe lekcje historii bez jakichkolwiek uprzedzeń i chorego" zaangażowania.Pozdrawiam wszystkich rekonstruktorów realizujących swoje hobby w imieniu Grupy WIKING Mielec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 leon wallonien otrzymujesz ostrzeżenie za pisanie wersalikami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 Na publicznych forach nie wpisuje się prywatnych żartów skierowanych do małej grupy osób, tym bardziej, że żart ów dotyczy sfery raczej delikatnej w naszym kraju.Ile lat ma Kolega Leon ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 Witam!Kolego Stadler-zgadzam sie było to głupie z mojej strony. Jeszcze raz przepraszam!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Canaris Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 Oczywiście stanowisko mojej grupy zostało przedstawione przez kolegę Iwana oraz Melescula, aczkolwiek pozwolę dodać sobie swoje trzy grosze. W rekonstrukcji historycznej siedzę już 2 lata. Czytam to forum regularnie, ale dopiero teraz postanowiłem wypowiedzieć się chyba pierwszy raz w życiu. Jest mi bardzo przykro że zaistniała taka sytuacja. Jestem rekonstruktorem WH ale tym razem chciałem pojechać z kolegami z grupy jako żołnierz radziecki (Tłumacząc na język leona: czerwonym"). I co? Pojadę po to by dostać bagnet między żebra? Kolbą w ryj od rasowego SS-mana, któremu palema odbije i erwy" go poniosą, lub będą trzymać głupie żarty"? Jestem zdruzgotany że tak trudne zadanie jak rekonstrukcja SS przypadła człowiekowi tak nieodpowiedzialnemu jak kolega Leon, a wnioskuję to poprostu po jego postach. I co Leonie? Gdy spotkamy się w Sanoku, też Cię będą trzymać głupie żarty i dostanę od Ciebie powiedzmy z kolby, tak mocno że zapamiętam tylko białe runy na kołnierzu Twojego munduru? Będziesz tym SS-manem który ratuje ordycką" rasę przeciwko czerwonej zarazie?Nie będę tutaj pisał o moralności rekonstruktora i jak bardzo trzeba uważać rekonstruując niemieckie NKWD. Zastanawia mnie tylko dlaczego jakoś kolegom z Pomerani 45 nigdy nie wymsknęły się takie teksty. Sam mogę odpowiedzieć sobie na to pytanie: Poniewż to się nazywa profesjonalizm i prawidłowe podejście do swojej pracy. Dlatego chylę przed Nimi czoła! Zastrzegacie się że nie jesteście ekstremistami, że ideologia to nie wasza działka... ale co? Jaką mam pewność że jak pojadę teraz do Sanoka to wyjadę z niego cały i zdrowy? Czego oczekujecie odemnie drodzy koledzy gdy stanę na przeciw Was, widząc kolegę Leona z Wami? Jak mogę Wam zaufać po tym incydencie, bo przecież jedziemy się wszyscy dobrze bawić, a nie bać o własną skórę.Jest mi bardzo przykro, ale muszę powiedzieć rzecz następującą:Boję się jechać na tę rekonstrukcję". Poprostu się boję.A boję się dlatego że nie wiem czego mogę się po Was spodziewać.Nie wiem czy pojedziemy do Sanoka. Oddałem swój głos dowódcy i podporządkuję się reszcie grupy, ale cienko to widzę. Najgorsze jest to że nawet nie zdąrzyliśmy się zobaczyć na oczy a już są między nami takie spory.Mój post był ostry? Był, i ja sobie z tego świetnie zdaję sprawę. Jeśli ktoś poczuł się urażony, niech przyjmie moje przeprosiny. Obrażać nikogo nie chciałem. Niestety jednak, rekonstrukcja, szczególnie Waffen SS zmusza do szczególnego dbania o każdy przecinek w swojej wypowiedzi. Życzyłbym sobie i Wam żeby każdy przejaw ideologii w polskiej rekonstrukcji był tłumiony postami 3x ostrejszymi od tego. A ten kto się zapomniał" musi sobie uświadomić że zezwalać na takie żarciki" nie będziemy. Nawet jeśli będzie go to kosztowało zrezygnowaniem z wyjazdu na imprezę" lub odejściem ze środowiska rekonstrukcyjnego. To tyle z mojej stronyPozdrawiamOberschutze GohanStowarzyszenie Rekonstrukcji HistorycznejWrześień 39" - Sekcja Gebirgsjager WH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 Witam . Canaris nie masz się czego obawiać w szeregach Armi Czerwonej będzie też NKWD , a ono dobrze i szybko radziło sobie z SS - jeżeli dostał się do niewoli. To oczywiście żart no ale zawsze nas problem można popatrzeć z drugiej strony . Troche pozytywnego myślenia . Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.