Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tylko 11 osób zginęło?Za mało?
Gdyby zginęło z tysiąc,to może jakiś łaskawca zrobił by im obwodnicę.A tak? Nie warto.
Czekajcie,aż tir trzepnie w busa z dzieciakami jadącymi do szkoły.Będziecie sie tu roztkliwiać nad torfem.

Gdzie były przejścia podziemne,kładki dla pieszych itp. przez ostatnie kilkanaście lat?
Były tam gdzie polskie pieniądze.
W nirwanie.
Teraz jak Unia wykłada kasę,to wydaje się ,że to takie hop-siup.
Na nic forsy nie było,nic się w Polsce nie budowało.To ledwie kilka lat wstecz.Juz zapomnieliście?
Nie licząc oczywiście banków,stacji benzynowych i supermarketów.

Możemy tak bez końca.Proponuję zakończyć ten temat bo zaczyna być nużący.
  • Odpowiedzi 153
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Po prostu Augustów nie odbiega średnią od innych miast. Ba, nawet od mojej miejscowości (3 tys. mieszkańców), choć jest 10-razy mniejsza. Więc wysuwanie tego argumentu za obwodnicą jest pomyłką.
Napisano
A ja Wam powiem tyle, że na Sląsku przez sam środek wzgórza z zabytkowymi schronami polskimi ma przebiegać autostrada A1. I co robić ? Burzyć czy nie ? Wg mnie taka sama sytuacja jest w Rospudzie. Tu i tam coś unikalnego co warto chronić. Tu zabytki a tam przyroda a droga jak to droga zawsze może mieć kilka zakrętów więcej.

Pozdrawiam
d007
Napisano
Ech... najgorsze jest to, że większość informacji ludzie czerpią z telewizji...

wpuszczą buldożery" - nie, nie wpuszczą buldożerów. Nie da się układać przęseł z helikoptera, ale można z tymczasowego pomostu budowanego bez użycia buldożerów...

To drobiazg, tego jest masa.

A Unijne pieniądze... jeszcze nikt nie powiedział, że Unijne pieniądze na tą inwestycję będą.

Nic to, trzeba zaczekać i zobaczyć co będzie. A będzie pewnie to, że ETS wstrzyma inwestycję, dwa lata sprawa będzie rozważana, a potem zostanie wznowiona po tym samym śladzie co teraz, bo innego wariantu po prostu nie ma.

Pozdrawiam
Krzysiek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie