danieloff Napisano 28 Październik 2003 Autor Napisano 28 Październik 2003 W nawiązaniu do ciekawego wątku dotyczącego klamer carskich, proponuję pochwalić się swoimi zbiorami. Szanowni państwo, jakie klamry udało Wam się wykopać, albo posiadacie w swoich magazynach? Z niecierpliwością czekam na aporty" i zdjęcia:-)Daniel
słomek von hammerstein Napisano 25 Lipiec 2007 Napisano 25 Lipiec 2007 co myslicie o tych stalówkach z wykopu?
słomek von hammerstein Napisano 25 Lipiec 2007 Napisano 25 Lipiec 2007 LW i marynarka ZSRR II wojenna ma ktos taką? ktos zna sie na radzieckich klamrach ? jeszcze nie spotkałem w czyjejś kolekcji takiej klamry pochwalcie sie jak macie
słomek von hammerstein Napisano 25 Lipiec 2007 Napisano 25 Lipiec 2007 jeszcze raz najładniejsza z moich szrotów SS
słomek von hammerstein Napisano 25 Lipiec 2007 Napisano 25 Lipiec 2007 i piekna pruska w pełni mosiądz ;] jak ja znalazłem tak ja trzymam w gablotce nic nie czysciłem no moze palcami po wykopaniu :P
miro5671 Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 A oto rodzynek,ktory wydrapalem z ziemi...
Gandalf de Grey Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 Salve,No coz - jestem rowniez ciekawy i innych klamerek. Co jakis czas prosze jednak o zagladanie do tematu Rosji carskiej jako ,ze w niej sie bardziej lubuje.Co do ostatniego obrazka - wydaje mi sie, ze to jest typowy ersatz - jak juz nie mieli na skladzie to robili takie aby szybciej... podobnie jak z bagnetami. Wiec nie koniecznie dla legionow. Poza tym widzialem zdjecia legionistow z klamrami autsrijackimi.PozdrawiamGandalf de Grey
Gość Napisano 30 Październik 2003 Napisano 30 Październik 2003 Witam !Do Gandalf de Grey - ta klamra ( o której Piszesz że podobno jest austryjacka pre I wś ) , to chyba jest austryjacka oficerska z I wś. Podobne były oficerskie Legionów, z tym że z orłem zamiast liter i były one właśnie wzorowane na austryjackich I WŚ.Pozdrawiamgrzesiek
danieloff Napisano 29 Październik 2003 Autor Napisano 29 Październik 2003 Gandalf, zgadzam się z tobą, ale ersatze były raczej druciane" (ramówki). Na fotce powyżej masz podobną klamrę z nałożonym legionowym orzełkiem. Nie upieram się przy swoim stanowisku, ale moja klamra jest zbyt solidna jak na ersatz, mosiężna. Ale to tylko przypuszczenia.Pzdr.Danielps-nie zapomimy o temacie Rosji carskiej, zapewniam...
Red alf Napisano 30 Październik 2003 Napisano 30 Październik 2003 Witam To moze taka jeszcze bo nie ma:)Cynk sie sypie i stan podły:(, ale chociaz wiem ze orginał.Pozdrawiam
samsonow Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 ostatni traf na tannenbergu, i nawet nie starta. starszy wzor artylerii
pol Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 Ja niestety jeszcze żadnej nie wykopałem , ale mój sąsiad posiada SS alu , niestety cały przód przeszedł defaszyzację.Jak będe mógł to podeślę skany.pozdro pol
danieloff Napisano 29 Październik 2003 Autor Napisano 29 Październik 2003 i jeszcze dwie - na górze: austria (wykop), dolna: niemiecka policyjna (stalówka, wykop)
CONRADO Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 Jeszcze takiej nie pokazaliscie-ostatnio wpadla mi klamerka RLB.
bjar_1 Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 A oto ta moja stalówka - Luftwaffe. Wydaje mi się ,że w zajebistym jak na stalówkę stanie...
Frozzer Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 ok mam cyfrowke wiec robie zdjecia, oto moja klamra pierwszowojenna, plus scyzoryk, zdjecie takie, gdyz jest to czesc mojej gablotki, reszte zdjec zrobilem juz na papierowym tle :)
Frozzer Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 deutchre ritten kreutz czy jakos tak, po prostu czerwony krzyz niemiecki :)
Domino(*) Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 Zarąbista skrzynia:)))Dzięki Frozzer:)))Pzdr
Pytanie
danieloff
Daniel
136 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.