okejos Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 a ktotam tak stuka i puka w pancerz ???? aaaa. to jakiś polaczek z urem :D
a.korbaczewski Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 karbowana blaszka jest ok. co widać na foto z linku powyżej
herrmateuss Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Skąd wzieliście podwozie( czy to orginał czy jakies skopiowane/z innego sprzetu)Macie jakies zdjecia ze stopniowej rekonstrukcji.Pozdrawiam
balans Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Podwozie wygląda na sowieckie T-70. Mam rację?balans
tokaan Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 Panowie.Pełen szacunek...Naprawdę podziwiam za zaangażowanie i chęci...Czekam na już ukomletowaną II.Kozak88 i Okejos - tak trzymać - trochę humoru zawsze miło widziane :))
Kiler Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 Witam!Moze warto byloby dorobic z przodu haki holowinicze. Czy oslona wizjera kierowcy nie jest ze zbyt cienkiej blachy, bo na pierszym zdjeciu gorna wyglada na pogieta?Pozatym proponuje aby sprzet ze Skarzyska i Warszawy oddac chlopakom, bo widac ze maja zaciecie i umiejetnosci by odpowiednio go wyremontowac i zabezpieczyc przed postepujacym rozpadem.
guderian Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 Witam !!Jest piekny (przynajmniej dla mnie),ale nie znam sie na tymtak dobrze jak inni na tym forum...Naprawde majty mam w kolanach !!!!!Pozdrowienia i byle tak dalej
okejos Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 panowie haki bedą. tak samo rynna na antene i antena. mysle ze marzec -kwiecien to juz bedziena zicher zrobione.pamietajcie ze najdłużej robi sie wykonczeniówke
okejos Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 osłona wizjera jest z efektem pogrubienia... wyszła tak dziwnie na fotkach bo.... jest jak w orginale ruchoma mozna ja od srodka rozszerzyc podczas normalnej jazdy i zwezic podczas walki. widocznie nierówno opadła i takie daje wrazenie pogietej
lagisz Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 Kawał świetnej roboty!! Gratulacje za zacięcie i talent!! Czyli jednak da sie cos w tym kraju zrobić i na dodatek porządnie tyle ze przez prywatna osobę!! Wielkie gratulacje dla twórców za pz II jak i za projekt 7tp. To podwozie jest świetną podstawa do budowy no no jeszcze kilka takich a na Bzurze szara stal rozjedzie nasza obronę. a nawet i jakiś Wespe by mógł powstać do innych rekonstrukcji:-D
dominiczeq Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 Witam. Apeluję do twórców PROJEKTU 7TP o jak najszybsze wyemitowanie cegiełek", o których była mowa w programie Było, nie minęło". Wszyscy widzimy, że jednak to nie jest projekt s-f... A że realny to wymaga kasy i WIARA powinna się dołożyć. Imienne cegiełki" - kupuję od razu dla siebie i żony :) Pozdrowienia.
PATRON Napisano 15 Luty 2007 Autor Napisano 15 Luty 2007 witam ,w kwestii cegiełek imiennych będą już niedługo ( PR$OJEKT 7TP) jednak wszystko musi sie rozegrać zgodnie z literą prawa , a to wymaga pewnych ruchów które są w trakcie załatwiania.PATRON
okejos Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 DOPÓKI ktos nie zaczyna czegos robic to nie zdaje sobie sprawy jakie to sa potezne koszty.. powiem ze projekt panzer II pochłonał juz dziesiątki tys zł. a jak widać jeszcze nie koniec.a tu było łatwiej była wanna z ukałdem jezdnym i silnikiem
73pp Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 Macie racje Panowie były blachy karbowane na błotnikach, zwracam honor i chyle czołe :-) Pozdrawiam
ładziak111 Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 a może przeznaczać 2 zł od każdego sprzedanego numeru Odkrywcy , to chyba nie dużo .
michal7589 Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 Tak sobie porównuje drugie zdjęcie wstawione przez PATRONA i to wystawione przez a.korbaczewskiego i widze że chłopaki stanęli na wysokości zadania!Co do cegiełek to chętnie się dorzucę bo takie inicjatywy trzeba wspierać.Nigdy nie brałem udziału w żadnej rekonstrukcji ale czy każdy rekonstruktor maści wszelakiej przy udziale w inscenizacji mógłby wpłacić swój grosz na cel budowy 7TP lub innego realizowanego projektu?Przecież nie muszą być to wielkie pieniądze każdy grosz chyba się liczy choć koszty ogromne!
wars98 Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 Witam!Okejos. Mam pytanie w jakim programie robiliście te rzuty do projektu?
Kloss Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 Dla mnie SUPER!Patron skąd wziąśc takie podwozie może byc w takim samym stanie??? To Hotchkiss? napisz na priva..
PATRON Napisano 17 Luty 2007 Autor Napisano 17 Luty 2007 Witam,Kloss - na pytanie skąd wziąć takie podwozie niestety nie odpowie ci -przepraszamKloss - tak to HotchkissI najważniejsze o czym zapomnialem:zdjęcia które tutaj zamieściłem zostały umieszczone dzięki uprzejmości Pani WIOLI BIER - bardzo dziękuję i przerpaszam za pominięcie w pierwszym poście.PATRON
kopijnik2 Napisano 17 Luty 2007 Napisano 17 Luty 2007 popatrzyłem po pozostałych pracach warsztatu" - Patronie przekaż ekipie Ukłony od jednego z czytelników...
leszek01 Napisano 17 Luty 2007 Napisano 17 Luty 2007 Panowie dzięki za to co robicie. Czapki z głów. Nareszcie jest ktoś co robi, a nie mówi. Pozdrawiam Leszek.
krymek13 Napisano 17 Luty 2007 Napisano 17 Luty 2007 Witam slowa uznania dla wszystkich przy obu projektach popieram cegiełki i jak będą to się dołorze. Pozdrawiam
okejos Napisano 17 Luty 2007 Napisano 17 Luty 2007 Warsie projekt robił nam kolega który pracuje w Wojskowym biurze technicznym i tym sie zajmuje . robł to chyba na Cad'zie ale nie jestem pewien
PATRON Napisano 17 Luty 2007 Autor Napisano 17 Luty 2007 np CATIA Wars98...i nie pomyl z KATIUSZĄ .Pzdr PATRON
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.