pretorian(L) Napisano 12 Luty 2007 Autor Napisano 12 Luty 2007 Witam.Mam możliwość kupna za rozsądną cene Fisher'a CZ 3d.Zainteresował mnie rówmnież Cortes.Moje pyt.Który waszym zdaniem jest lepszy na kolor?
VanWorden Napisano 12 Luty 2007 Napisano 12 Luty 2007 Witam!Z tych dwóch wybrałbym Fishera 3D. PozdrawiamVW
Raned Napisano 12 Luty 2007 Napisano 12 Luty 2007 Aby doradzać to trzeba dogłębnie znać jeden i drugi, a tutaj niestety VW doradza na temat wykrywaczy, których nie zna lub zna tylko teoretycznie. Osobiście miałem i znam dobrze Fishery CZ6 i CZ5 (CZ3 jest bardzo podobny)i dogłębnie Cortesa stąd muszę stanowczo zaprotestować przeciwko uprawiania takich praktyk.
pretorian(L) Napisano 12 Luty 2007 Autor Napisano 12 Luty 2007 To już niczego nie wiem.przyznaje od paru miesięcy próbuje odnaleść"najleprzy sprzęt na kolor i na mój styl chodzenia,a jedyne co sie dowiedziałem,że nikt niema racji.Każdy wytyka błędy drugiej osobie.I jak tu coś dla siebie znaleść??!!Najlepiej to jakbym kupił wszystkie i sam przetestował.Jednak postaram sie wyciągnąć lekcje z odpowiedzi i coś wybrać.Dziękuja za pomoc i pozdrawiam.
PUMA1 Napisano 12 Luty 2007 Napisano 12 Luty 2007 Wymieniony kolega chyba miał wszystkie wykrywacze i pracował na nich około roku . Z tego wynika na forum.
pretorian(L) Napisano 12 Luty 2007 Autor Napisano 12 Luty 2007 Niechodziło mi konkretną osobe Szanuje wszystkich którzy bezinteresownie próbują pomóc w wyborze wykrywki.Jednak praktycznie każde porównywanie sprzętu kończy sie wytykaniem wszystkiego.PO CO ??!!
pretorian(L) Napisano 12 Luty 2007 Autor Napisano 12 Luty 2007 Ps.Wolałbym,żeby wytykano zalety sprzętu anie wady osoby doradzającej
PUMA1 Napisano 12 Luty 2007 Napisano 12 Luty 2007 Ja jestem za tym aby wypowiadali się za forum posiadacze wymienionych wykrywaczy a nie osoby które np. widziały sprzet w akcji lub testowały go przez kilka dni .
karpik Napisano 12 Luty 2007 Napisano 12 Luty 2007 Do Pretorian. Dzieje się tak, ponieważ wielu dystrybutorów sprzętu udziela się na tym forum. A zgody między nimi przeważnie nie ma. Pozdrawiam.
karpik Napisano 12 Luty 2007 Napisano 12 Luty 2007 Również nie mam na myśli konkretnych osób. Wiem, że pan VW i Pan Denar polecają wykrywacze z górnej półki(najlepsze).
PUMA1 Napisano 12 Luty 2007 Napisano 12 Luty 2007 Cześc Krpik.A jak myślisz kto ma dostęp do wykrywaczy z górnej półki(najlepsze).Bo ja raczej się domyslam i ty napewno też.
PUMA1 Napisano 12 Luty 2007 Napisano 12 Luty 2007 Cześc Karpik.A jak myślisz kto ma dostęp do wykrywaczy z górnej półki(najlepsze).Bo ja raczej się domyslam i ty napewno też.
karpik Napisano 12 Luty 2007 Napisano 12 Luty 2007 Najlepsi. Czytałem testy wykrywek przeprowadzane przez Pana VW. Wydają się przyjazne dla człowieka i rzetelne. Gdyby można było sprawdzić w terenie przed zakupem z jakimś przedstawicielem handlowym:)Słuszałem, że jedna firma ma takie zamiary.Pozdrawiam.
VanWorden Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 Witam!Z całym szacunkiem Denar ale nie ściemniaj;) Cortesa znam świetnie i tak samo dobrze znam serię CZ Fisherów. Nie jestem dilerem sprzetu tak jak Ty, więc mogę sobie pozwolić na całkowicie obiektywne rady.. Napisałem o swoich odczuciach, ni mniej ni więcej. Wystarczy prześledzić moje posty, choćby na tym forum, żeby zobaczyć jak bardzo doceniam Tesoro, ale to nie znaczy, że inne są złe. Fisher CZ 3D to optymalny model serii CZ i jak dla mnie absolutny lodołamacz monetkowy. Ty możesz mieć inne zdanie, ale nie pij do mojego doświadczenia bo się zwyczajnie ośmieszasz. Testowałem Tesoro w czasach kiedy Ty nie byłeś świadomy istnienia tej marki. Powtarzam - napisałem co JA bym wybrał z tych dwóch wykrywaczy. Tylko tyle. I jeszcze jedno: ja nie polecam wykrywaczy z górnej półki" chyba, że za takie uznamy Tesoro Cibolę, Rutusa Solarisa czy Garreta ACE. Proszę o rzetelność w wypowiedziach.PozdrawiamVW
Raned Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 Panie VszechWiedzący - styczność z CZ6 miałem już w 1991 roku kiedy przymierzałem się do jego kupna, a nabyłem w 1992 lub 1993. Miałem z nim wiele problemów i w miejscach zaśmieconych przez człowieka znajdowałem masy gwoździ i raczej niewiele dobrego, a były to czasy kiedy monety wyciągało się dziesiątkami. Myślałem wtedy, że go okręcę wokół drzewa i szybko się go pozbyłem (uczciwie przyznam, że nie usiłowałem go dokładnie rozgrźć, bo na rynku były wykrywacze o wiele bardziej skuteczne). Ostatnio pracowałem tym wykrywaczem w 2005 i znalazłem nim nawet nieśmiertelnik, ale w porównaniu ze współcześnie produkowanymi wykrywaczami jest to tylko ciekawostka historyczna. CZ-3D został wyprodukowany w czasach wielkiego kryzysu u Fishera, kiedy został sprzedany First Texasowi i mimo, że mówi się w reklamie, że ma zwiększoną czułość na stare monety to z autopsji wiem, że jest to najprawdopodobniej dokładnie to samo tylko nazwane inaczej, nawet wygląd panelu jest identyczny.Nie sądzę abyś używał Cortesa nawet przez 2 godziny, inaczej nie pisał byś takich andronów; aby porównać oba wykrywacze należałoby obu poświęcić parę miesięcy na testy a następnie przeprowadzić analizę porównawczą. Takie porównanie zajęło by kilka do kilkunastu stron i nie da się tego zrobić w ograniczonym poście, a napisanie ja wybrałbym CZ3" bez uzasadnienia jest właśnie śmieszne.Cortesa używałem przez 3 lata (nigdy nie używam jednego wykrywacza w danym czasie) i był to jeden z najskuteczniejszych wykrywaczy jakie miałem. Jedyną przewagą jaką ma CZ 3D jest jakość wykonania, jak zwykle wysoka u dawnego Fishera.
VanWorden Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 Raned - Androny to wypisujesz właśnie Ty, skoro porównujesz CZ6 do CZ3D. Skoro coś ma te same literki przed numerem, to nie oznacza, że jest takim samym wykrywaczem. Radzę bardziej uważnie testować sprzęt a nie tylko sprawdzać je na plaży tuż przed sprzedażą;) A co do Cortesa, to miałem jeden z pierwszych egzemplarzy w UK i przez jakiś czas chodziłem z nim z przyjemnością.PozdrawiamVWP.S. sanczoto - bardzo słuszna uwaga, ale ja nie jestem sprzedawcą i odpowiedziałem jedynie na pytanie Pretoriana(L), który z tych dwóch JA bym wybrał. Ni mniej ni więcej.
PUMA1 Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 VanWorden .Nik na forum Cię nie zapytał czy jesteś dealerem więc ja pytam.Napisz czy jesteś dealerem czy nie.Jesli tak to jakiej firmy?Jesli nie to opisz jak to robisz ze miałeś chyba wszystkie wykrywacze i w jaki sposób masz do nich dostęp bo ludzie na forum az cię podziwiają ze masz lub miałeś wystkie wykrywacze ( chyba masz jeden tygodniowo)Ja osobiście mysle ze nie jesteś ale napisz na forum wszystkim to jest ciekawe jak to robisz ze na wszystkich wykrywaczach pracowałeś .Pozdrawiam. Wiesz ze ja no forum daje wielkie STOP dealerom.
beaviso Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 Sorry, PUMA, ale kto Ty jesteś - władca tego forum, że Ty dajesz wielkie stop dealerom"? VW nie musi się nikomu spowiadać kim jest, nie żebym był jakkolwiek z nim związany, ale nie lubię takich postów jak Twój ostatni.Dla mnie dealerzy są mile widziani, jeśli tylko mają coś rzeczowego do powiedzenia. Raned ma duże doświadczenie, bardzo duże, można garściami korzystać z jego rad. A że nie zawsze jest bezstronny... Od tego każdy ma własny rozum, aby to i owo podzielić przez dwa. Raned nie zauważa np., że VanWorden jest całkiem przychylny Tesoro i nie unika doradzania wyboru wykrywaczy tej marki :)A żeby było bardziej merytorycznie - zapytam Randeda, bo pewnie tu zawita jeszcze - czy Tesoro planuje wypuszczenie wykrywacza z powerem" Ciboli/Vaquero, a funkcjami Goldena (wielotonowość)? Krótko: Czy i kiedy Golden HOT?M.
PUMA1 Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 Beaviso nie jestem. Pytałem jak on to robi ze zmienia tyle wykrywek.I czy po tak szybkiej zmianie wykrywki wie wszystko na jej temat.Chyba nie .Pozdrawiam.
VanWorden Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 Witam!Spoko, ja nie mam problemów żeby o tym napisać i nie gniewam się na Pumę, ale zgadzam się z beaviso - diler, który potrafi coś wnieść do dyskusji, powinien być na forum mile widziany. Niestety, takich osób prawie nie ma w naszym kraju. Ze mną sprawa jest prozaiczna. Zajmuję się aktywnymi poszukiwaniami z użyciem wykrywaczy metali już ponad dwadzieścia lat. Sporo z tego czasu spędziłem za granicą i tam miałem okazję bardzo dobrze poznać najróżniejsze, faktycznie niemal wszystkie, wykrywacze. Zajmowałem się różnymi typami poszukiwań, w tym depozytami i większymi" rzeczami by wyspecjalizować się w kolorowej drobnicy. Namierzyłem kilka bardzo dobrych miejscówek i do tych konkretnych miejsc potrzebne mi były konkretne sprzęty, które poradzą sobie z danymi warunkami i znajdą właściwe cele. Testowałem więc dalej różne wykrywacze i robię to wciąż, jeśli tylko uda mi się dany model kupić lub od kogoś pożyczyć. Nigdy nie byłem dilerem ani nigdy nie sprzedałem z zyskiem żadnego wykrywacza, co nie oznacza, że nie zrobię tego w przyszłości. Moim zdaniem rynek w Polsce jest mocno zmonopolizowany i przydałoby się trochę świeżego powietrza:) Przez te wszystkie lata zdobyłem troszkę doświadczenia i przyszedł czas zeby się nim podzielić z tymi, którzy chcą słuchać. Moje rady są całkowicie bezinteresowne i staram się je dopasować do danego poszukiwacza. Moje odpowiedzi na pytanie jaki wykrywacz wybrać", były zawsze wydawane na podstawie trzech kryteriów: 1. Doświadczenia poszukiwacza. 2. Rodzajowi jego specjalizacji" w poszukiwaniach. 3. Budżetowi, który przeznacza na zakup sprzętu. W moich odpowiedziach na tym forum, czy np. na forum PS czy XLT polecałem detektory Bounty Huntera, Cscopa, Fishera, Garretta, Minelaba, Rutusa, Tesoro, Whitesa i innych, w zależności od powyższych kryteriów.Kompletnie nie interesuje mnie jakiej marki jest sprzęt, pod warunkiem żeby pasował do poszukiwacza. Nikogo nie zmuszam żeby mnie słuchał. Wykrywacze i poszukiwania to moja pasja i po prostu lubię o tym pisać i mówić. Ot taka szajba:))PozdrawiamVW
Raned Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 Ja akurat nie jestem dealerem a dystrybutorem, a to jest subtelna różnica. Manipulacje i kłamstwa na forach pochodzą najczęściej nie od dealerów" a ludzi, którzy za prezenty w postaci wykrywaczy głoszą chwałę jakiegość poszczególnego modelu. Nikt nie może mi zarzucić, że mam na jakimkolwiek forum jakiegoś swojego człowieka, bo nie mam. Na żadnym forum nie można już zabierać głosu, bo się jest natychmiast atakowanym albo przez konkurencję, albo przez klienta, który przecenił swoje możliwości, albo przez pseudo - ekspertów wyznających miłość do BH lub ekspertów z półrocznym doświadczeniem w polu np. z Ace250. Takich sytuacji nie ma na aforach zachodnich, ale ostatnio obserwuję forum ukraińskie i tam dopiero się manipuluje...Na jednym z forów zachodnich widziałem pogłoskę o planowanym Tejonie z wielotonowością, podczas gdy wszyscy oczekują raczej mariażu Cortesa z Tejonem. Ale to tylko pogłoski. Wiele firm ostatnio sparzyło się na przedwcześnie zapowiedzianych modelach jak np. Fisher F75, L'Adonis, Pulse Devil i in. Lepiej więc zachować powściągliwość.
pretorian(L) Napisano 15 Luty 2007 Autor Napisano 15 Luty 2007 To znaczy,że model 3D jest bardzo świeżym modelem i nikt Go jescze nie testował?
Piorek Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 Pretorian(L) niedawno i ja wybieralem dla siebie detektor, wybralem:http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=4930Teraz czekam na lepsza pogode zeby zaczac testy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.