osterode Napisano 15 Listopad 2005 Share Napisano 15 Listopad 2005 A oto odkrycie z szuflady kolegi(a ma dużo szuflad w domu).Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osterode Napisano 15 Listopad 2005 Share Napisano 15 Listopad 2005 Niestety brak jakichkolwiek bić i zaczep jest troszku nadłamany, ale klamerka jak dla mnie jest mint".Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 30 Kwiecień 2006 Share Napisano 30 Kwiecień 2006 Temat troszkę się zapomniał... czas go przypomnieć! Moje pierwsze klamry i od razu artyleria i grenadierska... Ale nie narzekam :] do tego 3 carskie zastępcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 30 Kwiecień 2006 Share Napisano 30 Kwiecień 2006 Ups... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 30 Kwiecień 2006 Share Napisano 30 Kwiecień 2006 i rewersy. Artyleria sygnowana 186 (186-i Piechotnyj Asłanduzskij połk, jak mniemam).I ponawiam pytanie Gandalfa o zdjęcie klamry z lancami.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskot5pu Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 sorki może nie na temat ale co to może być za skrót ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ded Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 Духовное Училищеможет Харьковское Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskot5pu Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 może coś to komuś rozjaśni że była znaleziona pod Łomżą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piorek Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Moja mosiezna klamerka saperow, fotka zaraz po wyjeciu z ziemi.Kopnol ktos taka? Szukam po necie informacji i jakos poza strona Deda nic nie moge znalesc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karampuczek Napisano 8 Luty 2008 Share Napisano 8 Luty 2008 Coto moze być za klamra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustaw_VW Napisano 8 Luty 2008 Share Napisano 8 Luty 2008 Masz na samym początku tego wątku, pierwsze zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luzik400 Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 Może ktoś rozszyfruje co to za klamra.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luzik400 Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 Druga strona trochę zdezelowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 na pewno jest to klamra szkolna gimnazjalna - najprawdopodobniej 10tego gimnazjum -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 Wtedy pomiędzy X a G byłyby pierwszy litera nazwy miejscowośći, prędzej to H.G,gimnazjum z miejscowośći na H. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 nie mówię że nie :) ale dla mnie to X rzymska co takiego jak tu -ale ..... http://www.pugoviza.ru/files2/images/cl_bt/gimn/b_cb107.jpg pewny nie jestem to co jestem pewny napisałem :) -że to klamra gimnazjalna :):) -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peres12 Napisano 6 Lipiec 2010 Share Napisano 6 Lipiec 2010 Na Lubelszczyźnie się trafiają te klamry Gim Chełm, ale lepiej jak by kolega napisał z jakiego jest rejonu, dla niedowiarków mogę przesłać parę zdjęć takich sztuk znajomego znalezionych w okolicy.Bo przypadkiem ileś tam sztuk H.G by nie wszyło:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario70 Napisano 16 Lipiec 2010 Share Napisano 16 Lipiec 2010 witam, czy możecie Panowie pomóc w identyfikacji tych artefaktów? carska rosja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 16 Lipiec 2010 Share Napisano 16 Lipiec 2010 Nie, Prusy, pagony 10 kompanii + odznaka strzelca MG + gwiazda gwardii z datą 1860, aczkolwiek takiej wersji odznaki strzelca MG nie widziałem i byłbym skłonnym kłócić o oryginalność, gdyby nie pozostałe przedmioty... Jeśli można bardzo proszę o podesłanie lepszych zdjęć wszystkich przedmiotów na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 16 Lipiec 2010 Share Napisano 16 Lipiec 2010 Tfu... nie 10 kompanii tylko ... no właśnie, reszta na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu8 Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 kilka moich carskich klamerek, część wykop większa część kupno lub wymiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiljan Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 szkoda jej prawda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 odświeżam stary wątek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 czy moderator był by łaskawy przenieść go na Nasze Odkrycia ? -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 wuala :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.