Skocz do zawartości
  • 0

Znaczek Rady Miejskiej?

Jacoby

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich.
Proszę o pomoc w identyfikacji znaczka-średnica 45 mm,rewers skorodowany(nie widać żadnych napisów).Landsberg (Warthe)jest ze względów oczywistych jasne.Niestety,pozostałe słowa nie figurują w żadnym ze znanych mi słowników.Dzięki z góry.Znaleziony na polu 10 km od Gorzowa Wlkp.
Pozdrawiam wszystkich eksploratorów.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dostałem ten znaczek wczoraj, jest bardzo podobny do znaczka kolegi Jacoby.Co to za znaczek , może ktoś wie ??
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam Darek

Napisano
Gratulacje, rzadki okaz odznaki starosty powiatowego i do tego jeszcze z obecnego Gorzowa Wielkopolskiego.
Kto w latach 1933-1945 pełnił te funkcję w Landsberg am Warthe?
Napisano
Ostatnio dowiedziałem się ciekawej rzeczy. Mianowicie mój rozmówca posiadał niemal identyczny znaczek twierdząc, że znaleziony został on (znaczek, nie rozmówca) wraz z resztkami tablicy rejestracyjnej.
Innymi słowy może to być znaczek przdłużający ważność rejestracji pojazdu - coś jak w krajach zachodnich naklejki na tablicach rejestracyjnych.
Napisano
Jacoby niechcial bys sprzedac lub zamienic tego znaczku niewiem co to jest ale interesujom mnie zeczy z landsbergu poniewaz sam pochodze z gorzowa pisz domnie na imeil marecki1340@wp.pl

pozdr
Napisano

Hejoo !

100% znaczek z rejestracji, podobno występował tylko na pojazdach cywilnych - wojskowe miały stemple - tak słyszałem...
...trafiły mi się z kilku miejscowości i w kilku wariantach (mniejsze - większe, czarny i czerwone), dziurka w środku służyła do mocowania na taki ołowiany pin - również opisany jak sam znaczek...

Pozdrawiam i kilka fotek wrzucam ;)

Napisano
Taaak,jak się z pracy zerwą wcześniej.....I maja dobrych znajomych,którzy kartę zegarową za nich odbijają....Ale o tym się nie powinno pisać
Napisano
Witam, odświeżam temat, zostało coś bliżej ustalone czy jest to od rejestracji samochodu cywilnego czy też odznaka lamdrata.
Dziś wpadła mi w ręce Landrat Des kreis Graudenz"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie