trzcina.marienburg Napisano 22 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2007 witam!ostatnio szperając po internecie znalazlem taką fotkę. Jeśli możecie coś o niej napisać to zachęcam. Prawdobodobnie jest to wojsko sowieckie i polskie ale pewnosci nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trzcina.marienburg Napisano 22 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2007 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bde2c26dfec99525.htmltroche wieksze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 niebieskie beretyduże ćwiczenia -Tarcza 7(?)po desancie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 tak mi się wydaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 z lat 30? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 70/80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trzcina.marienburg Napisano 22 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2007 fakt 30 to napewno nie. Mialo byc 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trzcina.marienburg Napisano 22 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2007 szczerze mowiac to ja sie nie znam, tak tylko przypuszczalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 Witam . Na fotce są T-55 więc raczej lata 50 lub 60 . Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 powiem tak:jak wół - ta antena to logo Tarczya te sprzęty pływające to chyba nie lata 50... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 prawdopodobnie Tarcza 76 - mundury wskazuja na lata siedemdziesiąte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 może masz historię Tarcz"?była na Rugii, i gdzie jeszcze? i ile ich było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 z lewej strony czolgu stoja nasi komandosi w czerwonych beretach na czołgu siedzą czarne berety ale moze i niebieskie chociaż oni chodzili także w uesach i to mi nie pasuje Ciekawostką są transportery opancerzone z lewej strony - nie są to nasze BWP (BMP w.g nowomowy) tylko jakies inne ktorych nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 nie mam - trzeba by poszukać po starych numerach Żołnierza Polskiego" zawsze tam zamieszczali reportaze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 BMD - bojewaja maszyna diesanta - pierwszy wariant. Przekonstruowany i odchudzony" o parę ton BWP. Zrzucany na spadochronach, czasem z załogą...Pozdrawiam - Szarubek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 Ad 01dalton - T55 od T56 różnił się tylko silnikiem i okładziną wewnętrzną pancerza - z wyglądu nie bylo prawie różnicy- stare serie miały osłony okularów na wiezy młodsze nie miały - w 1978 roku zaczęto wprowadzać T76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 pierwszy z prawej chyba stoi ruski diesantczyk w sapogach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 Parowóz - chyba miało być T-55 od T-54 ?;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 Ad kopijnik 2 - Tarcze tak jak inne manewry działy sie na wielu poligonach równocześnie ,ale tylko na jednym zwożono do kupy po parę kompani eprezentacyjnych " ratnich armii" dobrze ubranych i uzbrojonych i tam robiono sobie piękne zdjęcia i odwiedzały je osobistości .Pamięc mnie juz troche zawodzi ale te Tarcze działy się co 2 lata i chyba to była Tarcza 75 i Tarcza 77 - brałem w nich udział na poligonie drawskim w międzyczasie były także manewry ŚOW - chyba Jenot 76 i Szop 78 dziejace się na poligonach Wędrzyna i Karlikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 stary juz się robię Szarubek -skleroza ale jeszcze potrafie z pamieci wymienic nazwę silnika Wilgi" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 Przypadłość ta mnie też nie jest obca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 AJ 14 RA - nieprawdaż- wylatałem na niej 74 godziny w latach siedemdziesiątych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 Zaiste AI-14RA. Ostatnie Wilgi" dolatują kresu swych resursów. Niestety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.