2A Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 Wylazł na Tannebergu taki piękny czajowar i aż dziw bierze że wcześniej ich nie bywało...pozdrowienia (sygnał był niemożliwy)
topnik Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 Jest film nakręcony podczas burzenia pomnika Tannenberg
kocur Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 http://www.ucalgary.ca/HIST/tutor/imagemid/tannen.JPG??nic nie rozumiem ....
bjar_1 Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 No czego nie rozumiesz? Bitwa pod Grunwaldem :)
kocur Napisano 13 Marzec 2005 Napisano 13 Marzec 2005 no no - ale ja głupiutki kocur jestem ....a to co ? trzy nagie miecze ?pozdrawiam - bjar_1kocur
2A Napisano 17 Kwiecień 2005 Napisano 17 Kwiecień 2005 T-Berg is back? Spotkania dzisiaj, kulturalne rozmowy zamiast szukać przegadali pół dnia na szosie ;)Ot dla wspomożenia, dzisiejsza z trzech. Tylko klamerki, ale zawsze cholernie cieszą jak wychodzą po tylu latach.Niby nic ale jak ląduje na wierzchu..aż jej zrobiłem zdjęcie i odwrotnie bo tak też ładniepowodzeniaPS. Pozdrowienia dla Nidzicy i 35 sztuk ;)
pni Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 Wreszcie po obskoczeniu starych miejsc dotarłem do T. i musze powiedzieć, że teren porządnie skopany a i poraz pierwszy miałem przyjemonść spotkać jednego dnia aż czetery ekipy (po rejstracjach to z Olsztyna). Jak dla mnie i moich kolegów teren nie był zbyt łaskawy, coś tam było ale nic nadzwyczajnego. Co mnie zaciekawiło to w niektórych miejscach były niewybuchy 76 z nie do końca wkręconymi zapalnikami. Czyżby ktoś strzelał by zniszczyć amunicje albo nie chciało się rusom wkręcać zapalnków. A i jeszcze znalazłem polską łuskę z 39 troche za daleko na wrzesień??.
Frozzer Napisano 18 Kwiecień 2005 Napisano 18 Kwiecień 2005 te niewybuchy to pamiatki po poligonie z lat 50tych
Frozzer Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 orzel byl zwiniety w rulon, pieknie rozprostowany, nic nie peklo
Frozzer Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 zblizenie na blaszki niesmiertelnego 29tego czernigowskiego polkauwage zwraca jedna mniejsza blaszka
Frozzer Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 piekna klamra artylerii kablak od mikolajowki to pozostalosci po jednym z oficerow 19 czernigowskiego wraz z gwizdkiem oficerskim i niesmiertelnikiem o numerze zolnierza 2"
bjar_1 Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 Frozzer nie mów że ty to wykopałeś w jeden dzień :) To ile masz już tych ruskich klamer? 50 ,100? Z blaszkami chyba podobnie. :)
Frozzer Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 i jeszcze takie klamerkita na gorze grubsza niz inne, ale po mimo swojej grubosci starta, jakby uzywana przez 50 lat w armiimi pozostaje pogratulowac jedynie Rigielowi fantow, i zyczyc sobie takich sukcesow jak jego :)pozdrawiam i dozobaczenia w lesie :D
Frozzer Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 bjar - to nie moje, za pieknie by byloa co do ilosci blach, to jak Rigiel wejdzie w las i wyjmie jedna, to dookola musi jeszcze 9 innych niesmiertelnikow lezec, on jak znajduje to hurtem :) ale i dobrze, bo pozniej obdziela nimi znajomych :)
bjar_1 Napisano 24 Kwiecień 2005 Napisano 24 Kwiecień 2005 Nie no ,już myślałem że twoje fanty... Cóż ,marzę o rosyjskiej klamrze ale narazie nic się na nią nie zapowiada :( Może kiedyś...Gratuluję fantów! Super rzeczy!bjar_1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.