Skocz do zawartości

Tannenberg Denkmal

Garbiak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 441
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Wylazł na Tannebergu taki piękny czajowar i aż dziw bierze że wcześniej ich nie bywało...
pozdrowienia
(sygnał był niemożliwy)

• 1 month later...
Napisano

T-Berg is back?
Spotkania dzisiaj, kulturalne rozmowy zamiast szukać przegadali pół dnia na szosie ;)
Ot dla wspomożenia, dzisiejsza z trzech. Tylko klamerki, ale zawsze cholernie cieszą jak wychodzą po tylu latach.
Niby nic ale jak ląduje na wierzchu..aż jej zrobiłem zdjęcie i odwrotnie bo tak też ładnie
powodzenia
PS. Pozdrowienia dla Nidzicy i 35 sztuk ;)

Napisano
Wreszcie po obskoczeniu starych miejsc dotarłem do T. i musze powiedzieć, że teren porządnie skopany a i poraz pierwszy miałem przyjemonść spotkać jednego dnia aż czetery ekipy (po rejstracjach to z Olsztyna). Jak dla mnie i moich kolegów teren nie był zbyt łaskawy, coś tam było ale nic nadzwyczajnego. Co mnie zaciekawiło to w niektórych miejscach były niewybuchy 76 z nie do końca wkręconymi zapalnikami. Czyżby ktoś strzelał by zniszczyć amunicje albo nie chciało się rusom wkręcać zapalnków. A i jeszcze znalazłem polską łuskę z 39 troche za daleko na wrzesień??.
Napisano

piekna klamra artylerii
kablak od mikolajowki to pozostalosci po jednym z oficerow 19 czernigowskiego wraz z gwizdkiem oficerskim i niesmiertelnikiem o numerze zolnierza 2"

Napisano

i jeszcze takie klamerki

ta na gorze grubsza niz inne, ale po mimo swojej grubosci starta, jakby uzywana przez 50 lat w armii

mi pozostaje pogratulowac jedynie Rigielowi fantow, i zyczyc sobie takich sukcesow jak jego :)

pozdrawiam i dozobaczenia w lesie :D

Napisano
bjar - to nie moje, za pieknie by bylo

a co do ilosci blach, to jak Rigiel wejdzie w las i wyjmie jedna, to dookola musi jeszcze 9 innych niesmiertelnikow lezec, on jak znajduje to hurtem :) ale i dobrze, bo pozniej obdziela nimi znajomych :)
Napisano
Nie no ,już myślałem że twoje fanty... Cóż ,marzę o rosyjskiej klamrze ale narazie nic się na nią nie zapowiada :( Może kiedyś...
Gratuluję fantów! Super rzeczy!

bjar_1

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie