zebu74 Napisano 1 Sierpień 2009 Napisano 1 Sierpień 2009 Tak na chłopski rozum to jakiś uniwersalny balsam (jak nazwa wzkazuje) i nazwa wyrwórcy :-) pzdr.
Swiety82 Napisano 1 Sierpień 2009 Napisano 1 Sierpień 2009 UNIVERSALBALSAM G.MOELLER OBERNHAIN NO 58:Balsam uniwersalny, G. Moeller Obernhain numer 50MOELLER;S SOHN J.M.G:Moeller i syn J.M.GOBERNHAIN BEI KOBNIGSEE.:Obernhain obok(blisko) Kobnigsee ------------Obernhaim to miasto i zapewne adres(nr 50) zakładu produkcyjnego.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 21:05 01-08-2009
cyngiel Napisano 10 Maj 2010 Napisano 10 Maj 2010 To i ja pochwalę się moim małym zbiorem. jeszcze nie wszystko umyte, ale przyjdzie czas i na to. A poza tym to świeży towar.I co najważniejsze, wszystkie pochodzą z jednego dołka !! Naprawdę ! Nigdy nie przypuszczałem, że trafi mi się taki szklany skarb. I to jeszcze nie koniec. Niektóre są z naklejkami, kształtów multum, i maści wszelakiej. A ile ich tam wytłuczonych.
Tauder Napisano 7 Czerwiec 2010 Napisano 7 Czerwiec 2010 Foty robione telefonem ;( kiczowate.Ta jest fajna buteleczka własność Sp AkcBROWAR i SŁODOWNIA W WŁOCŁAWKU .Dziwne że nie We Włocławku tylko W Włocławku .
Kiczka1111 Napisano 13 Czerwiec 2010 Napisano 13 Czerwiec 2010 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=672385
DOMILUD PL Napisano 30 Październik 2011 Napisano 30 Październik 2011 Dorzucę i ja swoje szkiełka. Na zdjęciu szkło apteczne - ruskie i w większości niemieckie - znalezione koło ziemianek w lasach koło Lubania w ciągu ostatnich 2 miesięcy. Są wśród nich naprawdę małe cudeńka, których dziś nie uświadczysz w zalewie plastiku.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.