Skocz do zawartości

Co sądzicie o Kolekcji Czołgi Świata ?

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 months later...
  • Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Seria nie jest zła, wiele osób nie ma czasu i umiejętności aby sklejać czołgi, a interesują się bronią pancerną. AmerCom wydaje serię w skali 1/72, a np. DeAgostini swego czasu wypuszczało na rynek serię CrielModel" i tam były samochody, czołgi i samochody pancerne w skali 1/43. (http://czolg.blox.pl/2009/05/DeAgostini-Armours-Collections-SDKFZ231-143.html)
Napisano
Jak ktoś chce to może zrobic zimerit. Zimmerit składał się z polioctanu winylu (popularny klej do drewna – jako spoiwo) (25%), trocin (10%), siarczanu baru (40%), siarczku cynku (10%), oraz ochry (barwnik) (15%).
  • 1 year later...
Napisano
Też uważam że kolekcja nie jest zła. Jeśli ktoś nie ma modelarskich aspiracji, a chciałby mieć w domu przybliżony model danej konstrukcji to czemu nie? Raz że cena atrakcyjna -nie każdego stać na wywalenie 50zł (żeby tylko) za modelik, dwa- dołączone gablotki, dzięki czemu modele nie kurzą się i są w pewnym sensie chronione przed uderzeniami itp. itd.
Nie ma co wybrzydzać. Ja zakupiłem kilka tych, które mi się podobają a teraz zbieram wybrane modele wozów bojowych.
Napisano
dla modelarza szajs, dla starszych dzieci ok.made in china,co ty duzo muwic,to cynkowe odlewy.jako modele pogladowe, nie mam nic przeciwko.siedze w skali 1/72 od 20 lat i nie lykam tego. wole zrobic model sam,chocby trwalo to kilka lat.ma wygladac jak prawdziwy.i co tu duzo mowic nie jest to tanie.sam model to pikus,jego przerobka i dostosowanie to dopiero obciaza portwel.chyba ze ma sie wyrozumiala pania,pozdro dla modelarzy
Napisano
mensguth6 dobrze mówisz. Moja Pani jest wyrozumiała i mam to szczęście ,że czasami sama coś dokupi.Co do tych czołgów to wydaje mi się ,że to kolejny wywalgrosz, ponieważ jakiś czas temu były i samoloty , samochody i jakoś nie zrobiły na mnie wrażenia. Każdy sklepja to co lubi:) Pozdro modelarze
Napisano
fascynacja plastikiem już za mną teraz przymierzam się do zrobienia naszego boforsa z papieru w skali 1:16 zobaczymy co z tego wyjdzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie