t13 Napisano 2 Styczeń 2007 Napisano 2 Styczeń 2007 Jeśli kogoś interesuje fotki kordzika pilotów węgierskich wrzucam bo mogę go nie mieć w najbliższym czasie.
t13 Napisano 2 Styczeń 2007 Napisano 2 Styczeń 2007 1 ja to mam chyba jakiegoś pecha z tym ładowaniem zdjęć
t13 Napisano 2 Styczeń 2007 Napisano 2 Styczeń 2007 A tutaj pan w szarej koszuli i zmotoryzowany pan w szarej koszuli
Kazik.S Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 Witam szanownych zbieraczy bagnetów. Mam pytanie odnośnie deziwnego ni to tasaka ni to bagnetu. Wygląda jak tasak ale ma wcięcie do mocowania przy lufie. Mosiężna rączka ma osłonę rękojeści, na grzbiecie ostrza jest napis Osborn i jakaś firma producenta. W książce Królikiewicza jest oznaczony jako bagnet Bakera. Czy ktoś zna strony na których są jakieś informacje na temat powyższego.PS. szczęśliwego nowego roku.
perkun24 Napisano 5 Styczeń 2007 Napisano 5 Styczeń 2007 Witam Prosze o porade, niedawno wpadl mi w rece niemiecki 98/05, gladkie okladziny, caly oksydowany, usunieta pila, bardzo starannie ostrzony. Jedynymi oznaczeniami sa nazwa producenta, numer na glowni i cyfra 2 obok W17. Nic na glowicy i na jelcu. Czy to jest polak" ? Pozdr. Hubert
Meteor Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 Niemiecki bagnet chyba do Mauserka. Rok produkcji 1916, drewniane okładki rękojeści.
panbucek Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 standardowy pierwszo wojenny bagnet niemieckiS-84/98 do kar. mauser
Kazik.S Napisano 14 Styczeń 2007 Napisano 14 Styczeń 2007 Oto mój bagnet Bakera. Czy ktoś zna linki na których mógł bym o nim czegoś się dowiedzieć?
davx Napisano 14 Styczeń 2007 Napisano 14 Styczeń 2007 PERKUN-24 jak masz zamocowane te czerowne wieszaki ja bym to chcial przykrecic do sciany ale wtedy bedzie taka sruba na wierzchu jak Ty masz to rozwiazane??
perkun24 Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 Witam Davx, deski na scianie sa zamocowane na takich uchwytach. Plastikowy kolek w scianie i srubka. Nie zapominaj o tym ze u Was w Polsce sciany sa z cegly i z betonu a u nas to cienka plyta gipsowa. Uderzysz mocniej piescia w sciane i zrobisz dziure :-)))
davx Napisano 15 Styczeń 2007 Napisano 15 Styczeń 2007 hmm tak myslałem ze bedziesz mial to jakos powieszone a co do tych Amerykanskich scian to tak widziałem te KARATE FLMY ze ludziki przez sciane wypadaja:))) ja sobie jednak przykrece taka listwe na srubach do sciany ze nawet czołkiem mi tego nikt nie straci :) bo inaczej to starch bedzie pod tym spac bo akurat pod ta scian na kórej beda wisiec bayo mam łóżko i spie a niechciałbym sie obudzic z LISCIEM w piersi :) ok dzieki jak skoncze to POCHWALE SIE JAK WYSZŁO
panbucek Napisano 18 Styczeń 2007 Napisano 18 Styczeń 2007 dla mnie najładniejszy to ten AWS38---z chęcią ogladnoł bym z bliska zrobioną fotke---ten bebut ma oryginalne okładki--są jakies oznaczenia????---a swoja drogo to sporo pochewek ci brakuje--pozdrówko
01dalton Napisano 19 Styczeń 2007 Napisano 19 Styczeń 2007 Witam. Oto moje ruskie bagnety - proszę nie sugerować się czwartym i szóstym lulejowcem z lewej -to nie Rosja . Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.