Skocz do zawartości

Kolekcje - bagnety (vol.II)

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 224
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Jeśli kogoś interesuje fotki kordzika pilotów węgierskich wrzucam bo mogę go nie mieć w najbliższym czasie.
Napisano
Witam szanownych zbieraczy bagnetów. Mam pytanie odnośnie deziwnego ni to tasaka ni to bagnetu. Wygląda jak tasak ale ma wcięcie do mocowania przy lufie. Mosiężna rączka ma osłonę rękojeści, na grzbiecie ostrza jest napis Osborn i jakaś firma producenta. W książce Królikiewicza jest oznaczony jako bagnet Bakera. Czy ktoś zna strony na których są jakieś informacje na temat powyższego.
PS. szczęśliwego nowego roku.
Napisano

Witam
Prosze o porade, niedawno wpadl mi w rece niemiecki 98/05, gladkie okladziny, caly oksydowany, usunieta pila, bardzo starannie ostrzony. Jedynymi oznaczeniami sa nazwa producenta, numer na glowni i cyfra 2 obok W17. Nic na glowicy i na jelcu. Czy to jest polak" ?
Pozdr. Hubert

Napisano
PERKUN-24 jak masz zamocowane te czerowne wieszaki ja bym to chcial przykrecic do sciany ale wtedy bedzie taka sruba na wierzchu jak Ty masz to rozwiazane??
Napisano

Witam Davx, deski na scianie sa zamocowane na takich uchwytach. Plastikowy kolek w scianie i srubka. Nie zapominaj o tym ze u Was w Polsce sciany sa z cegly i z betonu a u nas to cienka plyta gipsowa. Uderzysz mocniej piescia w sciane i zrobisz dziure :-)))

Napisano
hmm tak myslałem ze bedziesz mial to jakos powieszone a co do tych Amerykanskich scian to tak widziałem te KARATE FLMY ze ludziki przez sciane wypadaja:))) ja sobie jednak przykrece taka listwe na srubach do sciany ze nawet czołkiem mi tego nikt nie straci :) bo inaczej to starch bedzie pod tym spac bo akurat pod ta scian na kórej beda wisiec bayo mam łóżko i spie a niechciałbym sie obudzic z LISCIEM w piersi :) ok dzieki jak skoncze to POCHWALE SIE JAK WYSZŁO
Napisano
dla mnie najładniejszy to ten AWS38---z chęcią ogladnoł bym z bliska zrobioną fotke---ten bebut ma oryginalne okładki--są jakies oznaczenia????---a swoja drogo to sporo pochewek ci brakuje--pozdrówko

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie