Do Broni! Napisano 27 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2006 http://www.poloniamilitaris.pl/?tryb=news&id_news=653 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 Miałem właśnie zakładać post z pytaniem o reko w Tomaszowie w styczniu, a tu patrzcie! :]Dołaczam się jeszcze do pytania Teutonica odnośnie reko forsowania Pilicy"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-26 Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 W tym roku nie będzie rekonstrukcji forsowania pilicy. Zamiast niej jest właśnie ta pierwszowojenna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 Krążyły dotąd słuchy, że została przeniesiona na luty. Mam nadzieję, że może jednak zdecydują się na drugowojenne forsowanie Pilicy w lutym. Dobrze jest jak organizator podtrzymuje tradycję corocznych rekonstrukcji. A zwłaszcza tak nielicznych jak zimowe. A tak ma być pierwszowojenna, czyli przebieranka, a nie właściwa rekonstrukcja z udziałem właściwych GRH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 Witam serdecznie.GRH Batalion Tomaszów chce serdecznie podziękować organizatorom za super imprezę. Bawiliśmy się świetnie i mam nadzieję, że to nie ostatnia rekonstrukcja z cyklu 1 WŚ. Dziękujemy także grupom, które chętnie przybyły z innych miast, aby wspólnie się poganiać po polu.Widzę, że rekostrukcja spotkała się z negatywnymi opiniami forumowiczów, którzy oczekiwali powtórki zeszłorocznej zimowej bitwy styczniowej z okresu 2 WŚ. Nie można mieć żalu i nikogo winić za to, że imprezy tej nie było. Myślę jednak, że zorganizowanie potyczki 1-wojennej nie było, jak to określił mój poprzednik przebieranką", a bardzo dobrą inicjatywą organizatora, która mam nadzieję da początek odwarzaniu i tego kawałka historii, jakim jest okres 1 WŚ. Kto nie był niech żałuje. Komentarze widzów mówią same za siebie. Byli pozytywnie zaskoczeni dobrym poziomem rekonstrukcji i realiami, jakie panowały na polu bitwy. Tyle jest teraz imprez 2-wojennych, więc czasem taka odmiana jest też potrzebna :) Moim zdaniem jako grupy rekonstrukcyjne powinniśmy szukać nowości, a nie wkółko maglować to samo i powtarzać te same wątki. Mamy za zadanie pokazywać żywą historię", a wątki historii nie kończą się na latach 1939-1945.Jeżeli ma ktoś fotki z tej rekonstrukcji, prosimy o wstawienie ich tu bądź przesłanie na maila.P.S.A propo zeszłorocznej imprezy. Trzeba wziąć także poprawkę na pogodę i się zastanowić nad pytaniem, czy powtórka zeszłorocznego Przełamania linii Pilicy - styczeń 1945" bez śniegu miałaby ten sam urok?Mam nadzieję, iż chociaż po części podzelacie moje zdanie.PozdrawiamklokiGRH Batalion Tomaszów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 Widziałem w TV, w sumie ciekawe.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestler Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 Kiedy i o której to emitowali???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 Było w ŁWD, chyba o 17:45.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmiazga Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Czy gdzieś w sieci można obejrzeć jakieś zdjęcia z imprezy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Styczeń 2007 Share Napisano 12 Styczeń 2007 Najpierw trochę fotek mojego autorstwa ,a później napiszę coś o samej rekonstrukcji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Styczeń 2007 Share Napisano 12 Styczeń 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Styczeń 2007 Share Napisano 12 Styczeń 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Styczeń 2007 Share Napisano 12 Styczeń 2007 Rosjanie & Niemcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.