Skocz do zawartości

WESTERPLATTE - nowy rozdział historii!

wachmistrz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No widzę, że dużo mi umknęło. Jestem pod wielkim wrażeniem. Nareszcie wasza ciężka praca została doceniona przez tzw. czynnik oficjalny a przyszłość WST jawi się w jak najlepszych barwach. Gratulacje!
Napisano
Z nie potwierdzonych do końca wiadomości z Warszawy T 34/76 z Westerplatte ma być przedmiotem transakcji Handlowej .
Za jego pozyskanie na Westerplatte maja trafić 2 (słownie dwa ) działa.
Pozdr.
Oksio
Napisano
W dniu dzisiejszym zwróciłem się oficjalnie z zapytaniem do Pełnomocnika do Spraw Rewitalizacji Westerplatte Mariusza Wójtowicza Podchorskiego o potwierdzenie lub zdementowanie tej informacji.
  • 1 year later...
Napisano

Witam. W chwili obecnej trwają przygotowania do kolejnego etapu rewitalizacji. W grudniu przerwaliśmy prace przy placówce Fort": rekonstrukcja wału otaczającego schrony amunicyjne i odsłanianie reliktów po schronach. Na wiosnę kontynuacja tych prac, no i dalszy etap: czyli koszary, willa podoficerska, willa oficerska (badania), magazyn nr 1 (odbudowa), budynek zawiadowcy (odbudowa). Mam nadzieję, że będzie możliwość kontynuowania prac przy Piątce" (pieniądze!). Nie mam fotek z ostatnich prac przy Forcie", ale jak znajdę to umieszczę. A obok foto z ostatniego weekendu: 82 rocznica przybycia pierwszego oddziału wartowniczego WST na W-tte, a także 82 rocznica wystawienia pierwszej służby wartowniczej. W tym samym czasie TVP Historia przygotowywała z nami program o historii Westerplatte. Działania rekonstruktorskie to też rewitalizacja (ożywianie) Westerplatte :) W obsłudze Boforsa członkowie Załogi Westerplatte (AD 2008), czyli: SGRH LOW i SRH Marienburg. Pozdrawiam. wachmistrz

• 4 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie