polsmol Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 No widzę, że dużo mi umknęło. Jestem pod wielkim wrażeniem. Nareszcie wasza ciężka praca została doceniona przez tzw. czynnik oficjalny a przyszłość WST jawi się w jak najlepszych barwach. Gratulacje!
oksio Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Z nie potwierdzonych do końca wiadomości z Warszawy T 34/76 z Westerplatte ma być przedmiotem transakcji Handlowej .Za jego pozyskanie na Westerplatte maja trafić 2 (słownie dwa ) działa. Pozdr.Oksio
misio3 Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 W dniu dzisiejszym zwróciłem się oficjalnie z zapytaniem do Pełnomocnika do Spraw Rewitalizacji Westerplatte Mariusza Wójtowicza Podchorskiego o potwierdzenie lub zdementowanie tej informacji.
misio3 Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 Przepraszam i dziękuję za zwrócenie uwagi. Postaram sie zapamietać.
Kaczor82 Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 Witam. Czy będzie się można spodziewać (foto)relacji z aktualnych prac na Westerplatte?
wachmistrz Napisano 23 Styczeń 2008 Autor Napisano 23 Styczeń 2008 Witam. W chwili obecnej trwają przygotowania do kolejnego etapu rewitalizacji. W grudniu przerwaliśmy prace przy placówce Fort": rekonstrukcja wału otaczającego schrony amunicyjne i odsłanianie reliktów po schronach. Na wiosnę kontynuacja tych prac, no i dalszy etap: czyli koszary, willa podoficerska, willa oficerska (badania), magazyn nr 1 (odbudowa), budynek zawiadowcy (odbudowa). Mam nadzieję, że będzie możliwość kontynuowania prac przy Piątce" (pieniądze!). Nie mam fotek z ostatnich prac przy Forcie", ale jak znajdę to umieszczę. A obok foto z ostatniego weekendu: 82 rocznica przybycia pierwszego oddziału wartowniczego WST na W-tte, a także 82 rocznica wystawienia pierwszej służby wartowniczej. W tym samym czasie TVP Historia przygotowywała z nami program o historii Westerplatte. Działania rekonstruktorskie to też rewitalizacja (ożywianie) Westerplatte :) W obsłudze Boforsa członkowie Załogi Westerplatte (AD 2008), czyli: SGRH LOW i SRH Marienburg. Pozdrawiam. wachmistrz
Kaczor82 Napisano 23 Styczeń 2008 Napisano 23 Styczeń 2008 Dzięki za wieści. Czy jako stowarzyszenie macie konto na które można by wpłacić symboliczną złotówkę?
polsmol Napisano 23 Styczeń 2008 Napisano 23 Styczeń 2008 No niestety takie pytania (i odpowiedzi na nie) to tylko na priv.
Erih Napisano 19 Czerwiec 2008 Napisano 19 Czerwiec 2008 Witam . We wczorajszej Polityce - duzy artykuł o Westerplatte.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.