Skocz do zawartości

7TP

michalczewski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
fajne , najbardziej podoba mi sie podpis polish czolglekki"
Napisano
to mnie od zawsze fasyconwało - tyle ktoś tam włożył trudu, by model opracować, by zdobyć info o przynależności, malowaniu, wydać to itp. a nie umie (albo taki debil jest) przetłumaczyć dwóch wyrazów, które jak byk pewnie widnieją tam teraz na pudełku. I wychodzą potem takie czolglekki" albo wyda ci jakiś palant na zachodzie wielką (i poniekąd mądrą) knigę pt. II World War 1940-45".....
Napisano
Ależ to wzruszające, ze ktoś specjalnie pisze czolglekki", żeby podkreślić swój szacunek dla faktu, że jego oryginalni właściciele nie gęsi i swoją nazwę na czołgi mają ;-)
Tak samo my piszemy panzerkampfwagen-IV", zamiast np. czołg typ 4 (jak Angole: Mark IV", czy Rosjanie T-IV").

Fakt, że nazwa jest dla niego trudna, napisana w jakimś obcym jezyku, nie wiadomo, czy jedno, czy dwuwyrazowa - ale liczą się intencje ;-)

Swoją drogą, irytują mnie nazwy paru modeli wypuszczanych przez małe zachodnie firmy, gdzie uczenie" nazywają polskiego Vickersa Mk.E: VAU-33", albo piszą: 7TPjw".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie